Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Türkiye-Azerbaycan Araştırması: Kurtlar Vadisi ve Hande Erçel ilk sırada

Areda Survey’den Dikkat Çeken Türkiye-Azerbaycan Araştırması: Kurtlar Vadisi, Galatasaray, Kebap ve Hande Erçel ilk sırada Araştırma şirketi...

Türkiye-Azerbaycan Araştırması: Kurtlar Vadisi ve Hande Erçel ilk sırada

Areda Survey’den Dikkat Çeken Türkiye-Azerbaycan Araştırması: Kurtlar Vadisi, Galatasaray, Kebap ve Hande Erçel ilk sırada

Araştırma şirketi Areda Survey, Türkiye ve Azerbaycan’da eşzamanlı olarak 2.200 kişinin katılımıyla Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine dair bir araştırmaya imza attı. Araştırmada; Azerbaycan halkının en sevdiği Türk yemeği kebap olurken, en çok izlenen Türk dizisinde Kurtlar Vadisi ipi göğüsledi. Azerbaycan halkının “Aliyev ile ne yapmak istersiniz?” sorusuna verdiği yanıtlar arasında en dikkat çeken ise “Bakü sokaklarında TOGG ile şehir turu atmak” oldu. 
İşte Azerbaycan vatandaşlarının Türkiye’deki ilk tercihleri...

İki ülkenin aklında da “Kardeşlik ve Dostluk” var

Azerbaycan’da “Türkiye Deyince Aklınıza Gelen İlk 3 Şey?” sorusu yöneltildi. Gelen cevaplar arasında ilk sırada yüzde 55,1 ile kardeşlik-dostluk yer aldı. İkinci sırada yüzde 15,2’si İstanbul, üçüncü olarak ise yüzde 8,7’lik bir oran ile şarkılar oldu. Türkiye’ye yöneltilen soruda da Türk halkının yüzde 32,3’ünün Azerbaycan denilince ilk olarak kardeşlik ve dostluk cevabını verdiği görüldü. İkinci sırada yüzde 18,6’sı Lehçe, üçüncü olarak ise yüzde 13,3’lük bir oran ile şarkılar oldu.

Azerbaycan'da En Sevilen Türk Yemeği Kebap

Areda Survey'in yaptığı araştırmada, en sevilen Türk yemekleri ve Azerbaycan yemekleri de soruldu. 

Türk yemekleri sıralamasında Azerbaycan vatandaşlarının yüzde 26'sı birinciliği kebaba verdi. İkinci sırada yüzde 23,7 ile lahmacun yer aldı. En sevilen Türk yemekleri sıralamasında üçüncülük ise yüzde 13,7 ile iskenderin oldu. Diğer en beğenilen yemekler sırasıyla; yüzde 10,7 baklava, yüzde 8,4 mantı, yüzde 5,3 döner, yüzde 3,8 künefe, yüzde 2,3 lokum, yüzde 1,5 köfte, yüzde 1,5 sarma, yüzde 1,5 pide, yüzde 0,8 kadayıf.

Azerbaycan yemekleri sıralamasında ise Türk vatandaşlarının ilk tercihi yüzde 28,1 ile Şah Pilavı oldu. İkinci yüzde 14,1 ile dolma, üçüncü ise yüzde 11,1 ile düşbere oldu. Diğer en beğenilen yemekler sırasıyla; yüzde 9,5 Lüle Kebabı, yüzde 9,0 Buryan, yüzde 6,5 Reçel, yüzde 5,0 Şekerbura, yüzde 4,5 Paxlava, yüzde 4,0 Levengi, yüzde 2,5 Piti, yüzde 1,0 Şaşlık, yüzde 0,5 Badımcan.

Azerbaycan müzikleri Türkiye’de dinleniyor

Türk vatandaşlarına ve Azerbaycan vatandaşlarına müzik tercihleri de soruldu. 

Türk vatandaşlarının yüzde 63,5'i Azerbaycan müzikleri dinlediğini belirtti. Azerbaycan vatandaşlarının da yüzde 85,5’inin Türk müziği dinledikleri görüldü.

Peki, Üniversite Seçimleri?

Araştırmaya göre Azerbaycan vatandaşlarının yüzde 54,3’ü Türkiye’de üniversite okumak istiyor. Türk vatandaşlarının yüzde 51,5’i de Azerbaycan’da üniversite okumak istediğini belirtiyor.

Birinciliği Hande Erçel ve Çağatay Ulusoy paylaştı

Azerbaycan’da Türkiye’de takip ettikleri gündem konuları soruldu ve gelen cevaplar arasında yüzde 43,6 ile Dizi/Film seçeneği birinci sırada yer aldı. Dizi/film denilince de akla en beğenilen oyuncu sorusu geldi? 

Azerbaycan vatandaşları “Türkiye’de Hangi Oyuncu İle Kahve İçmek İsterdiniz?” sorusuna oldukça dikkat çeken yanıtlar verdi. Katılımcıların yüzde 15,1’i kadın oyuncu olarak Hande Erçel’i seçerken, yüzde 14’ü Fahriye Evcen dedi. Üçüncü olarak ise yüzde 12,9’luk bir oran ile Meryem Uzerli oldu. 

Diğer kadın oyunlar ise sırasıyla; yüzde 9,7 Beren Saat, yüzde 8,6 Bergüzar Korel, yüzde 8,6 Tuba Büyüküstün, yüzde 5,4 Neslihan Atagül, yüzde 5,4 Pınar Deniz, yüzde 4,3 Afra Saraçoğlu, yüzde 4,3 Dilan Çiçek Deniz, yüzde 4,3 Elçin Sangu, yüzde 3,2 Farah Zeynep Abdullah, yüzde 2,2 Cansu Dere, yüzde 1,1 Melis Sezen, yüzde 1,1 Demet Özdemir.
Azerbaycan vatandaşlarının erkek oyuncu sıralaması da oldukça şaşırtıcı. Araştırmaya göre yüzde 16,3 ile Çağatay Ulusoy ilk sırada bulunuyor. İkinci sırayı ise yüzde 15,2 ile Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu paylaşıyor. 

Diğer erkek oyuncular sırasıyla; yüzde 9,8 Burak Özçivit, yüzde 6,5 Haluk Bilginer, yüzde 6,5 Halit Ergenç, yüzde 6,5 Barış Arduç, yüzde 4,3 Alperen Duymaz, yüzde 3,3 Mert Ramazan Demir, yüzde 3,3 Kerem Bürsin, yüzde 3,3 Mert Yazıcıoğlu, yüzde 2,2 Engin Akyürek, yüzde 2,2 Aras Bulut İynemli, yüzde 2,2 Aykut Elmas, yüzde 2,2 Necati Şaşmaz, yüzde 1,1 Mehmet Günsür.

Azerbaycan'da En Sevilen Türk Dizisi Kurtlar Vadisi

Araştırma ekibinin merak ettiği konulardan biri de Azerbaycan’ın dizi tercihi oldu. 
“Türkiye’de Hangi Diziyi Takip Ediyorsunuz /Ettiniz?” sorusuna verilen cevaplarda ilk sırada yüzde 37,1 ile Kurtlar Vadisi yer aldı. İkinci olarak yüzde 13,7 ile Muhteşem Yüzyıl seçildi. Üçüncü ise yüzde 12,1 ile Yaprak Dökümü oldu. 

Diğer takip edilen diziler sırasıyla; yüzde 6,5 Aşkı Memnu, yüzde 4,8 Söz, yüzde 4,8 Çukur, yüzde 4,0 Kara Sevda, yüzde 3,2 Diriliş Ertuğrul, yüzde 2,4 Seksenler, yüzde 2,4 Güneşin Kızları, yüzde 2,4 Kırmızı Oda, yüzde 1,6 Arka Sokaklar, yüzde 1,6 Mucize Doktor, yüzde 1,6 Avrupa Yakası, yüzde 0,8 Ezel, yüzde 0,8 Payitaht Abdülhamid.

Büyük çoğunluk Galatasaray'ı destekliyor

Yapılan araştırmada 'Türkiye’de Desteklediğiniz Takım Hangisidir?' sorusuna yüzde 56'lık büyük bir kesim Galatasaray cevabını verirken, onu yüzde 20'lik bir oranla Fenerbahçe takip etti. 

Beşiktaş ise yüzde 16'lık bir oran ile Azerbaycan halkının üçüncü tercihi olarak kayıtlara geçti. 

Aliyev ile Bakü’de TOGG turu

Azerbaycan vatandaşlarının ‘İlhan Aliyev’le ne yapmak istersiniz?’ sorusuna verdiği yanıtlar da oldukça ilgi çekici. Katılımcıların yüzde 30’u Haydar Aliyev Sarayı’nı birlikte gezmek isterken yüzde 18,3’ü Bakü’de kahve içmek istediğini belirtti. Yüzde 14,2’si Cumhurbaşkanı Aliyev’le beraber İstanbul’da boğaz turu yapmak istediğini, yüzde 8,3’ü Bakü’de TOGG ile şehir turu atmak istediğini kaydetti. 

Türkiye-Azerbaycan Araştırması: Kurtlar Vadisi ve Hande Erçel ilk sırada

Araştırma Metodolojisi

Türkiye ve Azerbaycan genelinde 2.200 kişinin katıldığı ve 26 Eylül – 4 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |