Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Kombi seçiminde yeni trendler ve tercihler araştırıldı

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte birçok tüketici, kombi seçimi için harekete geçti. Son yapılan "Kombi Tercihleri" araştırmas...

Kombi seçiminde yeni trendler ve tercihler araştırıldı

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte birçok tüketici, kombi seçimi için harekete geçti. Son yapılan "Kombi Tercihleri" araştırmasına göre, tasarım ve kullanım özelliklerin yanı sıra enerji tasarrufu ve çevre bilinci gibi konular da artık kombi seçimlerinin temel belirleyicileri haline geldi. 

Araştırmaya göre kadın ve erkeklerin kombide aradığı özelliklerde ortak nokta kalite ve dayanıklılık olurken, kadınlar kombi seçiminde en çok teknoloji ve inovasyona, erkekler ise marka itibarına dikkat ediyor. "Kombim akıllı olsun" diyen genç nesil ise yeni alacakları cihazda teknoloji ve inovasyonu ön planda tutuyor.  

Hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönmesiyle birlikte birçok tüketici yaşam alanlarının sıcaklığını koruma planlarını hızlandırdı. DORinsight tarafından Marketing Türkiye için gerçekleştirilen "Kombi Tercihleri" araştırmasına göre tüketiciler soğuk bir kışa ekonomik bir hazırlık yapmak için harekete geçti. 

KOMBİ SEÇİMLERİNDE KALİTE VE DAYANIKLILIK ÖN PLANDA

Yaş, cinsiyet ve gelir düzeyine göre tercihlerin detaylıca incelendiği araştırmada, tüketicilerin yeni kombi seçiminde dikkat ettiği özellikler soruldu. Yaşam alanlarının "Demirbaşı" olarak görülen kombilerde seçim kriterleri değişti. Mevcut kombilerinden memnun olmayan veya eski kombilerini değiştirmek isteyen tüketiciler, yeni kombi seçiminde en çok kalite ve dayanıklılığa önem veriyor.

DEMİRDÖKÜM AÇIK ARA LİDER

Araştırmaya katılanlar arasında, kalite ve dayanıklılık (yüzde 83), servis ve destek (yüzde 62) ile enerji verimliliği (yüzde 58) en önemli faktörler olarak belirtildi. Bununla birlikte, fiyat/performans dengesi (yüzde 46), teknoloji/inovasyon (yüzde 44) ve marka itibarı (yüzde 41) da tüketicilerin karar verirken dikkate aldığı diğer kriterler arasında yer aldı. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin ilk kombi ve ilk yoğuşmalı kombi üreticisi DemirDöküm, bu yıl da kombi tercihinde yüzde 24'lük bir oranla açık ara liderliğe devam etti.

ENERJİ TASARRUFU VE ÇEVRE BİLİNCİ TEMEL BELİRLEYİCİ KRİTER

Tasarım ve kullanım özelliklerin yanı sıra enerji tasarrufu ve çevre bilinci konuları da artık kombi seçimlerinin temel belirleyicileri haline geldi. Tüketiciler, yeni kombilerinin çevre dostu ve enerji tasarruflu olmasına büyük önem veriyor. 

KADINLAR TEKNOLOJİYE ERKEKLER MARKA İTİBARINA DİKKAT EDİYOR

Yaşam alanlarında tüketicisine minimum 10 yıl eşlik eden kombilerin kadınlar ve erkekler tarafındaki seçim kriterleri de araştırma verileri arasında yer aldı. Kalite ve dayanıklılık hem kadınlar hem erkeklerin ortak tercihi olurken, enerji verimliliği, servis, destek, üreticinin pazar payı ile fiyat-performans dengesi de ön plana çıktı. Kadınlar kombi seçiminde teknoloji/inovasyon, referans ve kullanıcı deneyimine dikkat ederken, erkekler ise marka itibarına, ürünün sertifikalarına ve sahip olduğu belgelere dikkat ediyor.

GENÇLERİN TERCİHİ AKILLI KOMBİDEN YANA

Araştırmaya katılan gençler ise "kombim de akıllı olsun" diyor. Genç nesil, akıllı termostatlar ve uzaktan erişim gibi modern özelliklere daha fazla ilgi gösteriyor. Kombilerinin akıllı ev sistemleriyle uyumlu olmasını isteyen gençlerin yüzde 78'i teknoloji ve inovasyona daha fazla önem veriyor. 35-44 yaş aralığındaki katılımcılar ise enerji verimliliğini ön planda tutuyor. 

Gelir düzeyine göre kombi tercihlerine bakıldığındaysa düşük ve orta gelir grubundaki katılımcıların ilk kriter olarak fiyatı işaret ettiği; enerji tasarrufu ve uzaktan erişim gibi özelliklerin ikinci planda tutulduğu gözlemleniyor. Orta gelir seviyesindeki katılımcılar ise dayanıklılık ve kaliteye dikkat ederken, yüksek gelir düzeyindeki katılımcılar teknoloji ile inovasyona daha fazla önem veriyor.

ISITMADA AKILLI TASARRUF DÖNEMİ

Türkiye'nin ilk kombi ve ilk yoğuşmalı kombi üreticisi olan DemirDöküm, ödüllü vintomiX, ademiX, isomiX, nitromiX ve atromiX modellerinden oluşan kombi ailesi ve akıllı oda termostatları ile kullanıcısına yüksek sezonsal verimlilik vadediyor. Türkiye'nin 140'ıncı Ar-Ge merkezinin yer aldığı Bozüyük Fabrikası’nda farklı metrekareli evler için en ideal kapasite seçeneklerine sahip ürünleri geliştiren şirket, akıllı ürünleriyle enerji sarfiyatını kullanıcı inisiyatifine bırakmıyor. DemirDöküm, kombilerle birlikte kullanımı son yıllarda hızla artan oda termostatı ürün grubu ve panel radyatör ailesi ile yaşam alanlarındaki konforu artırıyor. Şirket ısıtma ve soğutmada tüketici ihtiyaçlarını kombiden ısı pompasına, panel radyatörden şofbene, termosifondan yoğuşmalı kazana, klimadan, VRF sistemleri, oda termostatı, elektrikli su ısıtıcılarına kadar geniş bir ürün yelpazesiyle karşılıyor.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |