Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Niteliklerine Göre Barkod Etiketleri

Barkod etiketlerinin tamamı yapışkan özellikli ve rulo formatında üretilmektedir. Ürün bilgisi, fiyatlandırma, arşivleme ve açıklama gibi iş...

Niteliklerine Göre Barkod Etiketleri
Barkod etiketlerinin tamamı yapışkan özellikli ve rulo formatında üretilmektedir. Ürün bilgisi, fiyatlandırma, arşivleme ve açıklama gibi işlemlerde kullanılır. Barkod yazıcılarla ribonlu, ribonsuz, resin ribon, wax ribon gibi yöntemler kullanılarak uygulanmaktadır. Temel olarak plastik ve kağıt bazlı olarak gruplandırılır. Yapışkanlık etiketler ise yine iki grupta nanoperm ve holmelt olarak üretilir. Yapıştığı yüzeyle bütünleşen kuvvetli yapıştırıcı özelliğine holmelt, defalarca yapıştırılıp çıkarılabilen yapıştırıcı özelliğine ise nanoperm denilmektedir.
 
Kağıt Bazlı Barkod Etiket Çeşitleri
 
Kağıt bazlı barkod etiketleri genel olarak iç alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Tamamı yapışkanlı ve rulo şeklindedir. barkod yazıcıları ile farklı tekniklerde basım edilmektedir. Kağıt bazlılar sıvı, nem, ısı ve ışığa karşı dayanıklılık göstermez şekilde hızlı tüketim ve kısa kullanım ömrü formunda üretilmektedir.
 
Kuşe Barkod Etiket: Parlak zeminli ve çukursuz formda üretilir. Üzerinde koruyucu tabaka bulunan kuşe etiketler, ribonlu olarak basım edilmektedir. Gıda sektöründe daha çok kullanılmakta ve parlak yüzeyi nedeniyle ışık içeren ortamlarda tercih edilmemektedir. Kullanım esaslarına bağlı olarak 1-3 sene raf ömrü sağlamaktadır.
 
Vellum Barkod Etiket: Mat zeminli ve çukurlu formda üretilir. Kağıdın yapısı özellikle çukurlu olarak, ışık yansımalarında da barkod sistemleri tarafından okunabilir nitelikte olması için uygulanmıştır. Kuşe kağıtlarla aynı maliyet gerektirir ve temel anlamda ekonomik çözümlerdendir.
 
Eco Termal Etiket: Direkt termal basım yöntemiyle uygulanan termal bir kağıt bazlıdır. Yapışkanlı ve mat yüzeye sahiptir. Kısa süreli raf kullanımı sağlayan etiket, hızlı tüketim alanında tercih edilmektedir. Ribon sarfiyatı gerektirmeden, yazıcı baş kısmındaki ısıdan faydalanılarak basım edilmektedir. 3- 6 aylık kullanım sağlar, dış etmenlere dayanım göstermez.
 
Lamine Termal Etiket: Termal tekniği ve ısının lamine edilmesi yöntemiyle uygulanmaktadır.
Maliyet esası olarak tasarruf sağlar ve eco termal etiketlerle aynı özellikleri gösterir. Kullanıma bağlı olarak eco termal etiketlerden daha fazla şekilde 6 ila 9 aylık raf ömrü sağlamaktadır. Yüzey özelliği nedeniyle tercih edilmekte, hızlı tüketim- kozmetik sağlık alanlarında kullanılmaktadır.
 
Floresan Barkod Etiket: Floresan yansımalı olarak fosforlu renklerle üretilmektedir. 5 farklı renk seçeneği ile kağıt bazlı ve yapışkanlıdır.
 
Plastik Bazlı Etiketler
 
Dış alan kullanımı için dayanıklı ve dış koşullara dayanıklılık gösterir nitelikte uzun ömürlü üretilmektedir.
 
Şeffaf Barkod Etiketleri: Polipropolin maddeden, koruyucu olarak kullanabilir formda, ısı, sıvı ve neme dayanıklı üretilmektedir.
 
Opak PP Etiketler: Parlak yüzey, yapışkanlı, plastik bazlı ve polipropolin hammadde ile üretilmektedir. Dış alan kullanımında, uzun ömürlü formdadır.
 
MatPP Etiketler: Opaklara göre mat yüzeye sahip, tüm dış etkenlere dayanıklı, kuvvetli yapıştırıcı içerir. Dayanıklı ve kolay yırtılmaz, barkod sistemlerince kolay okunabilir niteliktedir.
 
Silvermat Etiketler: İki yüzeyi yapışkanlı, parlak gri ve mat gri renginde, yüksek dayanıklı ve yüksek kaliteli üretilmektedir. Dış alan uygulamalarında, en uzun ömürlü ve en maliyet gerektiren barkod etiket sistemidir. Resin ribonla basım edilir.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |