Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı)

Gıda İntoleransı (besin duyarlılığı) çoğu zaman gıda alerjisi durumuyla karıştırılmaktadır. Gıda intoleransı durumunda hiçbir şekilde alerj...

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı)
Gıda İntoleransı (besin duyarlılığı) çoğu zaman gıda alerjisi durumuyla karıştırılmaktadır. Gıda intoleransı durumunda hiçbir şekilde alerji durumu oluşmaz. Kişi tüketmiş olduğu besinleri tam olarak sindiremediğinde gıda intoleransı oluşmuş olur. Besin alerjilerinde hayati tehlikeler olabileceği gibi ayrıca gıda intoleransı durumunda kişide hayati tehlike oluşmamaktadır. Bu iki durumun karıştırılmaması için kişiye gıda intolerans testi uygulanır.

Gıda İntoleransının Sık Rastlanan Semptomları Nelerdir?

Gıda intoleransının sıklıkla rastlanan belirtileri şu şekildedir:

·         Mide bulantısı ve kusma

·         Gerginlik

·         Karın ağrısı

·         İshal

·         Migren

·         Gaz ve kramplar

·         Halsizlik

Bu şekilde belirtileriniz oluşmuşsa gıda intolerans testi yaptırmalısınız.

Gıda İntoleransı Nedenleri Nelerdir?

Gıda intoleransı nedenleri arasında kişinin yediği yemeği veya farklı bir besini tam olarak sindiremediğinde oluşan sindirim bozukluğu durumudur. Çoğu zaman gıda intoleransının oluşma nedeni kişinin herhangi bir besine karşı duyarlılığı sonucunda gelişebiliyor.

Gıda İntoleransı Tanısı Nasıl Konulur?

Kişiye gıda intoleransı tanısının konulabilmesi için kan örneği alınarak test yapılıyor. Bu testin sonuçlarına göre kişinin hangi gıdaya karşı hassas olup olmadığı belirleniyor.

Beslenme Nasıl Ayarlanır?

Kişi sağlıklı şekilde beslenebilmesi için öğün atlamamalı, bol su tüketmelidir.

Gıda İntolerans Testi Fiyatları

Gıda intolerans testi fiyatları genellikle 800 ile 1000 TL arasında değişmektedir.

Hiv Testi, Hiv Virüsü Belirtileri

Hiv testi hiv virüsü enfekte olunmasının ardından ortalama birkaç hafta içinde birtakım belirtilerle kendini göstermektedir. Çoğu zaman kişiler bu belirtileri grip belirtileri ile karıştırabiliyor. Kimi kişilerde belirtiler görülürken virüsle enfekte olmuş kimi insanlarda da hiçbir belirti olmayabilir.

Hiv Virüsünün yaygın görülen belirtileri:

*Yüksek ateş

*Kas ağrıları

*Ağız ülseri

*Boğaz ağrısı

*Deri döküntüleri

*Gece terlemeleri

*Yorgunluk hissi

*Lenf bezi şişmesi

Virüsle enfekte olmuş hastalarda bu gibi belirtiler oluşabilir.

Hiv Testi Nedir?

Hiv testi nedir gibi sorular evlilik sürecinde kişilerin araştırdıkları konulardandır. Hiv testi bu virüsle enfekte olma ihtimali olan kişilerde Hıv olup olmadığını anlayabilmek amacıyla yapılan test türüdür. Bu testler hastanelerde uygulanabildiği gibi evlerde de uygulanabiliyor. Bu testin uygulanması oldukça kolaydır. Kişi testi isterse kendisi de yapabilir, fakat sonucunu anlayabilmek için bir uzmana danışmalıdır.

Hiv Testi Nasıl Uygulanır?

Hiv Testi hasta olan kişiden alınan kan örneğinin antijenler desteğiyle laboratuvarda incelenmesiyle gerçekleştirilir. Kan örneği tam olarak incelenerek kişide Hiv olup olmadığı netleştirilir. Evde yapılabilen testler kişinin parmak ucundan kan alınmasıyla yapılır.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Hiv testlerinin doğru sonuç verebilmesi için ortalama 4 ile 6 hafta gerekebilir. Hiv virüsünün de kuluçka süresi bulunur. Kimi zaman doğru sonucun alınması 3 ay içinde olabilir.

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Hiv testinin evlilik öncesi yapılması zorunlu değildir. Lakin şüphe duyulan hallerde yapılması faydalı olur.

Cinsel Hastalık testi Nedir?

STD 10 PCR testi ya da bir diğer adıyla cinsel hastalık testi cinsel yolla bulaşan hastalıkların erken şekilde teşhis edilmesini sağlayan Pcr tekniğiyle çalışan test türüdür.

Cinsel Hastalık Testi Kimlerden İstenir?

Cinsel hastalıkların tanısının konulmasında oldukça gerekli olan cinsel hastalık testi tam olarak çok partnerli birlikteliklerde kadın ve erkeğin yaptırması uygun olan test türüdür. Cinsel hayatı aktif olan kişilerin yaptırmaları faydalı olur.

Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cinsel hastalık testi yapılmadan önce mutlaka 48 saat içinde cinsel ilişki yaşanmamış olmalıdır. Vajinanın hiçbir şekilde yıkanmamış olması ve krem, ilaç gibi uygulamaların yapılmamış olması gerekir.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |