Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Antikor Testi

Antikor testi vücudun saptanabilir durumda antikor üretip üretmediğini tespitidir. Vücuttaki virüsleri ve bakterileri ortaya çıkarır. Antiko...

Antikor Testi
Antikor testi vücudun saptanabilir durumda antikor üretip üretmediğini tespitidir. Vücuttaki virüsleri ve bakterileri ortaya çıkarır. Antikor testi IgM ve IgG’ nin tespitini belirler.

Antikor Testi Kimlere Uygulanır?

Hastanın herhangi bir bağışıklık sistemindeki enfeksiyon araştırılmasıdır. Hastanın belirli bir hastalık vermediği durumlarda damar yoluyla alınan kan testinde sonuç ortaya çıkmaktadır. Böylece antikor testi kan testinden alınan örnekle hastalığın olup olmadığı anlaşılır.

Antikor Testi Neden İstenir?

Antikor testi, hastanın sağlık personeli yardımı ile açtığı damar yolundan alınan kan örneğiyle virüse karşı antikor üretip üretmediği belirlemek amaçlı kan örneği alarak tespitine varılmasıdır.

Antikor Testi Yöntemleri Nelerdir?

Antikor testi kandaki antikorları kontrol altına alır. Herhangi bir enfeksiyonda antikorlar devreye girer ve savaşmaya başlar. Ve yapılan test ile vücutta bulunan rahatsızlığı sonucunu gösterir.

Antikor Testi Fiyatları?

Antikor testi hastanın tanısına göre ve hangi klinik de yapılması testin amacına göre değişmektedir. Antikor testi fiyatları hastaneler arası değişkenlik göstermektedir.

Açık Emar Nedir? Nelere Dikkat Edilmeli?

Hastanın ağrılı ya da travmalı bölgesini daha iyi tanı konmak adına görüntüleme yöntemidir. Görüntülüme de bağ dokularının net bir şekilde görüntülemesidir. Manyetik bir cihazdır. X ışınları bulunmamaktadır. Hastayı hazırlarken üzerinde metal eşyaların bulunmaması gerekir. Cihazların büyük mıknatıs özeliği olduğundan buna dikkat etmekte fayda var.

Açık Emar Nedir?

Açık emar, vücuttaki yaralı olan bölgeyi iç yapıları görmenin en kolay ve ağrısız yöntemlerinden biridir. Açık Emar güçlü bir manyetik olan ve radyo dalgalarını kullanan teknolojidir. Vücuttaki bölgelerin kasların, organların, damarların net bir şekilde görüntüleme elde edilir.

Açık Emar Neden İstenir?

İnsanların genelinde klostrofobi hastalığı, panik atak hastaları bulunmaktadır. Dar alan korkusu olduğu için kapalı Emar’ dan korkabildikleri ve hastalıkları nüksetmemesi gereklidir. Herhangi bir durumda olası bir rahatsızlığın yaşanmaması için açık emar istenmektedir. 65 yaş üstü hastalarda hipertansiyon hastaları için Açık Emar daha uygun görülmektedir.

Açık Emar Avantajları Nelerdir?

Hastaların kapalı alan korkusu, astım, hipertansiyon hastaların son derece kullanışlı bir cihazdır. Açık Emar olduğu gibi son teknolojiye bürünmüş bir cihaz olup görüntüleme kalitesi oldukça fazla olduğu için adından da anlaşıldığı üzere daha ferah bir şekilde hastaları sıkmadan, daha net bir görüntü elde ederek tanı koymada oldukça gelişmiş bir cihazdır. Açık Emar sessiz çalışmaktadır.

Açık Emar Fiyatları?

Açık Emar fiyat konusunda bölgedeki hastane yönetimi altında yıllık olarak değiştirilebilmektedir. Uzman doktor tarafından belirlenen hastalığa göre ilaçlı ve ilaçsız olmak üzere değerlendirilip ona göre fiyat belirlenmektedir. Hastane yönetiminin vermiş olduğu fiyat geçerlidir.

Hsg Filmi Nedir?

Hsg filmi öncelikle bebek isteyen anne adayların uzman jinekolog tarafından rahim ve rahim kanallarına tıkanıklık, genişleme olup olmadığına bir sıvı yöntemi ile görüntüleme şeklidir. Hsg filmi, rahim boşluğunu görüntülemek için kullanılan bir yöntemdir.

Hsg Filmi Nasıl Çekilir?

Hsg filmi uzman doktor eşliğinde hastanın rahim ağzına rahim boşluğuna basınçlı bir şekilde ilaç verilir. Hastanın işlem sırasında rahim ağzına verilen sıvı rahim içine verilerek rahim tüpleri görünür hale gelmesini sağlar. Bu sıvı iyotlu tuz olup, iyot x ışınlarını tutarak, net bir şekilde görüntü almasını sağlarken, böylece hastanın rahim bölgesindeki rahatsızlığına ulaşılır.

Hsg Filmi Neden İstenir?

Hsg filmi kadınların, kısırlık, düşük, miyop, kanser, rahim kanallarının kapalı olup olmadığına herhangi bir hastalık bulunup bulunmadığına bakmak için görüntüleme yoluyla tespitine varılmak için istenir.

HSG Filmi Kullanım Alanları?

Hsg filmi eğer kadın doğum uzmanından isteniliyorsa bunun sebepleri arasında kısırlık olup olmadığı rahim kanallarının herhangi bir tıkanıklığın önüne geçmek için hsg filmi çekilmektedir. Hsg filmi rahim kanallarının ve fonksiyonlarının görüntülenmesini sağlamaktadır. Ayrıca rahim içerisindeki hastalığın incelenmesinde büyük rol oynar.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |