Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Karo halı özellikleri ve kullanım alanları

Genel olarak iş yerlerinde farklı dekoratif motiflerin bir araya gelmesi ile kullanılan halı modelline karo halı denir. İş yerlerinde mobily...

Karo halı özellikleri ve kullanım alanları
Genel olarak iş yerlerinde farklı dekoratif motiflerin bir araya gelmesi ile kullanılan halı modelline karo halı denir. İş yerlerinde mobilya ve duvarların renklerine göre uyumlu hale getirilebilir. İş yerlerinin havasının değişimine neden olur. Evlerde de tercih edilen karo halı ofis karo halı, okul karo halı, büro ve iş yerleri gibi alanlarda da tercih edilir.   

Karo Halı Nedir?  

İç içe geçebilen parçalardan oluşan halı çeşididir. Pürüzsüz bir yüzey sunan karo halı özellikle ticari yani (ofis karo halı) alanlarda daha çok rağbet görmektedir. Hijyenik oluşundan dolayı ayakkabısız üzerinde dolaşmaya kadar gidilebiliyor. Zeminin pürüzsüz oluşundan dolayı kolay temizlenebilme imkanı da sunuyor.

Karo Halı Ölçüleri Nelerdir?  

Karo halılar ebatlarına ve kullanılacak alanlara göre farklılık göstermektedir. İç içe giren yapısı sebebiyle kolayca sökülüp takılabiliniyor. Genelde 61x61 Amerika standartı zor da olsa görülüyor. 45x45 karo halılarda mevcuttur. Genel itibariyle 50x50 Avrupa standart ofis karo halı veya ev karo halı şeklinde daha çok kullanılıyor. 100x25 dikdörtgen karo halılar da tanımlanabilir.

Karo Halı Modelleri Nelerdir?

Birçok ofis kullanıcısının veya ev için isteyenlerin almak istedikleri çeşitler vardır. Bukle şeklinden oluşan bukle karo halılar, kesik ipliklerden oluşan kesik karo halılar, bukle ve kesik olarak ikisinden oluşan kesik ve bukle karo havlu modelleri genelde tercih edilendir. İplik cinslerine göre kullanılan modellerde ise kimyasal yapısının naylondan olması polyamid karo halılar ve termo plastikten oluşan polimer malzemeli polipropilen karo halılar olarak modellerde mevcuttur.

Karo Halı Özellikleri Nelerdir?

Nem tutmazlar ve her alan için kullanışlardır. Nem tutmadıkları için koku gibi bir özelliği olmaz ve rahatça kullanılır. İç içe pürüzsüz bir şekilde olduğundan birçok kullanım alanında temizliği çok kolaydır. Bu yüzden ayrılabilinir olmasında söküldüğünde süpürmesi ve silmesi daha kolaydır. Eğer leke gibi bir olay yaşanırsa çıkarılabilen alan çıkarılır ve yerine temiz olan parçak eklenebilir. İş yerlerinde daha çok lazım olduğu için ses ve ısı yalıtım özelliği mevcuttur, böylece ofis çalışanları için daha rahat kullanım olur. Rahat ve şık görüntüsünden dolayı herkesin beğenisini alır. Yıpranmadan uzunca bir müddet kullanım için çok iyidir. Yangın gibi durumlar için özel üretim sayesinde içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Karo Halıların Ömrü Ne Kadardır?

Karo halılar evlerde, ofislerde, okullarda, bürolarda tercih edilen bir modeldir. Kişiler iç içe geçmesi ve kolayca takılıp çıkarılması sayesinde tercih ederler. Bu durum da karo halıların ömrü uzundur. Yıpransa veya leke gibi durumlar olduğunda takılıp çıkarılması durumu olduğundan kişiler tercih ederler. Karo halı fiyatları oldukça ucuz gibi görünse de maaliyetlidir. Bir karo halı fiyatları tercih edilen boyut ve ölçüye göre de değişiklik gösterir. 50x50 olan karo halı fiyatları 200TL gibi bir fiyatında olup uzun ömürleri ve kullanışlı yapıları sebebiyle seçilebilir.

Hijyenik ve Dayanıklı Karo Halı Nasıl Döşenir?

Genelde zeminlerin orta yerinden başlanan karo halılarda ilk önce varsa iplikler temizlenir. Ön ve arka yüzeyinde poşet içinde olmasından dolayı iplikler kalmış olabilir. Karo halıların arka kısmını çevirin ve yön veren ok yönüne göre döşemeye başlayın. İstediğinizde ok yönünden daha farklı da yapabilirsiniz bu istisnai durum size kalmıştır.

Daha sonra çift yönlü bant ile köşeleri kapatacak şekilde bantlamaya çalışınız. Bu bant yöntemi köşelerin birleşmesi ve karo halılar tamamen birbirleriyle yapışmasını sağlayacak bir yöntemdir. Eğer yapıştırma esnasında kalan yer varsa alanı ölçün ve maket bıçak yardımı ile karo halılar kesip yapıştırın. Böylece işleminiz tamamlanmış olacaktır.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |