Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Burun Estetiği Nedir? Kimlere Uygulanır?

Burnundan şikâyetçi olan kişilerin burun estetiği yaptırmasına denir. Fiziksel görünümünü değiştirmek isteyen kişiler burun estetiği ameliy...

Burun Estetiği Nedir? Kimlere Uygulanır?
Burnundan şikâyetçi olan kişilerin burun estetiği yaptırmasına denir. Fiziksel görünümünü değiştirmek isteyen kişiler burun estetiği ameliyatı olurlar. Yüz ile uyumlu şekil almasını isteyen ve hava yoluyla iyi nefes almak isteyen kişiler yani burnundan görsel ve işlevsel şikâyeti olan kişiler burun estetiği ameliyatı olurlar.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği günümüzde işlevsel ve görüntüsünü beğenmeyen kişilerin cerrahi operasyon ile beraber uyguladıkları ameliyatlardır. Rinoplasti bir burun estetiği çeşidi olup, burun şeklini değiştirmek için yapılır ve ek olarak burnun rahatça nefes alınması da amaçlanır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Kişiler rinoplasti estetiğinde ilk önce hasta uyutulur ve 2 - 3 saat sürer. Ameliyat sonrası kişi uyandıktan sonra lokal anestezi enjekte edilir ki kişi uyanınca ağrı çekmesin.  Düzeltme veya büyütme, çöküntüleri doldurmak için başka bir yerden alınan kıkırdak doku kullanılarak burun düzeltilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun estetiğinde kişiler görsel veya fiziksel şikayetlerinden dolayı tercih ederler. Burunda tıkanıklığı olan, nefes almakta zorlanan, burunda eğrilik olan kişiler ve burunda et olan kişiler genelde daha rahat etmek için kullanmayı tercih ederler. Böylece gündelik hayatların rahat bir şekilde yaşam standartları artmış olur.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Her ameliyat da olduğu gibi burun estetiği ameliyatlarında da dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bunların başında kişi 7 gün boyunca burun içindeki alçının ıslanmamasına dikkat etmelidir. Kişi ameliyattan sonra belli bir süre için yıkanmamalıdır ki ıslanıp nemlenmesi önlenmesi gerekir. Fiziksel aktivitelerden ve yüz mimiklerinden olağanca bir şekilde uzak durmalıdır.

Doktorların verdiği ilaçlar düzgünce kullanılmalıdır. Burun alçısı çıktıktan sonra losyon veya krem sürülmemelidir belli süre sonra istendiğinde makyaj yapılabilir. 6 ay veya 1 yıl içinde unutulmamalıdır ki burun kendine gelecek ve şekil alacaktır.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Soğuk uygulamayı ilk hafta düzgünce yaparak, doktorun verdiği krem veya ilaçları kullanarak tedavi süreci iyileşme yani başlamış olur. Öne eğecek baş hareketlerinden kaçınılır ve baş yukarıda tutulur. İlk iki hafta gözlük takmayın ve spor gibi fiziksel zarar verecek her şeyden uzak durunuz. 3.haftaya gelince soğuk uygulama devam eder. 1 ve 6. ay da burun şekil almaya başlar ve gündelik hayat tamamen oturmaya başlamış olur. Daha doğal ve net bir görüntü elde edilir. 1 sene olunca ise burun tamamen şekil almış olur.

İstanbul da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

Burun ameliyatı olanlar hastane de 1 gün kalması ön görülür. 1 günden sonra kişiler hastaneden taburcu edilir. Şehir dışından kişi geliyor ise hasta 7 gün boyunca İstanbul'da kalır ve daha sonra uygun görülürse kişiler taburcu edilir.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Hastanın tedavisine göre 4 veya 5 saat içinde hasta ameliyattan sonra taburcu edilebilir. Bazen kişilerin ameliyattan sonra 1 gün gözetim altında duruma göre tutulur ve doktor tarafından sonra hasta taburcu edilir.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu?

Bakıldığında şişlik ve morluk genelde görülüyorsa da kişilerin çoğu fikri ağrı olduğudur. Ama ameliyat sonrası ağrı oluşmaz. Şişlik ve morluk sebebiyle kişi psikolojik olarak ağrı hissetse bile aslında ağrı yaşamıyorlardır. Morluk ve şişlikte daha sonra yok olur.

Morluk ya da Şişkinlik Olur Mu?

Bakıldığında kişiler ameliyattan çıktıktan sonra bazı durumlarda morluk ve şişkinlik yaşarlar. Bu durum 2 gün içinde en fazla düzelebilir. Yani kişiler burun estetiğinden sonra morluk ve şişkinlik yaşayabilirler.

Burun Estetiği Fiyatları

Baktığımızda burun estetiği fiyatları bölgeye veya hastaneye göre değişebilir. Burun estetiği fiyatları devlet hastanesinde farklı özel hastane de farklı sonuçlar çıkmaktadır.  Ayrıca burun estetiği fiyatları uzman doktorlara, ameliyata ve kullanılan ilaç tedavilerine göre de değişmektedir.

https://serifyavuz.com/burun-estetigi-rinoplasti/ bilgi için hemen tıklayın.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |