Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Kayseri Diyetisyen Merkezi

Üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olup diyetisyen unvanı ile görev yapan kişilerdir. Kayseri diyetisyen özellikle kilo...

Kayseri Diyetisyen Merkezi
Üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olup diyetisyen unvanı ile görev yapan kişilerdir. Kayseri diyetisyen özellikle kilo vermek isteyen insanların başvurduğu bir uzmandır.

Diyetisyen Ne İş Yapar?

İnsanların gerek sağlıksal problemlerden gerekse tercihe göre kilo vermeleri için kişilere özel diyet listesi uygularlar. Kayseri diyetisyen sadece kilo vermek için düşünülmemeli. Aynı zamanda daha sağlıklı bir yaşam için kişilere yeme alışkanlıkları kazandırarak ne yenir ne zaman yenir gibi bilgileri de planlar ve paylaşır.

Diyetisyende Olması Gereken Özellikler?

Kayseri diyetisyenin iş alanı insanları olduğu için iletişimi güçlü olmalıdır. Empati yeteneği yüksek olmalıdır. Sonuçların doğruluğu için gelen hastaları dikkatle dinlemelidir. Hastaların tercihlerine önem vererek planlar yapmalıdır.

Diyetisyen Merkezleri

Hastanelerin ilgili bölümlerinde, kliniklerde veya özel muayenehanelerde diyetisyen merkezleri bulunur. Bu merkezlere giderek vermek istediğiniz ya da aşırı zayıfsanız kilo almak için başvurarak tedavi sürecine başlayabilirsiniz.

Diyetisyen Fiyatları

Hem semtten semte hem de kişinin kilo verme ve beslenme alışkanlığı süresine göre farklılık gösterir. Kişinin diyetisyene gelme seanslarına göre de farklılık gösterir. Kayseri diyetisyen aynı zamanda çeşitli pratik yöntemleri ile de kolaylık sağlamaktadır.

Bölgesel Zayıflama (İncelme) Nedir Nasıl Yapılır?

Toplumda kişilerin yaşam şekillerinden dolayı vücutlarındaki belli bölgelerde kilo alma ve verme durumu farklıdır. Genetik olarak, mesleki çalışma şekillerinden, hormonal bozukluklar, doğum, kullanılan bazı ilaçlar gibi bazı nedenler bölgesel yağlanmaya sebep olur. 

Bölgesel Zayıflama (İncelme) Nedir?

Bölgesel zayıflama (incelme) bu kişilerin kilo vermekte zorlandığı bölgeleri cihaz yardımı ile inceltmeye yarayan yöntemdir. Kol, bacak, basen gibi vücudun en zor kilo verilen yerleri spor yardımı ile de incelme olmayabilir. Kayseri bölgesel zayıflama polikliniklerinde kişiler vermekte zorlandıkları zor kiloları incelme cihazları sayesinde rahatça verebilirler.

Bölgesel Zayıflama (İncelme) Nasıl Uygulanır?

Kişinin beklentileri ve uzmanların yönlendirmesi ile birlikte Kayseri bölgesel zayıflama polikliniklerinde yapılacak işlemler belirlenir. Uygulama vücudun hangi bölgelerine yapılacak, incelmesi istenen yağ dokusunun miktarı, lazer ve radyofrekans cihazlarından hangisinin seçileceği hangi yöntem kullanılacağı Kayseri bölgesel zayıflama polikliniklerinde kararlaştırılır. Seçilen yöntem sonrasında cilt tabakasından daha alt tabakalarına erişebilen cihazlar depolanan yağları parçalayarak vücuttan atılması sağlanır.

Bölgesel Zayıflama (İncelme) Yöntemleri Nelerdir?

İnatçı bir türlü verilmeyen bölgesel kilolar için Kayseri bölgesel zayıflama polikliniklerinde en çok kullanılan yöntemler şunlardır:

Mezoterapi: Daha çok kalça ve basen bölgelerinde kullanılır. Yağları eriten iğneler ile yağlar üzerine enjekte edilir.

Liposuction: Bu yöntemde vücutta biriken yağlar önce eritilir ardından da vakum ile çekilir.

BP Serumla Bölgesel İncelme: En son geliştirilmiş yöntemlerdendir. BP serum içinde bulunan lipaz maddesi ile fazla yağlar yakarak eritilmesidir.

Ultrashape: Ultrasonik ses sistemleri kullanılarak yağların eritildiği yöntemdir.

Karboksiterapi: Karbondioksit kullanılan bu yöntemde metabolizma hızlandırılarak yağlar eritilir.

Soğuk Lipoliz: Soğuk yağ yakıcı ürünlerin yine iğne yardımıyla yağlar üzerine enjekte edilmesidir.

Beslenme Uzmanı Kimdir?

Üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans veya doktora yapan kişilerdir. Kayseri beslenme uzmanı kişilerin yeme-içme alışkanlıklarını düzenleyen, kişilerin sağlıksal durumlarından dolayı birtakım beslenme listeleri oluşturan, bazı testler yaparak beslenme düzeni oluşturan kişilerdir.

Beslenme Çeşitleri Nelerdir?

Dünyanın değişimi ile birlikte beslenme çeşitleri de dünyaya ayak uydurarak değişmeye başlamıştır. Bu beslenme çeşitleri kilo alıp vermek için değil daha çok bir yaşam standardı oluşturmak için benimsenmiştir. Kayseri beslenme uzmanı tarafından benimsenen bazı beslenme çeşitleri şu şekildedir:

Vejetaryen Beslenme: Bitkisel ürünleri tüketen hayvansal ürünleri tüketmeyen kişilerin benimsediği beslenme türüdür. Kırmızı et, balık eti, tavuk eti tüketmeyip süt ve süt ürünlerini, yumurta gibi hayvansal ürünleri kısmen tüketip veya hiç tüketmezler.

Vegan Beslenme: Bu beslenme vejetaryenden farklı olarak hayvansal hiçbir ürünü tüketmezler. Et, süt, yumurta, bal gibi.

Pesetayken Beslenme: Vejetaryenden farklı olarak beslenmelerine balık etini ilave eden kişilerdir.

Glutensiz Beslenme: Gluten arpa, buğday ve çavdarda bulunan bir proteindir. Bu beslenme türünde glüten bulunan hiçbir besin tüketilmez.

Paleo Beslenme: Taş devri zamanından kalma bir beslenme türüdür. Genel olarak yiyeceklerin çoğunu çiğ tüketmeyi tercih eden kişilerin benimsediği beslenme çeşididir.

Kişiye Özel Beslenme Planı Nasıl Yapılır?

Kişin tercih ettiği beslenme türüne göre, kişinin çalışıyorsa çalışma saatlerine göre, kişinin herhangi bir besine alerjisinin olup olmamasına göre ve kişi ile Kayseri beslenme uzmanı tarafından ortaklaşa anlaşılarak yapılan beslenme planıdır.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |