Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Diş Temizlemede Destek Almak Neden Önemli

Dişlerin iyi bakılması ve Uzun yıllar boyunca sağlıklı bir diş ile yaşamak insan yaşamını konforlu kılan unsurlardır. Dişlerin günlük olarak...

Diş Temizlemede Destek Almak Neden Önemli
Dişlerin iyi bakılması ve Uzun yıllar boyunca sağlıklı bir diş ile yaşamak insan yaşamını konforlu kılan unsurlardır. Dişlerin günlük olarak temizliğine dikkat etmek ileride yaşanacak diş sorunlarının önüne geçer. Diş bakımları yıllık olarak düşünüldüğünde altı ayda bir olmak üzere uzman bir diş hekimi ile yapılır.

Diş Temizleme Nasıl Yapılır?

Diş temizliği sağlıklı dişlerin uzun süre kullanılması için önem taşır. Günde en az iki defa ve 2 dakika boyunca dişlerin fırçalanması diş temizleme için oldukça önemlidir.  Kullanılan diş macunları da diş tipine ve diş etlerinin durumuna göre dikkatli ve özenli bir şekilde seçilmelidir.

Diş Temizleme Kimlere Uygulanır?

Diş temizliği dişlerinde tartar oluşmuş ve dişlerinin sararmasından şikayetçi olan hastalara çok kolay bir şekilde uygulanır. Herkese uygulanan bu yöntem diş temizleme işlemi yapıldıktan sonra gerçekleştirilir.

Diş Temizleme Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş temizleme işlemi öncesinde mutlaka bir diş hekimine giderek durum değerlendirmesi ve ağız içerisindeki problemlere karşı hangi tedavilerin uygulanmasının görüşmesi yapılmalıdır.

Diş Temizleme İşlemi Acıtır mı?

Diş temizleme işlemi uygulanırken ağızda ve dişlerde hafif denecek kadar küçük bir sızlama oluşabilir. Bu dişlerin ve diş etlerinin hassasiyetine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Diş Temizleme Fiyatları

Diş temizleme hastalarının ağzının içerisinde oluşabilecek problemlere karşı ne tür tedavi yöntemleri belirlenecekse buna göre bir fiyat çıkarılmaktadır. Diş temizleme önce gerekli kontroller yapılır ve temizleme işlemleri gerçekleşir.

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Genel bilinen diş taşı temizliği anlamını söylemek gerekirse tartar temizliği olarak da bilinir. Dişlerin temizlenmesi için öncelikli olarak diş hekimine kontrole gitmek ve görüşmek lazımdır.

Diş Taşı Temizliği Kimlere Uygulanır?

Diş taşı temizliği dişlerinde kötü görüntü ile birlikte sarı bir kirliliği olan ve tartar oluşan hastalara uygulanır. Ayrıca diş temizliği yapmak isteyen herkes yapabilir.

Diş Taşı (tartar) Oluşumu Nasıl Engellenir?

Diş Temizleme işlemleri arasında yer alan diş taşı temizliği işlemine gerek görülmemesi için düzenli olarak dişlerin fırçalanmasının yanı sıra diş ipleri ile diş aralarında kalan ve fırçanın ulaşamadığı ve yetişemediği yerlerin de temizlenmesi şarttır. Ayrıca diş tartar oluşumunu engelleyen ağız suları da kullanılması gereken ağız temizliğinde önemli bir yere sahip olan ürünlerdir.

Tartar Oluşumunun Belirtileri Nelerdir?

Diş ve diş etlerinde tartar oluşumu başladığı zaman diş etlerine yakın yerlerde bir tabakalaşma ve sararma meydana gelir. Diş taşı temizliği dikkat edilmediğinde tartar oluşumunun habercisi olabilir.

Tartarın Ağız Sağlığına Etkisi Nedir?

Ağız içerisinde tartar oluşumu tedavi edilmediği zaman içerisinde diş çürüklerinin ve diş eti çekilmelerinin önünü açabilmektedir. Bu yüzden en yakın diş hekiminden randevu alınıp ön bir muayene neticesinde hemen tedaviye başlamak son derece önem taşımaktadır.

Tartar Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tartar temizliği sonrasında tekrar oluşmaması için mutlaka yılda ortalama olarak 2 defa bir diş hekimine görünmek gerekir. Dişlerin çok iyi bir şekilde temizlenmesi ve ağız gargaraları ile iyi bir şekilde ağız içeri temizliğinin sağlanması son derece önem taşır.

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Kırık diş tedavisi başlangıcında dişlerin ağrıması çok problem oluşturan bir durumdur. Kırık diş tedavi edilmesi süreci öncesi ağrı kesicilerden destek alınabilmektedir.

Kırık Diş Nasıl Çekilir?

Herhangi bir sebepten dolayı zaman içerisinde Kırılmış olan dişlerin çekilip çekilmeyeceğine diş hekimleri bir değerlendirme ile birlikte karar verecektir. Kırılmış olan dişler mecbur kılınması durumunda ağız içerisinden uzaklaştırılabilmektedir.

Kırık Diş Nasıl Tedavi Edilir?

Uzman diş hekiminin kararı ve değerlendirme sonucunda kırık diş tedavisi uygulanır. Her diş çekim ile sonuçlanmamaktadır. Bazı durumlarda dişlere dolgu ya da kaplama yapılır iken bazı durumlarda da farklı yöntemler uygulanabilmektedir.

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Kırık diş ağrısı tedavi öncesinde herhangi bir diş ağrısı oluşturma durumlarına karşın ve diş ağrıları için önerilen bir ağrı kesici ile bir miktar idare edilebilmektedir.

Kırık Dişe Dolgu Yapılır Mı?

Kırık dişlere dolgu yapılabilir. Ancak çok fazla kırılmış olan dişlerin çekimi ya da dişe kaplama yapılması da söz konusu olabilmektedir.

Kırık Diş Dolgu Olur Mu?

Zaman içerisinde herhangi bir sebepten dolayı kırılan dişlerin kayıp edilen parçalarının oranlarına göre dişlere dolgu yapılabilir. Kesici diş ya da azı diş olma durumuna göre de değişiklik gösterecektir.

Kırık Diş Çekimi Fiyatları

Kırılmış olan dişlerin çekime gitmesi istenilen bir durum hem diş hekimi tarafından hem de hasta tarafından istenen bir durum değildir. Ancak kimi zamanlarda mecbur kalınarak dişler çekime gidebilmekte. Kırık diş tedavisi uygulanmadan ve çekilmeden önce incelmeler yapılır.  Farklı dişler olduğu için fiyatı da değişkenlik gösterecektir.

 

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |