Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Bayram tatilinde yollara düşecek araç sahiplerine çağrı

Ülkemizde ve dünyada başlayan normalleşme süreci, tatil planlarını erteleyen milyonlarca kişinin Kurban Bayramı’nda yollara dökülmesine nede...

Bayram tatilinde yollara düşecek araç sahiplerine çağrı

Ülkemizde ve dünyada başlayan normalleşme süreci, tatil planlarını erteleyen milyonlarca kişinin Kurban Bayramı’nda yollara dökülmesine neden olacak. 

Sosyal mesafe ve hijyen kuralları normalleşme sürecinde de önemini korurken, karantinanın sona ermesiyle araç sahiplerinin toplu taşıma araçlarından uzak durduğu gözlemlenmişti. Bayram tatilinde de araç sahiplerinin toplu ulaşım araçları yerine otomobillerini tercih etmesi bekleniyor. Ancak artan akaryakıt fiyatları uzun yolculuğa araçlarıyla çıkacak milyonlarca araç sahibini düşündürüyor. 

Pandemi sonrası artan özel araç kullanımına dikkat çeken Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “Koronavirüs ile birlikte bireysel araç kullanımı artarken, tasarruf nedeniyle toplu taşıma araçlarını tercih eden araç sürücüleri virüs riski yanında maalesef artan fiyatlarıyla karşı karşıya kaldı. LPG gerek çevreci gerekse ekonomik oluşuyla pandemi sürecinde de hayatı kolaylaştıracak seçenekler arasında yer alıyor. LPG’li araçlar, benzinli otomobillere kıyasla yüzde 40 tasarruf sağlıyor” dedi.

Pandemi sürecinde alınan tedbir ve önerilerin alışkanlıklarımızı değiştirdiği ortaya çıktı. Virüs riski nedeniyle toplu taşıma araçlarını yerine özel araçlarını tercih eden milyonlarca

araç sahibi, ulaşım için otomobillerine yönelirken, diğer taraftan artan akaryakıt fiyatları tüketici için problem teşkil etmeye devam ediyor.

LPG’nin hem ekonomik hem de çevreci bir seçenek olduğunu savunan dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, “LPG diğer fosil yakıtlara göre daha az katı parçacık (PM) ve karbon salınımı gerçekleştiriyor. LPG’li araçlar, benzinli otomobillere kıyasla yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Yani bir araç 100 TL’lik benzinle ortalama 250 kilometre yol yaparken, aynı araç 60 TL’lik LPG ile aynı yolu alabiliyor” ifadelerini kullandı.

‘LPG EN EKONOMİK SEÇENEK’

LPG’nin en ekonomik seçenek olduğunun altını çizen Kadir Örücü, “Akaryakıt giderinin aile ekonomisinde önemli bir yer tuttuğu günümüzde gerek ilk satın alma maliyeti, gerekse periyodik bakım masrafları çok yüksek olan dizel otomobil kullanmak artık akılcı bir tercih değil. Otomobiliniz ister 15 bin km, isterse 45 bin km ya da daha fazla yol yapsın, her halükârda LPG’li araç, dizel araca kıyasla çok daha ekonomik. Hesap ortada. Bu noktadan sonra ekonomi arayanlar için en akıllı çözüm LPG kullanmaktır. Araç sürücüleri LPG dönüşümünü tamamlar, tamamlamaz aynı yolu yüzde 40 daha ucuza gidebiliyor” dedi.

‘LPG MOTORA ZARAR VERİR Mİ?’

Uzun yola çıkacak sürücüleri ilgilendiren, ‘LPG araç motoruna zarar verir’ yargısına açıklık getiren Örücü, “LPG motora zarar vermez, aracın çalışma prensibini değiştirmez. Belirtilen standarda uygun olarak üretilen ürünler kullanıldığında, dönüşüm işlemi TSE tarafından yetkilendirilmiş servislerde yapıldığında ve LPG sisteminin bakımları periyodik olarak gerçekleştirildiğinde LPG’nin araca herhangi bir zarar vermesi mümkün değildir. Yeni nesil araçların çoğunda ‘çok noktalı enjeksiyon sistemi’ kullanılır. Bu araçların LPG dönüşümünde kullanılan sıralı sistem LPG aracın motorunu korur ve

ömrünü uzatır. Performans kaybı yaşanmaz. LPG’nin yanarken ortaya çıkardığı ısıl değeri benzine oranla daha düşüktür. Dolayısıyla LPG’li araçlar, benzinli araçlara göre

daha az ısınırlar. Ayrıca LPG diğer fosil yakıtlara göre daha az kurum üretir. Bu nedenle motor ve motor yağı ömrü uzar, böylece hem tüketiciye hem de çevreye fayda sağlanır” şeklinde konuştu.

‘SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLMALI’

Bayram tatilinde yollara düşecek sürücülere uyarılarda bulunan Örücü, “Her yıl trafik kurallarına uyulmadığından binlerce hayatı yitiriyoruz. Bayram tatilinde tüm sürücülerimizin trafik kurallarına saygılı olmasını, hız sınırlarına uymasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Hasretin ve karantinanın olmadığı nice bayramlar” diyen Kadir Örücü, “Geniş masalarda, büyük ailelerin bir araya gelebildiği, büyüklerin küçükleriyle doya doya vakit geçirebildiği bir bayram diliyoruz” şeklinde konuştu.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme