Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

En iyi 10 salatalık suyu

Barındırdığı zengin vitamin ve minerallerin yanı sıra bedenin su dengesini korumaya da yardımcı olan salatalık suyunu her daim yanı başınızd...

Barındırdığı zengin vitamin ve minerallerin yanı sıra bedenin su dengesini korumaya da yardımcı olan salatalık suyunu her daim yanı başınızda bulundurmanızda yarar var. Diyetisyen Emre Uzun, birbirinden çekici 10 salatalık suyu tarifiyle hayatınıza lezzetli ve sağlıklı bir pencere açıyor.

Bugünlerde giderek artan sayıda kişinin yanında salatalık suyu taşımaya başladığını görürseniz şaşırmayın. Çünkü onlar salatalık suyunun büyük yararlarını keşfetmişler demektir. Diyetisyen Emre Uzun, salata ve söğüşlerin vazgeçilmezi salatalığın suyuyla da bedene büyük yarar sağladığını, diğer su türleri yerine salatalık suyunu tercih etmenin bu yararları özümsemek için en iyi yol olduğunu söylüyor.

Diyetisyen Emre Uzun, salatalığın flavonoid, K, C ve B1 vitaminleri, beta-karoten, manganez, molibden, pantotenik asit, potasyum, fosfor bakır ve biyotin içerdiğini vurgulayarak salatalık suyunun bu vitamin ve mineralleri sağlamanın yanı sıra tatlandırılmış içecekler için ideal bir ikame olduğuna da dikkat çekiyor. Salatalık suyunun zihni ve bedeni sağlıklı tutmaya yardımcı olduğunu ifade eden Diyetisyen Emre Uzun, bedenin su dengesini de koruyan salatalık suyunu bir cam şişeye doldurup gün içinde sık sık yudumlamanın bedeni ve zihni zinde ve aktif tutacağını belirtiyor.

Diyetisyen Emre Uzun hazırlanması son derece kolay 10 salatalık suyu tarifiyle hayatımızın kaynağı suya lezzetli pencereler açıyor.

LİMON VE NANE İLE
İşte gençleştiren bir karışım! Limon, safra kesesindeki safranın harekete geçmesine yardımcı olarak ekstra vücut yağlarını yakmaya yardım eder. Nanenin ise sıkılaştırıcı etkisi vardır. İnce bağırsağın içindeki safra akışının düzgün ilerlemesine yardımcı olan nane ayrıca mide kaslarını rahatlatır ve tabii ki lezzet katar. Yeşil elma; yüksek lif içeriği ile metabolizmanın hızlanmasına ve bağırsak hareketlerinin artmasına yardımcı olur. Bunun yanında zengin mineral ve düşük yağ içeriğine sahiptir. Enerji verici, cilt güzelleştirici ve kemikleri güçlendirici özellikleri bulunmaktadır.

Yeşil Limonata
Üzümlü Mucize
Malzemeler
1 limonun suyu
1 adet yeşil elma
2 adet salatalık
1 su bardağı taze nane
Hazırlanışı
Salatalık ve elmayı yıkayıp kabuklarını soyun.
Yıkanıp süzülen nane ile birlikte katı meyve sıkacağında sıkın.
Limon suyunu ilave edip karıştırın.
Bekletmeden servis yapıp tüketin.

ÜZÜM VE KARABİBER İLE
İşte cildi parlatan bir karışım! Üzüm, sıvı kaybıyla mücadele ve kan şekeri seviyesini kontrol etmekte çok önemli bir etkiye sahiptir. İnsülini düzenler ve insülin duyarlılığını artırmaya yardımcı olur. Ayrıca yaşlanmayı yavaşlatır. Karabiber ise sindirimi iyileştirir ve E vitamini için iyi bir kaynaktır. Dördü bir arada cildiniz sıkılaşır ve parlaklığı artar.

Malzemeler
1 adet salatalık
2 su bardağı yeşil üzüm
Taze karabiber
1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı
Salatalığı soyup üzüm ile birlikte katı meyve sıkacağında sıkın.
Bal ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Taze nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

ÇİLEK, NANE VE BİBERİYE İLE
Çilek, C vitamini, manganez ve lif açısından oldukça zengindir. Antioksidan ve antienflamatuar özellikler bulunan bu kırmızı ve tatlı meyve kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Nane, karaciğerden safra akışına, safra ise yağları parçalamaya yardımcı olur. Aynı zamanda mide kaslarını rahatlatır ve tabii ki lezzet katar. Biberiye, A vitamini, B6, kalsiyum ve potasyumun mükemmel bir kaynağı olup bellek ve kan dolaşımını iyileştirir.

Malzemeler
1 salatalık
6-7 adet çilek
Bir avuç biberiye yaprağı
Bir avuç nane yaprağı
Bir tutam tuz
Hazırlanışı
Salatalık ve çilekleri ince ince dilimleyip bir kavanoza koyun.
Bir avuç biberiye ile nane yaprağını bir tutam tuzla hafifçe ezin. Bu karışımı kavanoza ekleyin.
Kavanozu boynuna kadar su doldurun. İçmeden önce soğutun veya buz ekleyin.

BALLI, BAHARATLI ELMA İLE
Antioksidan etkisi bulunan elma kardiyovasküler hastalık riskini azaltır, kanserle savaşır ve kan şekerini düzenler. Karabiber sindirimi iyileştirir ve E vitamini için iyi bir kaynaktır. Tarçın antioksidandır, anti-pıhtılaşma ve anti-mikrobik özelliklere de sahiptir. Aynı zamanda kan şekeri seviyelerini kontrol eder, beyin işlevini geliştirir, kalp rahatsızlıklarına karşı korur ve vücut ısısını artırarak metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Bal; kalsiyum, bakır, potasyum, magnezyum, manganez ve çinko gibi sayısız vitamin ve mineral içerir. Kolesterol ve yağ asitlerinin metabolize edilmesinde yardımcı olur. İyi bir glisemik endeksi vardır ve daha iyi sindirim sağlar.

Malzemeler
1 salatalık
1 yeşil elma
1 tatlı kaşığı bal
2 adet çubuk tarçın
Taze karabiber
Hazırlanışı
Bir elmanın çeyreğini ince ince dilimleyin ve bir kavanozun içine atın.
Salatalıkları ince kesip kavanoza ekleyin.
Bal ve taze çekilmiş karabiberden bir tutam ekleyin.
Kavanoza biraz boşluk kalacak kadar su doldurun.
Son olarak çubuk tarçını da koyun ve gece boyunca soğuk yerde bekletin.

HİNDİSTANCEVİZİ, KİMYON VE LİMON YAPRAĞI İLE
Hindistancevizi suyu, geniş bir vitamin, mineral, elektrolit, amino asit, sitokin ve enzim içerir. Anti-aging ve anti-kanser özellikleri vardır, ayrıca sindirime yardımcı ve güçlü bir antioksidandır. Hindistancevizi suyu ishalden mustarip olanlar için çok yararlıdır. Kimyon tohumları menstrüasyon dönemindeki kadınlar için çok önemli olan demir içeriğine sahiptir. Ayrıca sindirime ve kanserle mücadeleye yardımcı olur. Limon yaprağı uykusuzluk, endişe, astım ve migrenden yakınınlar için çok uygundur. Aynı zamanda sakinleştirici olarak da işlev görür.

Malzemeler
1 salatalık
Hindistancevizi suyu
2 limon yaprağı
1 çay kaşığı kavrulmuş kimyon tozu
Hazırlanışı
Salatalığı ince ince dilimleyip bir kavanoza koyun.
2-3 çorba kaşığı kimyon tozunu alın ve bir tavada kahverengine dönüşünceye kadar kızartın
Soğuduktan sonra bir kavanoza koyun.
Limon yapraklarını kavanoza atın.
1 çay kaşığı kavrulmuş kimyon tozu ekleyin.
Son olarak hindistancevizi suyunu kavanoza dökün ve hepsini iyice karıştırın. Dilerseniz buz ekleyerek de içebilirsiniz.

KARPUZ, NANE VE LİMON İLE
Tıpkı salatalık gibi karpuz da böbrekler ve vücudun geneli için toksik olan amonyağın temizlenmesine yardımcı olur. Limon, safra kesesindeki safranın harekete geçmesine yardımcı olarak ekstra vücut yağlarını yakmaya yardım eder. Nanenin ise sıkılaştırıcı etkisi vardır. İnce bağırsağın içindeki safra akışının düzgün ilerlemesine yardımcı olan nane ayrıca mide kaslarını rahatlatır ve tabii ki lezzet katar. Karabiber sindirimi iyileştirir ve bir E vitamini kaynağıdır.

Malzemeler
1 salatalık
1/4 orta boy karpuz
Bir avuç nane yaprağı
1 limon
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Karpuzu orta boy küpler şeklinde keserek bir kavanoza koyun.
Dilimlediğiniz salatalık ve limonu kavanoza ekleyin.
Kestiğiniz nane yapraklarını ekleyin.
Kavanozun boynuna kadar su doldurun.
Bir tutam tuz ve taze karabiber ekleyip iyice karıştırın. 30 dakika beklettikten sonra dilerseniz buz da ekleyerek içebilirsiniz.

TURUNÇGİLLER İLE
Mükemmel bir antioksidan olan portakal C vitamini ve lif kaynağıdır. Ayrıca kolesterol düzeylerini düşürür, böbrek taşının oluşmasını önler; ülserin yanı sıra karın ve akciğer kanseri riskini azaltır. Romatoid artrit ve kardiyovasküler hastalıklara karşı korur. Limon, safra ve ince bağırsağı harekete geçirmeye yardım ederek ekstra vücut yağlarını azaltmada yardımcı olur. Greyfurt C vitamini ve likopen bakımından zengindir. Kolestrolü düşürür, antioksidandır ve böbrek taşlarının oluşmasını önler. (Greyfurtun DNA onarımına yardımcı olan bir flavonoid olan naringenin içerdiği de kısa süre önce keşfedildi.) Bergamot bakteriyel enfeksiyona karşı korur, iyi bir yatıştırıcıdır, sindirimde yardımcı olur. Mandalina, kolajenin sentezinde yardımcı olur ve nörodejeneratif hastalıklardan, kanserden, soğuktan korur, artrite karşı koruma sağlar. Zencefil bir antioksidan kaynağıdır, anti-enflamatuar özellikleri vardır ve gastrointestinal sistemi yatıştırır. Karabiber sindirimi geliştirir, iyi bir E vitamini kaynağıdır.

Malzemeler
1 salatalık
1/2 turuncu portakal
1/2 greyfurt
1/2 limon
1/2 bergamot
1/2 mandalina
1/2 ince zencefil kökü
Tuz, karabiber, nane yaprakları
Hazırlanışı
Salatalık, portakal, greyfurt, limon, bergamot ve mandalinayı ince ince dilimleyip bir kavanozun içine koyun.
Zencefil ile nane yapraklarını iyice doğrayıp kavanoza ekleyin.
Bir tutam tuz ve taze karabiber ekleyin.
Kavanoza boynuna kadar su doldurun.
Su bütün malzemeleri emene kadar bekleyin. Dilerseniz buz ekleyerek için.

TARÇINLI ÇAY İLE
Çay antioksidanlar açısından zengindir, kalp krizi riskini azaltır. Kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir, kanserle savaşmaya yardımcı olur. Tarçın antioksidandır, anti-pıhtılaşma ve anti-mikrobik özelliklere sahiptir. Aynı zamanda kan şekeri düzeyini kontrol eder, beyin işlevini geliştirir, kalp hastalığına karşı korur ve vücut ısısını artırarak metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Portakal kabuğu akciğer veya solunum bozukluklarını engeller, daha iyi BİR uyku verir, stres atar ve bakteriyel enfeksiyonu önler.

Malzemeler
1/2 salatalık
1 yeşil / siyah çay
Portakal kabuğu rendesi
1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı
İnce salatalık dilimini kavanoza koyun.
Rendelenmiş portakal kabuğu ile çubuk tarçını ekleyin.
Bir bardak su kaynatın ve bir bardak normal su ile karıştırın.
Bu suya yeşil ya da siyah çay paketini batırıp 3 dakika bekletin.
Çayı diğer karışımın bulunduğu kavanoza ekleyin ve kavanozu boynuna kadar suyla doldurun.
Bir gece beklettikten sonra içebilirsiniz.

KIZILCIK VE FESLEĞEN İLE
Kızılcık, proantosiyanidin antioksidanları içerir ve antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Kızılcık suyu diş çürümesinden mustarip kadınlara özellikle önerilir. Fesleğen yaprağı solunum bozuklukları ve kalp hastalıklarını tedavi etmek için bitkisel destek olarak kullanılır. Aynı zamanda iyi bir stres yardımcısıdır. Biber, sindirimi hızlandırır ve E vitamini için iyi bir kaynaktır. Havuç; zengin bir antioksidan ve A vitamini kaynağıdır. Sindirim rahatsızlıklarının önlenmesine, uzun süreli tokluk sağlanmasına, cilt, saç ve tırnakların korunmasına yardımcı olur.

Malzemeler
1 salatalık
10 kızılcık yaprağı
5 fesleğen yaprağı
2 karabiber
1 adet havuç
Hazırlanışı
Bir adet ince salatalığı dilimleyerek kavanoza koyun.
Kızılcıkları kavanoza ilave edin.
Karabiber ve fesleğen yapraklarını rendelenmiş havuçla birlikte hafifçe ezin. Bu karışımı kavanoza ilave edin.
Kavanozu boynuna kadar suyla doldurun.
Soğukta bir süre beklettikten sonra içebilirsiniz.

ANANAS İLE
Zengin A ve C vitaminlerinin yanında potasyum ve kalsiyum içeriği ile sağlığa faydalı geniş bir yelpazeye sahip olan ananas; antioksidan içeriği ile hücrelerin yenilenmesini sağlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, diş minelerini güçlenmesine ve çürüklerin önlenmesine yardımcı olur.

Malzemeler
½ adet salatalık
2 dilim ananas
1 çay kaşığı limon suyu
Bir avuç taze nane yaprağı
Buz parçaları
Su
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri iyice ezilene kadar blendrda karıştırın.
Bekletmeden servis yapın.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme