Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

En çok kahve tüketen ülkeler belli oldu: Finlandiya birinci!

Kahve, global çapta en popüler içeceklerden biri olurken, birçok ülkede önemli bir kültürel sembol haline geldi ve hem yerel hem de global p...

En çok kahve tüketen ülkeler belli oldu: Finlandiya birinci!
Kahve, global çapta en popüler içeceklerden biri olurken, birçok ülkede önemli bir kültürel sembol haline geldi ve hem yerel hem de global pazarlardaki ticaret hacmi arttı. Tedarik ettiği kahveleri tüketicilere dünya standartlarında ulaştıran yerli marka, sektöre dair değerlendirmede bulundu.

Dünya genelinde kahve tüketimi giderek artıyor. Kahve en çok ABD’de tüketilirken, yıllık kişi başına kahve tüketiminde 12 kilogram ile Finlandiya ilk sırada geliyor. Onu 9,9 ile Norveç ve 9 kilogram ile İzlanda izliyor. 10 yıl öncesine kadar kahvenin kişi başı tüketim miktarı 350 gram olan ülkemizde ise bu oranın günümüzde 1,1 kilograma ulaştığı görülüyor. Ticaret hacmiyle birlikte her yıl %4,47 büyümesi beklenen küresel pazarda da öne çıkan yereldeki sektör oyuncuları ise Türkiye’de kahve kültürünü hızla yaygınlaştırıyor. 

Gourme Coffee Roasting olarak kaliteli kahve tedarikine ve kavurmasına adanmış kurum kültürüyle Türkiye’nin en önde gelen kahve markalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Gourme Coffee Kurucusu Akın Kılıç, 20 yılı aşkın tecrübesiyle ve dünya çapında çiftliklerle kurduğu iş ağıyla, müşterilerine en kaliteli ve taze kahveyi sunmayı hedefliyor. “Kahve, benim hayatımda her zaman önemli bir yere sahipti” diyen Kılıç, küresel kahve pazarı ve Türkiye’deki kahve tüketimi hakkında da değerlendirmede bulundu. 

“Kahvenin topraktan başlayıp fincana ulaşan yolculuğunun her aşamasında varız”

Kahvenin kalitesini etkileyen tüm süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Gourme Coffee Kurucusu Akın Kılıç, bu süreci şöyle anlattı: “Kahvenin topraktan fincana uzanan yolculuğunun her aşamasında lezzetini ve kalitesini nelerin etkilediğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle titizlikle seçilmiş dünyanın en özel ham kahve çekirdeklerini Türkiye’ye getiriyoruz. Getirdiğimiz çekirdekleri, uzun yıllara dayanan bilgi birikimimizle ve yüksek teknolojili makinelerimizle dünya standartlarında kavuruyoruz. En yüksek kaliteye ulaşan kahvelerimizi bölgesine, çiftliğine, türüne, kavurma derecesine, tat özelliklerine ve skoruna göre ayırarak en doğru fiyat politikası ile tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin içtikleri kahveyi öğrenebilmeleri için kahvelerimiz hakkında detaylı bilgi veriyoruz. Bu sayede zamanla büyük bir aileye dönüştük, iyinin tutkunları olarak yeni hasatların en heyecanlı takipçileri haline geldik.”

“Toptan kahvecilikte ilk akla gelen isim olmak istiyoruz”

“Ülkemizdeki kahveseverler markamızı gördüklerinde en iyi koşullarda toplanmış, kurutulmuş ve kavrulmuş çekirdeklerden hazırlanan bir kahve içtiklerine emin olabilir. Kahvelerimizin hem dokusunda hem tadında bu motivasyon ve tutkunun izleri var” diyen Akın Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “20 yılı aşkın tecrübemizle ve ilk günkü heyecanla en iyi çekirdekleri ve kavurma yöntemlerini Türkiye’deki tüketicilerle buluşturmak için sürekli araştırma yapıyoruz. Kaliteli ve yenilikçi kahve çeşitlerimizle Türkiye’deki kahve kültürünü dünya standartlarına taşımak en büyük motivasyonumuz. Bizim için kahveseverleri kaliteli kahveyle buluşturma tutkusu her şeyden önce geliyor.”

Hedefleri sektörde zirveye ulaşmak

Toptan kahvecilikte büyümek istediklerini aktaran Akın Kılıç, “Gourme Coffee olarak Türkiye’deki kahve pazarının hızla büyümesinde önemli bir rol oynadığımızı düşünüyoruz. Müşterilerimize dünya standartlarında kahve sunmanın yanı sıra, kahve dükkanımız Gallo Rosso’da kahve demleme ekipmanları, ömür boyu garantili termoslar, kahve öğütücüler ve kahve makineleri gibi aksesuarlar da sunuyoruz. Hedefimiz kahve denince akla ilk gelen, ürün ve hizmet kalitesiyle rakiplerinden hep bir adım öne çıkan bir marka olmak” ifadelerini kullandı. 

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme