Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’te…

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST dün gerçekleştirilen görkemli açılış seremonisinin ardından bugün Cumhurb...

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’te…

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST dün gerçekleştirilen görkemli açılış seremonisinin ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanıİlham Aliyev ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’yi ağırladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in direksiyonunun başına geçtiği Anadolu kırmızısı rengindeki Togg ile Atatürk Havalimanı apronundan TEKNOFEST'in düzenlendiği alana giriş yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında TEKNOFEST'in bu yıl bir başka güzel olduğunu, ülkenin 81 ilindeki genç yüreklere selamlarını gönderdiğini söylerken katılımlarından dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, eşi Mihriban Aliyeva'ya ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'ye teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da, ardından da Ankara'da yapıyoruz…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojiye, savunma sanayine ve bilime meraklı gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da, ardından da inşallah Ankara'da yaşıyoruz. Milli teknoloji hamlemizin somut örneklerinin sergilendiği TEKNOFEST'in ülkemize, milletimize ve siz gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Kahramanmaraş'ta Haydar Aliyev İlkokulu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantı gerçekleştirildi.

TEKNOFEST 2023'ün sahnesinde yanında bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 6 Şubat depremlerinin ardından ilk günden itibaren Türkiye'yi hiç yalnız bırakmadığını, tüm destekleriyle yanımızda olduğunu ve Aliyev'in Kahramanmaraş'a 1000 kalıcı konut sözü verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte 24 derslikli Haydar Aliyev İlkokulu Temel Atma Töreni'ne TEKNOFEST sahnesinden canlı bağlantıyla katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile yapılan bağlantının ardından butona basılarak okulun temeli atıldı. 

Temel atma törenin ardından Erdoğan, İlham Aliyev'e Haydar Aliyev'in yüzüncü yıl doğumunun anı pulunu hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’te…

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST’te…

Milli Uzay Programı kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılında uzaya gönderilecek Türk vatandaşı TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 

Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu için binlerce kişi arasından seçilen bir asil, bir yedek olmak üzere belirlenen iki aday TEKNOFEST sahnesine çıktı. 

ABD’de Axiom Space ve SpaceX tarafından uzay istasyonu ve altyapıları, haberleşme sistemleri, yaşam destek sistemleri, acil durumlar, deney altyapıları, fırlatma aracı ve mürettebat aracı sistemleri, dünyaya dönüş prosedürleri gibi birçok konuda eğitim alacak adayların uzay yolculuğu 2023 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bugün bu hayalleri gerçeğe dönüştürme yolunda önemli bir adım daha atıyoruz. Mayıs ayında başlattığımız süreçte bir asil, bir yedek olmak üzere 2 uzay yolcumuzu belirledik. Öncelikle uzay yolcusu olmak üzere başvuruda bulunan binlerce vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Binlerce talipli arasından uzay yolcusu olma hakkını kazanan arkadaşlarımızı da tebrik ediyoruz. Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Yedek adayımız da bir yörünge altı uçuşu gerçekleştirerek eğitimini pekiştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek Alper Gezeravcı ve yedek olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever’e Türkiye'nin gücünün ve kararlılığının sembolü olacak bayrağı, uzaya götürmeleri ve gururla taşımaları için uzay yolcularına teslim etti. 

Program da ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Libya Başbakanı Dibeybe, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren gençlerle sahnede TEKNOFEST pozu verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Aliyev, Libya Başbakanı Dibeybe TEKNOFEST sahnesinden ayrılmadan önce Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma  İstanbul semalarına yükselerek, TEKNOFEST'te dereceye giren gençleri kutlamak için Atatürk Havalimanı üzerinden geçiş yaptı. Programın sonunda Selçuk Bayraktar tarafından Erdoğan, Aliyev ve Dibeybe'ye hediye takdim edilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |