Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

Donuk omuz, omuz yapısı 3 farklı kemik yapısı bulunmaktadır. Bunlar; humerus, kürek kemiği, köprücüktür. Bu omuz eklemlerinden herhangi bir ...

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?
Donuk omuz, omuz yapısı 3 farklı kemik yapısı bulunmaktadır. Bunlar; humerus, kürek kemiği, köprücüktür. Bu omuz eklemlerinden herhangi bir travmaya mazur kaldığı takdirde ağrı, sertlik, yanma, hareket kısıtlılığı ileri derecede bozabilen durumlarda kendini donuk omuz olarak hastalığını belli eder. Doktorun yapmış olduğu fiziki muayene de ve doktorun yapmış olduğu tetkik ve tedavilerde daha iyi anlaşılır. Donuk omuz ciddi bir hastalıktır.

Donuk Omuz Nasıl meydana Gelir?

Donuk omuz herhangi bir sebebe bağlı kemik, bağlar ve tendonlar bir bağ dokusu içersin de yer aldığından donuk omuz bu bağlardan birinin omuz eklemi etrafında sıkışması ve hareket etmesini engellediğinden ortaya çıkabilen bir durumdur. Donuk omuz günlük hayatta yaşayan insanların düşme, çarpma, hareketsizlik gibi durumlarda meydana gelir. Hastanın kronik bir hastalık öyküsü varda donuk omuz rahatsızlığına da yakalanabilirler.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Donuk omuz tedavisi doktorun tetkikleri sonrasında uyguladığı tedavi sonrasında eğer herhangi bir bulguda belirti göstermiyorsa, ortopedi ve travmatoloji uzman doktor eşliğinde fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavileri uygulanmaktadır. Fizik Tedavi yöntemi ile hasta şiddetli ağrılarından kurtulabilir. Eğer hastanın şikayetleri 3 aya kadar devam ederse en son çare ameliyat olmaktır. Ameliyat ise donuk omuz tedavisinde çok nadir rastlanan bir durumdur.

Diz Artroskopisi Nedir Ne Zaman Başlar?

İnsanlarımızın genelinde sık karşılaşılan bir durumdur. Genel olarak insanların vücudunun en hassas noktasıdır. Tüm vücut ağırlığını genelde dizler taşımaktadır. Bu nedenler herhangi bir olası durumda Travma sonuçlanmasında diz de menüsküslerin yırtılması sonucu mümkün olmayan hastalara ameliyat gereklidir.

Diz Artroskopisi Nedir?

Travma sonucu oluşan ağrılı bir kıkırdak yaralanması türünde hastalığa verilen isim diz artroskopisi denir. İnsanların dizlerin de kaval kemiği ve uyluk kemiği arasında bir yastık görevi gören C şeklinde iki kıkırdak vardır. Sürekli hareket eden bu kemiklerimiz zamanla aşınmaya ve yıpranmaya karşı korumaktadır. Genelde futbolcu hastalığı olarak halk dilinde de bilinmektedir. Yani menüsküs yırtılması, dizin travma alması, bükülmesi ile gerçekleşir.

Diz Artroskopisine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Diz artroskopisi, diz eklemi çok karmaşık yapıya sahiptir. Birçok yaralanma ve travma sonrası oluşan ağrılı eklem tedavisi ameliyatsız durumlarda bile cerrahi gerektirmeyen bir şekilde tedavi edilmesi mümkündür. Menüsküs yırtıkları, özellikle futbolcuların sahalarda yaşanılan maç oyunlarında, fiziksel tedavi, tekmeleme, hızlı koşucularda, voleybol ve basketbol gibi sporcularda yaşanılan travmalar sonucu müdahale gerektiren kapalı olarak ameliyat yapılan bir hastalıktır. Diz artroskopisi ameliyatı ani diz yön hareketlerinde meydana gelir.

Diz Artroskopi Faydaları

Diz Artroskopi’nin faydaları, diz ekleminin travma sonucu meydana gelen eklem bozukluklarını kapalı ameliyat kamera yardımıyla görüntüleyerek diz ekleminin kıkırdakların tedavi işlemini gerçekleştiren işleme Artroskopi ameliyatı denmektedir. Diz artroskopisi hastanın ağrısız, kansız, bıçaksız bir işlem olmasıdır. Hastanın diz Artroskopi’nin faydalarından ise gerçekleşen ameliyatın iyileşme süresi kısa sürmektedir.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

Omuz yırtığı günümüz insanların pek çoğunda karşılaşılabilen bir durumdur. İnsanların genelinde kas ve iskelet sistemlerinden günlük ihtiyaçlarını karşılamak için sıkça kullandığı eklemlerden biridir. Omuz yırtığı, orta yaş kesimleri 65 yaş üstü insanlarda, özellikle kemik erimesi yaşayan hastalarda, ağır işte çalışan işçilerin, travmatik durumlarda (çarpma, düşme, zorlama) gibi durumlarda, ağır kaldırma sporcuların ters ve ani bir harekette omuzdan darbe alan kişilerde daha çok karşımıza çıkmaktadır.

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?

Omuz yırtığı, problemlerinden en sık görülen voleybol, basketbol, tenis, futbolcuların çok sık karşılaştığı bir durumdur. Bu kişilerin ani kol kaldırma kuvvetinden yararlanarak ters bir hareketlerinde omuzdan alınan darbe sonucu oluşur. Omuz yırtığı yaşayan kişiler günlük yaşam sıkıntısını yaşamaktadır. Kronik ağrısı, omuzda sızlama, kolları kaldırmakta güçlük, kollarda güçsüzlük, günlük işlerini yapamama, sağa ve sola çevirmememe, ağrı gece uykusundan uyandırma, şiddetli ağrılar omuz yırtığının belirtileri arasındadır.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Omuz yırtığı hastaların en yakın sağlık kuruluşuna gittiğinde uzman ortopedi doktorunun fizik muayene sonucu ortaya çıkmaktadır. Omuz yırtığı, hastaya yapılan emar ve tomografi görüntülü filmlerde daha belirgin anlaşılmaktadır. Omuz bölgesinde bağların yırtılması emar filmi sonucu ile daha iyi sonuçlar alınmaktadır.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |