Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

DHI Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Direkt saç ekimi olarak adlandırılan, kalem tekniği de denilen bu yöntemde donör fazla bekletilmeden ve kanallar açılmadan uygulanan bir sür...

DHI Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?
Direkt saç ekimi olarak adlandırılan, kalem tekniği de denilen bu yöntemde donör fazla bekletilmeden ve kanallar açılmadan uygulanan bir süreçtir. İlk olarak uzman bir doktordan randevu alınır. Saç ekiminin nasıl olacağı hakkında kişiye bilgilendirme ve fotoğraflandırma gösterilir. Kişiye bir takım testler yapılarak uygun olup olmadığına bakılır. Ekim bölgesi belirlenir ve saçlar tıraşlanır. Dhı saç ekimi yaptıracak kişiye anestezi uygulanır. Daha sonra saçlar ekilmeye başlar.

DHI Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

En iyi tedavi yöntemi olarak bilinen DHI saçları seyrelmiş kişiler veya saçları bölgesel dökülmüş veya tamamen saç kaybı yaşamış kişilerde uygulanır. İşlem sırasında hastanın kalan saçları hiçbir kayba uğramadan en iyi şekilde son teknolojik aletlerle yapılır.

DHI Saç Ekimi Hangi Yöntemlerle Yapılır?

Donör bölgeden seçilerek kalem yardımıyla saçların FUE tekniği ile tek tek alınıp dhi saç ekimi sırasında canlı bir şekilde hepsini ekim alanına yerleştirilmesine denir. Tek tek cihazlarla toplanan bu uygulamada kanal açma ve kök yerleştirme aynı anda uygulanmaktadır.

DHI Saç Ekimi Fiyatları

Baktığımızda diğer yöntemlerden önce öne çıkan bu durumda fiyatlarda oldukça yüksek olarak verilmektedir. Kişilerin gittiği klinik, hastane ve bölgelere göre değişen fiyatlarda belirli bir miktardan söz etmek doğru değildir. Dhı saç ekimi fiyatını gidilecek doktor belirleyip ona göre işlemlerle ne kadar olacağını söylemektedir.

Saç Ekimi Nedir

Kalıtsal olarak bilinen veya yaşlanma durumlarında görülen kayıplarda genellikle uygulanır. Güçlü ense kökündeki saçların alınması ile beraber seyrelen veya açılan yere uygulanan bir yöntemdir. Teknolojik gelişmeler sayesinde doğal bir görünüm sağlanmış olur.

Saç Ekimi Nedir?

Cinsiyet veya yaş farkı gözetmeksizin yapılan kişilerde kalıtsal veya yaşlanma durumunda seyrelen ve tamamen kayba uğranan durumlarda saç ekimi görülmektedir. Dış görünüşünden rahatsız olan kişilerin genelde yaptırdığı doğal görünüm kazanılan bir durumdur.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Uzman kişiler tarafından yapılan saç ekiminde ilk önce ön görüşme yapılır ki nasıl bir tedavi uygulanacağı belli olmalıdır. Daha sonra ekilecek bölgeler çizilir. Daha sonra ense kökünden alınan canlı saçlar sayesinde ekilecek yere saçlar ekilir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Erkek veya kadınlar dahil 20 yaşında ve 65 yaş aralığında saçlarında mevsimsel, hormonsal, genetik olarak dökülme yaşamış kişiler uygulayabilir. Lakin doğuştan saçsız olan ve donör bölgesinde saç bulunmaya kişilere saç ekimi uygulanmamaktadır. HIV ve Hepaitit C hastalığı bulunan kişiler de saç ekim tedavisinden faydalanamamaktadır.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Teknolojik gelişmelerle beraber saç ekiminde birçok yöntem çıkmaktadır. 2 yöntem daha çok uygulanmaktadır. Biri FUE ve DHI en çok uygulananlardır. FUE tekniğinde ense kökünden alınan saçlar bölgelere teker teker özel tekniklerle yerleştirilir. DHI tekniğinde FUE tekniğinden alınan saçların toplanıp eklenme yöntemidir. FUT tekniğinde ise deri kesilerek saçlar alınır ve kişiye ameliyatla saçlar ekilmiş olur. Bu uygulamada kişi hastanede 1 gece geçirmelidir.

Saç Ekimi Fiyatları

Yurtdışına bakıldığında ülkemizde saç ekimi fiyatları oldukça ucuz ve uygundur. Her ülkeden yurdumuza gelen insanlar ülkemizde saç ekimi yaptırmaktadırlar. Fiyat aralıkları hastanelere ve uygulanan yöntemlere göre değişim göstermektedir. Doktor ile görüşülüp fiyat bulunması daha uygundur.

Safir Ekimi Nedir ve Neden Uygulanır?

FUE yöntemlerinden biri olan safir saç ekimi bıçaklar yardımıyla gerçekleştirilir. Donör bulunması durumunda kişinin bölgesel veya tamamen saçlarının olmaması durumunda gerçekleştirilir. Kesik atılarak yapılan bir işlemdir.

Safir Ekimi Temel Aşamaları Nelerdir?

En çok kullanılan FUE tekniğinin yöntemlerinden biri olan safir saç ekimi bıçaklar yardımıyla kesikler atılarak kişilere uygulanan bir yöntemdir. Saçların daha sık, daha canlı ve istenilen dolgunlukta görülmesini sağlar. 6 aşaması bulunan bu uygulamada ilk olarak hastanın hazırlanış evresi görülür. Saç ekimi için hazırlanan durumlardan sonra planlama yapılır. Donör ve sayısını belirleyen doktor greft atma sayısına karar verir. Daha sonra işlem için anestezi uygulanır. Son aşamalar da saç ekimi için kanallar açılıp işlemler yapılır.

Safir Ekimi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Yapılan işlemler sonrası bakıldığında yaralanmalar meydana gelmektedir. Bu yüzden saç köklerinin hava alması gerekmektedir. Bu sebepten safir saç ekimi sonrası kişi uzmanın verdiği yaralanmaların yok olması için ilaçları kullanmak zorundadır.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |