Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Antikor Testi Nedir? Kimlere Uygulanır?

Antikor testi insan vücudun da yer alan bakteri veya vücutta yer alan antikorları test etmek için yapılan antikor testlerinden biridir. Ayrı...

Antikor Testi Nedir? Kimlere Uygulanir?
Antikor testi insan vücudun da yer alan bakteri veya vücutta yer alan antikorları test etmek için yapılan antikor testlerinden biridir. Ayrıca antikor testi hastanın daha önce geçirmiş olup olmadığı hakkında da bilgiler verir.

Antikor Testleri Neden Yapılır?


Antikor testleri vücutta oluşan antikorları, daha önceki zamanlarda enfeksiyonu geçirip geçirmediğini, hangi dönemde virüsle mücadele ettiğini, bağışıklık kazanıp kazanamadığını gösteren bir testtir.

Antikor Testi Ne Zaman Yapılır?


Antikor testleri hastalığı anlamak veya hastalığı geçirmiş insanlarda yapılan bir uygulamadır. Ayrıca antikor testleri bir sağlık personeli tarafından yapılır.

Antikor Testi Nasıl Çalışır?


Antikor testleri sağlık personeli tarafından yapılmaktadır. Ayrıca antikor testi kişinin vücudundan bir tüp kan alınarak laboratuvara gönderilerek çalışan bir sistemdir.

Test Kiti Güvenli Midir?


Antikor testleri güvenlidir. Parmaktan alınan hızlı antikor testi göre test kitlerinin hassasiyeti ve doğruluğu belirgin biçimde yüksektir. Ayrıca sağlık personelleri tarafından aletlere konularak güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar.

Açık Emar Uygulaması Neden Tercih Edilir?


Dar bir tünel şeklinde olan emar sisteminde kapalı alan korkusu olanlar korku ve stresten dolayı kapalı emar yerine açık emarı tercih ederler. Açık emar hastanın dört bir yanının açık olarak görüntüleme yapılmasını sağlar. Bir refakatçiye ihtiyaç duyan hastalar ve çocuklar için açık emar rahat ve geniş bir alan sunarak tetkiklerin yapılmasına olanak sağlar

Açık Emar Nedir?


Bir görüntüleme sistemi olan emar radyo dalgaları sayesinde hastalıkların ağrısız ve acısız bir şekilde teşhis edilme yöntemidir. Günümüzde emar teknolojisinin bir adım ötesi olan açık emar bazı sebeplerden dolayı emar çektiremeyen hastalar için kullanılan bir yöntemdir. Daha ferah bir ortamda az gürültü ile görüntüleme yapılan bir sistemdir.

Neden Kapalı Emardan Korkulur?


Emar deyince ilk akla gelen kapalı emardır. Tünel şeklinde olan kapalı emar dar bir alanı kapsar. Bu dar alanda hastalar hareketsiz kalmak zorundadır. Hareketsiz bekleyen hastanın görüntülemesi yapılırken ayrıca yüksek bir seste verilir. Alanın dar olması, hareket etmeme ve gelen gürültü bazı hastaları rahatsız etmektedir. Nefes darlığı olan ya da kapalı alan korkusu olan hastalar kapalı emarda tedirginlik yaşar. Bu durumda yapılan işlemin sağlıklı olmasını engeller.

Açık Emar Uygulaması Neden Tercih Ediliyor?


Kapalı emarın dar bir alanda yapılmasının aksine açık emar daha rahat bir ortamda gerçekleşir. Hastaların hareketsiz kalmalarına gerek kalmadan yapılan bu işlemde ayrıca hasta refakatçisini de işlem esnasında hastanın yanında bulunabilir. Açık emar sırasında hastalar herhangi bir gürültüye maruz kalmaz.

Açık Emar Fiyatları


Açık emar fiyatları doktorun isteği üzerine yapılan bir işlemdir. Öncelikle doktor muayenesinden geçen hastanın istenilen bölgesinin emarı istenir. Emar fiyatı yapılacak olan işleme ve hastaneye göre değişkenlik gösterir

HSG Filmi Nedir?


Diğer bir adıyla rahim filmi olan hsg filmi rahim boşluğunu görüntülemek için kullanılır. Rahimdeki tüplerde oluşan tıkanıklık, darlık ve genişleme gibi sorunlar tespit edilir. HSG filminin amacı rahmin şekli, rahim boşluğuyla ilgili kalıtsal sorunlar, kısırlığa sebep olacak sorunlar saptanmaktadır. Günümüz teknolojisi ile bu işlem ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleşmektedir.

HSG Filmi Nasıl Yapılır?


Bu işlem sırasında rahim ağzından rahim içine görüntüleme cihazında görülen bir sıvı verilir. Bu sıvı sayesinde rahim içi ve tüpler görünür hale gelir. Bu sıvı içinde iyot tuzu bulunur. İyot X ışınlarını tutmakla görevli olduğu için bu sayede rahim içi ve tüplerden görüntü alınabilmektedir. Bu sıvı kokusuz ve renksizdir. Ayrıca herhangi bir acıya sebep olmaz. Doku ve organlara da bir zararı olmayan bu sıvı aslında bir ilaç değildir. Rahime enjekte edilen bu sıvı rahim ağzından basınçla verildiği için tüplerdeki engelleyici yapıları temizlediği için tedavi edici etkide gösterir

HSG Filmi Çekimi Ağrılı Bir İşlem Midir?


HSG filmi rahim içinin görüntülenmesini sağlayan bir işlemdir. Hiçbir ağrıya ya da sızıya sebep olan bir işlem değildir.  Ayrıca HSG filmi 15 dakika sürer, bu işlem sonunda hasta normal yaşantısına hemen dönebilir.

HSG Filmi Neden İstenir?


Rahim içinin görüntülenmesini sağlayan bu işlem rahimdeki sorunları tespit etmek için yapılır. Rahim içindeki tüplerdeki tıkanıklığı, darlığı ve genişlemeyi tespit etmek için kullanılır.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?


Hasta sırt üstü yatırılır ve rahim içine tüpleri ve rahim içini görüntülerden görünen bir sıvı enjekte ederek HSG filmi çekilir. Bu sıvı sayesinde rahatsızlığın nerede olduğu kolayca tespit edilir ve ona göre bir tedaviye başlanır.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme