Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Dünya Gençlik Becerileri Günü'nde İngilizce, bir 'süper beceri'

British Council, Dünya Gençlik Becerileri Günü'nde, gençlere dillerini geliştirmek, daha iyi iş fırsatları elde etmek ve sürdürülebilir ...

Dünya Gençlik Becerileri Günü'nde İngilizce, bir 'süper beceri'
British Council, Dünya Gençlik Becerileri Günü'nde, gençlere dillerini geliştirmek, daha iyi iş fırsatları elde etmek ve sürdürülebilir yeşil bir kariyere sahip olmak için ihtiyaç duyacakları becerilere yönelik kaynaklar sunuyor.

British Council’ın Next Generation araştırmasına göre, gençlerin okul, üniversite veya eğitimden ayrıldıklarında sahip oldukları bilgi ve beceriler, onları 21. yüzyılda her zaman çalışma hayatına hazırlayamıyor. Dünya Gençlik Becerileri Günü (15 Temmuz) çerçevesinde British Council, temel yaşam ve iş becerileri kazanmak için genç profesyonellere ve/veya iş arayanlara yönelik on ücretsiz tematik kaynak sunuyor.

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu olan British Council, 21. yüzyıl için temel yaşam ve iş becerilerini geliştirmenin önemi konusunda gençler arasında farkındalık yaratmak için bir dizi ücretsiz kaynak sunuyor.

Next Generation başlığıyla gerçekleştirilen ve yeni nesil gençlere odaklanan küresel British Council araştırma dizisine göre, dünyanın dört bir yanındaki gençler, okulda, üniversitede veya eğitimler yoluyla kazanılan becerilerle işgücü piyasasının gereksinimlerinin gerçekler arasında bir uyumsuzluk olduğunu belirtiyor. Araştırma ayrıca, gençlerin işgücü piyasasındaki en savunmasız yaş grubu olmaya devam ettiğini ve genç yaşta işsizlik ve düşük istihdamın maliyetinin hem bireysel hem de toplumsal olarak çok yüksek olduğuna işaret ediyor.

British Council gençleri, bugünün dünyası ve yarının iş fırsatları için bazı temel becerileri kolay bir şekilde uygulamak için on içeriği keşfetmeye davet ediyor. 15 Temmuz’da kutlanan Dünya Gençlik Becerileri Günü (World Youth Skill Day) ışığında sunduğu ücretsiz gelişim kaynaklarını üç küresel trendin altında topluyor: ‘Süper beceri’ olarak İngilizce, istihdam edilebilirlik için gerekli beceriler ve sürdürülebilir bir gelecek için daha yeşil beceriler

İngilizce, bugünün dünyasında bir 'süper beceri'

İngilizce dili, küresel olarak iletişime yardımcı olduğu için hayatımızda önemli bir rol oynuyor. Aynı zamanda, zihinleri genişlettiği, duygusal becerileri geliştirdiği ve iş fırsatları sunarak yaşam kalitesine katkı sağladığından dolayı gençler için önemli bir yer tutuyor. British Council, LearnEnglish Teens ve LearnEnglish Skills ile gençlere videolar, oyunlar ve ipuçlarıyla eğlenirken İngilizce öğrenme şansı verirken, Premier Skills English de dünyanın en heyecan verici futbol ligi sayesinde dil becerilerini geliştirmenin en iyi yolu oluyor.

İşyeri ve istihdam edilebilirlik için geliştirilmiş iletişim becerileri

Çoğu işveren, akademik niteliklere ek olarak iş adaylarında belirli beceriler ve nitelikler aramaktadır. İstihdam edilebilirlik becerileri olarak bilinen bu beceriler, işyerinde performansı ve değeri geliştirmede önemli bir paya sahiptir. İletişim ve problem çözme, hemen hemen her işte önemli bir rol oynadığı için en önemli istihdam edilebilirlik becerilerinden ikisi olarak öne çıkmaktadır. Sözlü ve sözsüz iletişim kurabilmek ve iyi dinlemek, insanların bir sohbete etkin bir şekilde katılmalarını ve sorunları çözmelerine olana sağlar. 'İş Yeri için İngilizce' konulu bu çevrimiçi kurs, genç profesyonellerin sürükleyici videolar ve ses kayıtları ile bir iş bulmak için ihtiyaç duydukları dil ve becerileri geliştirmelerine yardımcı oluyor. İş yerinde ilerlemek için bir diğer önemli iletişim becerisi de iş İngilizcesine hakim olmaktan geçiyor. British Council'ın LearnEnglish İş İngilizcesi kaynakları ile gençler, dili bir iş ortamında kullanabilir, mülakat becerileri ve anlaşılır iş e-postaları yazma gibi öğrenme kaynakları ile destek alabilir ve ayrıca podcast'lar ve makaleler sayesinde aynı anda okuma ve dinleme becerileri pratiği yaparken iş konuları/sorunları hakkında bilgi edinebilirler.

Sürdürülebilir bir iş ve gelecek için daha çevreci beceriler

Yeşil beceriler, sürdürülebilir ve kaynakları verimli kullanan bir toplumda yaşamak, geliştirmek ve desteklemek için gereken bilgi, yetenek, değer ve tutumlar olarak tanımlanır. Günümüz dünyasında, yeşil becerilere tüm sektörler ve işgücünün her düzeyinde ihtiyaç duyulmaktadır. Neden bir adım önde olup yeni becerileri ve ihtiyaçları benimsemek için daha fazlasını öğrenmiyorsunuz? 'Sürdürülebilir Bir Gelecek için Öğrenme' çevrimiçi kursuyla sürdürülebilirlik bilginizi geliştirebilir veya bu alanda kariyerinizi sürdürmek hakkında daha fazla bilgi edinmek için yeşil kariyerler üzerine bir web seminerine katılabilirsiniz. ‘Yeşil’ kariyer mezunlarının videoları ve dünyanın dört bir yanından çeşitli yeşil endüstrilerdeki profesyonellerin başarı hikayeleri, gençleri harekete geçmeye teşvik ediyor. British Council'ın ‘Climate Connection’ programı üzerine hazırladığı on bölümlük podcast serisi, iklim krizi ile dil eğitimi arasındaki ilişkiyi de farklı bir açıdan ele alıyor.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme