Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Artan dolandırıcılık endişelerine rağmen dijital faaliyet artıyor!

Experian'ın yeni araştırması, tüketicilerin kendilerini çevrimiçi ortamda koruyan tanınmış markalara güvendiğini ortaya koyuyor Experian...

Artan dolandırıcılık endişelerine rağmen dijital faaliyet artıyor!

Experian'ın yeni araştırması, tüketicilerin kendilerini çevrimiçi ortamda koruyan tanınmış markalara güvendiğini ortaya koyuyor

Experian'ın 6. yıllık “Küresel Kimlik ve Dolandırıcılık Raporu”ndan elde edilen bilgilere göre, ankete katılan tüketicilerin yarısından fazlasının dolandırıcılık kurbanı olduğu ya da kimlik hırsızlığı, kredi kartı hırsızlığı gibi büyük güvenlik endişesi yaşayan birini tanıdığı ortaya çıkıyor. Bu endişelere rağmen, çoğu tüketici çevrimiçi etkinliklerini önümüzdeki üç ay içinde artıracağını söylüyor. 

Küresel olarak tüketicilerin çoğunluğu, çevrimiçi deneyimlerinde güvenliğe değer veriyor ve güvenlik ihtiyacını çevrimiçi işlemlerin rahatlığıyla dengelemek için çalıştıkları şirketlere güvenmeleri kritik. Ödeme sistemi sağlayıcıları, kredi kartı şirketleri, teknoloji sağlayıcıları ve akış hizmetleri, çevrimiçi güvenlik sorunlarını çözmek için en güvenilen işletmeler olarak görünüyorlar. Şirket büyüklüğünden bağımsız olarak, bir marka sürekli olarak olumlu dijital deneyimler sağlıyorsa, tüketiciler kuruluşun verilerini koruduğuna güveniyor.

Tüketicilerin %57’si, daha fazla güvenlik sağlıyorsa veya dolandırıcılığı önlüyorsa verilerini paylaşmaya istekli olduklarını bildiriyor ve yaklaşık %75'i işletmelerin kendilerini çevrimiçi ortamda korumak için gerekli güvenlik adımlarını atmasını bekliyor.  İş dünyasından yanıt verenlerin çoğu, tüketicilerin güvenliği en önemli öncelik olarak belirtmelerini bekliyor ve %70'i, dolandırıcılığı önlemenin en büyük endişeleri olduğunu söylüyor - bu rakam şimdiye kadarki en yüksek rakam.  

Araştırma, tüketici duyarlılığı ve kimlik tanıma ile ilgili ticari niyetler arasında önemli bir boşluk olduğunu gösteriyor. Tüketicilerin sadece üçte biri, işletmelerin onları çevrimiçi ortamda tekrar tekrar tanıyacağından emin, %84'ü müşterileri tanımanın çok veya son derece önemli olduğunu söylüyor. Tüketicilerin en güvenli olarak algıladıkları tanıma ve güvenlik yöntemleri olan fiziksel biyometri (% 81) ve cihaza pin kodları (% 77) dünya çapında ilk iki sırada yer alıyor.

Raporun bulguları hakkında yorum yapan Experian EMEA & APAC Karar Analitiği Genel Müdürü Luciano Scalise şunları söylüyor: "Güvenli ve emniyetli bir çevrimiçi deneyimi sürdürmek, tüketiciler ve işletmeler arasında paylaşılan bir sorumluluktur. Tüketicilerin çevrimiçi ortamda karşılaştıkları risklerin farkında olmaları ve siber hijyen uygulamaları gerekir. Bu arada, işletmeler müşteriyi tanıma, dolandırıcılık önleme ve müşteri deneyimi çözümlerini birbirine bağlamak için orkestrasyon çözümlerinden yararlanabilirler ve böylece tüm araçlarını ve veri kaynaklarını bir araya getirmek için tek bir platformdan yararlanmış olurlar. Bu, değişen risklere uyum sağlamalarına ve müşteri yolculuklarını iyileştirmelerine olanak tanır. Her şey, kusursuz bir dijital deneyim sağlarken müşterileri korumada iyi bir denge kurmakla ilgilidir. Experian, ortaya çıkan dolandırıcılık tehditlerini hızlı bir şekilde ele almak ve kimlik dolandırıcılığı risklerini önlemek için işletmeleri yenilikçi çözümlerle desteklemeye kararlıdır. "

Yıllık kimlik ve dolandırıcılık raporundan elde edilen bu yılki EMEA pazar bulguları ise şunları içeriyor:

  • Küresel olarak çevrimiçi bankacılık, Norveç ve Güney Afrika'daki tüketiciler arasında en yüksek oranda. (Her iki ülkedeki tüketicilerin neredeyse% 90'ı), bunu Hollanda'daki tüketiciler (% 85) izliyor.
  • Dünya genelinde tüketicilerin yarısından fazlası (%52), İspanya'da ise % 57 gibi daha yüksek bir düzeyde tüketici çevrimiçi faaliyetler yürütme konusunda çok veya bir şekilde endişe duyduklarını belirtiyor. 
  • Tüketicilerin yüzde 83'ü, güvenliğin çevrimiçi deneyimin en önemli faktörü olduğunu söylüyor. Avrupa'da bu  konudaki en yüksek oranlar İrlanda (% 89), Almanya (%  82), İspanya (% 81)  ve İtalya’da (% 79) görülüyor.
  • Danimarka'daki işletmeler güvenlik ve açık bankacılığa daha fazla önem veriyor.  Güney Afrika'daki işletmeler, 2022’nin en önemli yatırım önceliklerini yeni yapay zeka modellerinin ve model optimizasyonunun uygulanması olarak görürken, Norveç'te işletmelerin fidye yazılımı ve yeşil finansman gibi alanlara önem verme olasılıkları daha yüksek.
  • İspanya'da ankete katılan işletmerin yüzde 100'ü, 2022'de yapay zeka ve müşteri kimlik doğrulama uygulamasına daha fazla yatırım yapıldığını belirtiyor. 
 
Çalışmayı geliştirmek için Experian, Avustralya, Brezilya, Çin, Kolombiya, Danimarka, Almanya, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İtalya, Malezya, Hollanda, Norveç, Peru, Singapur, Güney Afrika, İspanya, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'ni kapsayan 20 ülkeden 6.000'den fazla tüketiciyi ve yaklaşık 1.900 işletmeyi araştırdı. Ayrıca Brezilya, Almanya, İngiltere ve ABD'den tüketicilerle yapılan röportajlar da dahil edildi.

Experian, kimlik ve dolandırıcılık birimi, finansal hizmetler, telekomünikasyon, perakende/e-ticaret, sigorta, devlet ve sağlık hizmetleri dahil birçok sektörden işletmede insanların kimliklerini korumak ve dolandırıcılıkla mücadele etmek için dünya çapında 300'den fazla dolandırıcılık uzmanıyla çalışmaktadır. 

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme