Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Geleceğin en büyük sorunu susuzluk

Su kaynaklarının korunmasında firmalara ve bireylere büyük sorumluluklar düşüyor. Baş gösteren iklim krizleri, su tüketimi konusunda insanla...

Geleceğin en büyük sorunu susuzluk


Su kaynaklarının korunmasında firmalara ve bireylere büyük sorumluluklar düşüyor.

Baş gösteren iklim krizleri, su tüketimi konusunda insanların daha bilinçli olmasını zorunlu kılıyor. Gereken duyarlılık gösterilmezse, yakın gelecekte dünyanın en büyük sorunlarının başında kuraklığın yer alması ön görülüyor. Su kaynaklarının yetersizliği de dolaylı yoldan kıtlık, doğanın yok olması, salgın hastalıklar gibi büyük sorunları tetikliyor.

Temizlik-hijyen sektörü, üretim ve tüketimde suyun en çok kullanıldığı sektörlerden biri olarak öne çıkıyor. Ekolojik ve vegan temizlik ürünleri ailesi Life by Fakir Pazarlama Müdürü Zeynep Mercan, su tasarrufu konusunda yapması gerekenleri şöyle açıklıyor: “Yaşam kaynağımız su, insanların bilinçsiz kullanımıyla gelecek yıllarda bizi zor durumda bırakacak diyebilirim. 2025 yılına kadar dünya nüfusunun yarısından fazlasının susuzluk riskiyle karşılaşabileceği öngörülüyor. Son 20 yıllık süreçte Türkiye’de kişi başına düşen su miktarı yılda yüzde 18 azalarak, 1700 metreküpten 1400 metreküpe düştü ve nüfusun artışıyla birlikte bu rakamın daha da düşeceği belirtiliyor. Ülkemizde başta bilinçsiz tarımsal sulama olmak üzere, birçok sebeple yılda 20 milyar metreküp su israf ediliyor. Önlemler alınmadığı takdirde susuz bir gelecek bizleri bekliyor.

Özellikle bir takım sektörlerde yer alan firmalar, doğanın sürdürülebilirliği politikaları çerçevesinde bu konuda acil önlemler almalılar. Üretimde kullandıkları teknolojilerle kullandıkları su oranını minimize ederek büyük tasarruf sağlamaları mümkün. Biz, Saruhan Kimya olarak çevre ve tüketici bilincine sahip, insan odaklı bir yaklaşımla ürettiğimiz ürünlerimizle, doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlayarak dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Aldığımız mirası gelecek nesillere daha da iyileştirerek bırakma felsefesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çıkardığımız ekolojik ve vegan Life by Fakir serisinde yer alan konsantre ürünlerimizin üretiminde, konsantre olmayan ürünlere oranla ortalama yüzde 75 daha az su kullanarak, tonlarca litre su tasarrufu sağlıyoruz.

Su tüketimi yüksek olan markalar, tükettikleri suyu doğaya geri kazandırma bilinciyle de bu konuda fark yaratabilirler. Tükettikleri su kadar doğaya su kaynağı kazandırarak büyük katkı sağlamaları mümkün. Bizim gibi temizlik ve hijyen sektöründe yer alan markalar ise ürün içeriklerini doğada çözünürlüğü kolay hale getirerek bu konuda büyük adımlar atabilirler.”

Bireysel Tüketimde Çevreci Ürünler Öne Çıkıyor

Tüketicinin raftaki ürünler arasından doğal içerikli ve vegan olanlara yöneldiğinin altını çizen Zeynep Mercan, “Son yıllardaki tüketici refleksleri çevreci adım atan markaların yükselişe geçtiğini gösteriyor. Büyük iklim krizleri ve doğanın tahribatı insanları bu konuda daha hassas ve duyarlı olmaya itiyor. Özellikle kişisel bakım, temizlik-hijyen, kozmetik ürünleri gibi kimyasal ürünlerin kullanıldığı sektörlerde ekolojik ve vegan yaklaşımlar tüketiciden net bir karşılık buluyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek ve dünyadaki tüm canlıların yaşam hakkına saygı bu noktada en önemli konuların başında geliyor. Saruhan Kimya olarak doğal içerikli ve çevreci ürünlerimizle, bu alandaki duyarlılığa katma değer sağlıyoruz. Ev tipi temizlik ve hijyen ürünlerimiz ile çevreci, vegan ve sürdürülebilirlik odağında tüketicilere ürünlerimizi sunuyoruz.

Yaptığımız kampanyalar ve çalışmalarda bireysel su tüketiminde de insanların bilinçlendiğini net bir şekilde gözlemliyoruz. Örneğin; bulaşıkları makineye durulamadan koymaları, duş alırken su ısınana kadar akan suyu boşa harcamadan saklamaları, ellerini sabunlarken suyu kapatmaları gibi çabalar bu konuda bir bilinçlenme olduğunun göstergesidir.” dedi. 

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |