Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Hibrit çalışma çok sevildi

24 Saatte İş’in yaptığı ankete göre, çalışanlar hibrit çalışma modelini sevdi.  24 Saatte İş’in anketine katılanların yüzde 75’i hibrit çalı...

Hibrit çalışma çok sevildi

24 Saatte İş’in yaptığı ankete göre, çalışanlar hibrit çalışma modelini sevdi. 

24 Saatte İş’in anketine katılanların yüzde 75’i hibrit çalışmadan memnun olduklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 67’si bir seçim sunulduğunda ensek çalışma modelini tercih edeceklerini belirtirken, yüzde 33’ü sadece ev ya da ofiste çalışabileceklerini ifade etti.

Adaylarla işvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, birçok çalışanın pandemiyle birlikte deneyimlediği hibrit çalışma modeliyle ilgili bir anket düzenledi. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 75’i hibrit çalışmadan memnun. Ankete katılanların yüzde 56’sı ofiste, yüzde 44’ü evden çalıştığını belirtti. Çalışma ortamı tercihi olarak sorulan “Ev mi ofis mi” sorusuna ankete katılanların yüzde 45’i ev derken, yüzde 55’i ofis cevabını verdi. Ancak soruya esnek çalışma da girince yanıtlar değişti. Çalışanlar sadece ev ya da ofiste çalışmak yerine esnek çalışmayı istediklerini belirtti. Katılımcıların yüzde 67’si ensek çalışma modelini tercih edeceklerini belirtirken, yüzde 33’ü sadece ev ya da sadece ofis yanıtını verdi.

Çalışılan zamanı da seçebilmek istiyorlar

“Esnek çalışma konusunda hangisi daha önemli?” sorusuna katılımcıların yüzde 44’ü “Çalıştığım yeri seçebilmek” yanıtını verirken, yüzde 56’sı “Çalıştığım zamanı seçebilmek” yanıtını verdi. Katılımcıların yüzde 55’i yalnız bir ortamda çalışmayı sevdiğini belirtti. Yüzde 45’i ise kalabalık ortamda çalışmayı sevdiğini ifade etti. “Çalışacağın saatleri seçmek ister misin?” sorusuna katılımcıların yüzde 85’i istediğini belirtirken, yüzde 15 fark etmez yanıtı verdi.

Daha fazla maaş öncelik

Ankete katılanların yüzde 75’i ofise gitmenin en büyük zorluğunun ise yolda geçirilen zaman olduğunu söyledi. Yüzde 25’i kalabalık iş ortamında çalışmanın zor olduğunu belirtti. “Pandemi bitince full time ofisten çalışmak ister misin?” sorusuna katılımcıların yüzde 69’u evet yanıtını verirken, yüzde 31’i bu duruma alıştığını ve istemediğini ifade etti. Ancak ofiste çalışmak mı evde mi sorusuna maaş faktörü girince fikirler değişti. Katılımcılara şu anda aldığı maaş hatırlatılarak iki seçenek sunuldu. Çalışanların yüzde 39’u “Evden çalışarak aynı maaşı almak” seçeneğini işaretlerken, yüzde 61’i “Ofise gidip yüzde 20 daha fazla maaş almayı” tercih etti. “Maaşının saatlik ücret olarak ödenmesini ister misin?” sorusuna katılımcıların yüzde 67’si evet yanıtını verirken yüzde 33’ü bunu istemeyeceğini söyledi.

Evden çalışma konusunda bir endişe yok


İlk kez evden çalışmayı deneyimleyen birçok çalışan “Çalışıp paramı alabilir miyim, evden çalışarak daha çok para harcıyorum elektrik faturası çabası, dikkat dağıtıcı çok öğe var, disiplin oluşturamamak, internet bağlantısı” gibi bazı endişeler de yaşadı. “Evden çalışmak ile ilgili bir endişen var mı?” sorusuna ankete katılanların yüzde 76’sı yok yanıtını verirken, yüzde 24’ü bir endişesi olduğunu söyledi. Evden çalışmayı talep etme konusunda da bazı çalışanların endişe yaşadığı görüldü. Katılımcıların yüzde 46’sı evden çalışma isteğini patronuna söyleme notasında endişe yaşarken, yüzde 54’ü herhangi bir endişe yaşamadığını belirtti.

“Hibrit çalışma modeli benimsendi”


24 Saatte İş’in kurucu ortağı Gizem Yasa, “Pandemi iş hayatında birçok değişime neden oldu. Birçok şirket ve birçok çalışan pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında evden çalışmayı deneyimledi. Birçoğu ise hibrit çalışma modeline geçti. Görünen o ki özellikle hibrit çalışma modelinden çalışanlar memnun kaldı” dedi. 24 Saatte İş’in kurucu ortağı Mert Yıldız ise şunları söyledi:

“Hibrit çalışma modeli hem çalışanlar hem de işverenler tarafından benimsendi. Birçok şirket için bu model kalıcı olacağa benziyor. Bazı firmalar bu şekilde devam edeceklerini şimdiden açıkladı bile. Biz de 24 Saatte İş olarak operasyon tarafındaki hibrit modeli devam ettirirken yazılım tarafında uzaktan çalışmaya devam etmeyi düşünüyoruz. Hibrit çalışma modeli artık iş hayatında önemli bir yere sahip diyebiliriz.”

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |