Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

En Güzel Okul Öncesi Etkinlikleri

Evde ya da okulda çocukların ilgisini uzun süre çekebilmek epey zor ama imkansız değil. Bunun için uzmanlar, okul öncesi etkinlik yapılması...

Ana sınıfı ya da daha alt yaş gruplarındaki çocuklar için en güzel okul öncesi etkinlikleri burada

Evde ya da okulda çocukların ilgisini uzun süre çekebilmek epey zor ama imkansız değil. Bunun için uzmanlar, okul öncesi etkinlik yapılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıyor. Peki, anne-babalar hangi tür etkinliklerin çocukların dikkatini çekebileceğini biliyor mu? Çocukların kaliteli vakit geçirmesi ve paylaşmanın gücünü öğrenebilmesi için bulunmaz bir nimet olan bu tür etkinliklerin minik bir listesini aşağıda bulabilirsiniz.


Okul Öncesi Etkinlik Önerileri

Çocuklar, yapıları gereği oldukça çabuk sıkılma eğilimindeler. Üstelik eğer ilgilerini çekemezseniz sizi başarısız hissettirebilirler. İşte, ebeveynleri bu sıkıntıdan bir nebze olsun kurtarabilmek için bazı okul öncesi etkinlik önerileri:


Düğmelerden Oyuncak Yapımı

Kullanmadığınız ya da işinize yaramayacak olan düğmeleri bir kavanoza toplayın. Bu düğmelerin yanına çeşitli renklerde boya kalemleri, ipler, kumaş parçaları ve pamuk ya da sünger de ekleyin. Tabii bir de iğne, iplik ve yapıştırıcıya ihtiyacınız olacak. Dikkat: Bu malzemeleri çocuğunuz değil, siz kullanmalısınız.

-       Önce kumaşları çeşitli şekillerde dikin ve içlerine pamuk ya da sünger doldurun.

-       Doldurma işlemi bitince açık kalan kısımları da dikerek bir minik oyuncak elde etmiş olacaksınız ama daha bitmedi.

-       Çocuğunuzun da yardımını alarak oyuncağınıza düğmelerden göz yapın. Düğmeleri yapıştırma esnasında dikkatli olmaya özen gösterin.

-       Ardından oyuncağınıza ipler yardımıyla saç yapın. Saçları da yine çocuğunuzla birlikte yapıştırabilirsiniz.

-       Son olarak oyuncağı çocuğunuza verin ve kendisi isterse boya kalemleri ile boyayabilir.

Bu etkinlik, okul öncesi çocuklarda motor becerilerinin gelişimi ve analitik düşünme becerilerinin gelişimi için son derece yararlıdır.

 

Hikayeyi Tamamlama Etkinliği

Çocukların hayal güçlerinin ne kadar gelişmiş olabileceğini sanırım hepimiz biliyoruz ama daha da geliştirmek elimizde. Bunun için yapmamız gereken ise oldukça basit: Hikayeyi tamamlamak.

·         Çocuğunuza bir hikaye anlatmaya başlayın.

·         Anlatırken bir yerde durun ve devamını onun anlatmasını isteyin.

·         Kendi istediği yerde dursun ve kaldığı yerden siz devam edin.

·         Hikaye sonlanana kadar bu şekilde devam edebilirsiniz.

·         Not: Hikayeyi mutlu bir biçimde bitirmeyi unutmayın.


ana sınıfı etkinlik

Evde Basketbol

Çocukların, özellikle okul öncesi dönemde yer alan çocukların en sevdiği etkinliklerden biri evde basketbol oynamak. Basketbol dediysek öyle kurallı falan değil. Bir çamaşır sepeti ya da karton kutu gibi geniş ve yayvan bir materyal kullanmanız gerekiyor. Gerisi ise şöyle:

·         Sepeti, bir sandalyenin üstüne yerleştirin.

·         Çorapları iç içe geçirerek top yapın.

·         Çorap topunu bir yere saklayın ve çocuğunuzdan bulmasını isteyin.

·         Topu bulduktan sonra sizin belirlediğiniz bir mesafeden sepete atmaya çalışsın.

Bu etkinlik ile çocukların kıkır kıkır gülerek eğlendiklerine şahit olabilirsiniz. Sadece eğlenmekle kalmıyor aynı zamanda görsel ve zihinsel becerilerini de geliştirme imkanı buluyorlar.

 

Dijital Zeka Oyunları

Okul öncesi etkinlikler kapsamında kabul gören zeka oyunları da yine çocukların gözdesi konumunda. Fiziksel oyunlar ve kutu oyunları ile başlayan bu macera günümüzde biraz biraz dijital zeka oyunlarına doğru evrilmiş durumda. Dünya genelinde çeşitli zeka oyunlarının uygulamaları mevcut. Eğer yerli bir zeka oyunu arıyorsanız okul öncesi zeka oyunu  MentalUP’ı inceleyin

 

Konuşmadan Anlat

Çocuğunuzla birlikte pencereden bakmaya başlayın. Gördüklerinizi aklınızda tutun. Sonra pencereden ayrılın ve sahneye çıkın. Birlikte baktığınızda gördüğünüz bir nesne ya da canlıyı hareket ya da seslerinizle anlatmaya çalışın. Dilerseniz henüz görmediğiniz bir şeyi de anlatabilirsiniz ama bu oyunu ilk defa oynayacaksanız gördüğünüz bir şeyi anlatmanız daha iyi olur. Bu oyunla birlikte çocukların hayal kurma, görselleştirme ve hızlı düşünme becerileri gelişim gösterir.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme