Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Cinsel İstek Nedir Nasıl Kontrol Edilmelidir?

Tipik olarak, cinsel istek veya diğer bir ifadeyle arzuyu zihinsel durumumuzdan kaynaklanan, şefkat, öfke, keder, heyecan veya coşkuya benze...

Cinsel İstek Nedir Nasıl Kontrol Edilmelidir ?


Tipik olarak, cinsel istek veya diğer bir ifadeyle arzuyu zihinsel durumumuzdan kaynaklanan, şefkat, öfke, keder, heyecan veya coşkuya benzeyen bir duygu olarak düşünme eğilimindeyiz. Ancak bu muhtemelen böyle değildir. Birçok bilim adamı ve psikolog arzunun aslında bedensel bir dürtü olarak, açlığa veya kanın oksijen ihtiyacına daha çok benzediğine inanıyor. Çıldırtıcı bir şekilde aşık olan, başka birisine karşı paha biçilemez bir arzu ile umutsuzluğun kenarına giden herkes için, bu muhtemelen o kadar uzak görünmüyor. Peki cinsel istek nedir nasıl kontrol edilmelidir ?

 Arzu ve cinsellik pratik olarak ayrılmaz. "Arzu" kelimesi muhtemelen sarımsı romantizm romanları, sadece yetişkinlere yönelik aktiviteler ve cinsel bağlantı özlemini akla getiriyor. Cinsel istek aslında tek arzu türü olabilir; psikanalitik teori, diğer tüm arzu biçimlerinin ve yaratıcı enerjinin, diğer çabalara yönelik - genellikle "libido" olarak adlandırılan - yeniden yönlendirilen cinsel enerjinin sonucu olduğunu iddia eder. Bedensel arzu doğada sadece cinseldir; geri kalan her şey bu birincil arzunun dışında gelişen duygusal bir durumdur.

 Cinsel arzunun, insan ihtiyaçlarının en güçlüsü olmasa bile, son derece etkili olduğu açıktır. Tipik olarak, zamanımızın, duygusal enerjimizin ve yaşamlarımızın büyük bir bölümünü kaplar. Neden? Bu noktada akılda soru işaretleri kalır: Cinsel istek nedir nasıl kontrol Edilmelidir ? Genellikle durdurulamaz cinsel istek trenini yönlendiren nedir?


 Cinsel İstek Oluşumu

 Seksologlara göre arzu, bir yumurtanın bir sperm tarafından başarılı bir şekilde döllenmesiyle sonuçlanabilecek hormonal bir kaskadı tetikleyen görsel, biyokimyasal, duygusal ve biyomekanik ipuçlarının bir araya gelmesidir. İçgüdülerin arzumuzu yönettiğini savunurlar. Cinsel yaşamlarımızda sahip olduğumuz tercihler az çok evrimsel avantaj arayışımızın bir ifadesidir.


 Cinsel İstek Nedir Nasıl Kontrol Edilmelidir ?

 İçimizde cinsel arzular ve dürtüler çok hızlı bir şekilde ortaya çıktığında, onlardan kurtulmak için hızlı çözümler ararız. Bununla birlikte, bu çözümler uzun sürmez, çünkü cinsel istekleri hızlı bir şekilde kontrol etmek mümkün değildir. Kapsamlı bir anlayış, çok sabır, iç istikrar ve en önemlisi sağlam bir bağlılık gerektirir.

 Kendinizi en başta dürtülere neden olan şeylerden uzaklaştırarak. Başka bir deyişle, görüntülere bakmamalı, video izlememeli veya cinsel nitelikteki hikayeleri okumamalısınız. Bu faaliyetlerden herhangi birine katıldığınızda, cinsel dürtülerin on kat çoğalmasına neden olarak, arzuları kontrol etmeyi zorlaştırırlar.

 Karşı cinsten insanlarla herhangi bir göz temasından kaçının ve ne pahasına olursa olsun dokunmaktan kaçının. Şaka yoluyla bile cinselliği teşvik eden insanlardan veya arkadaşlardan kaçının. Onlarla ne zaman hemfikir olabileceğini asla bilemezsin.


 Cinsel İstek Bir Çeşit Bağımlılık Gibidir

 Seks söz konusu olduğunda, ne kadar çok hoşlantı varsa, yanan bir arzu o kadar yoğun olur. Sonra seks daha da yanacaktır. Mutluluk ne olursa olsun, susuzluğu artar. Susuzluk, şımartmayarak ortadan kaybolacaktır. Cinsel eylemde bulunmamak, bir veya iki ay boyunca huzursuz edebilir. Ancak aşinalık kaybıyla, cinsellik tamamen unutacaktır.

 Buna ek olarak, cinsel düşünceleri uzatmak ve bundan nasıl zevk alacağınızı hayal etmek de dürtüleri daha güçlü hale getirecektir. Bu nedenle, bir kişi uyanık kalmalı ve herhangi bir cinsel düşüncenin bir saniyeden fazla devam etmesine izin vermemelidir. Erkekler de geciktirici ilaçlar ile erken boşalma sorununa çözüm bulunabilir.

 Ama bu düşünceleri veya dürtüleri ilk etapta nasıl durdurursunuz? Cinselliğin gerçekte ne olduğunu analiz ederek ve çalışarak. Örneğin, vücudumuzdaki her gözenek ve açıklığın, korkunç görünen ve kokan atıkları serbest bıraktığını unutursunuz. Dışkı, ter ve diğer akıntılar çok kötü kokarsa, vücudun içinde nasıl olacağını hayal edin. Ek olarak, fiziksel temas ve dokunuşta gerçek zevk ve mutluluk varsa, cildiniz açık bir yara veya döküntü olsa bile zevk olmalıdır, ancak durum böyle değildir. Dahası, herhangi bir bağımlılık biçimi bu dünyada acı çekmenin sebebidir, öyleyse ''cinsel istek nedir nasıl kontrol edilmelidir ?'' sorusunun cevabı bir nevi bağımlılıkla mücadelenin tüm aşamalarını içerir şekilde yanıtlanmalıdır.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme