Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Kadın evde araştırıyor, mesaide alıyor

Her üç çalışan kadından biri, akşam sanal mağazada beğendiği ürünü, gündüz işyerinde satın alıyor. İnternetten ağırlıklı olarak giyim eşya...

Her üç çalışan kadından biri, akşam sanal mağazada beğendiği ürünü, gündüz işyerinde satın alıyor.

İnternetten ağırlıklı olarak giyim eşyası satın alan kadınlar, 30 ila 60 TL arasındaki ürünleri çekici buluyor.

Çalışan kadınlar en fazla Çarşamba, Perşembe günü online alışveriş yapıyor, en az alışveriş yapılan günler ise Cumartesi ve Pazar.

Çalışan kadınlar, bugüne kadar öğle tatili ya da mesaide zaman ayırdıkları online alışverişi, artık eve de taşımaya başladı.

Her üç çalışan kadından birinin, akşamları evde sanal mağazalarda turlarken beğendiği ürünü, gündüz işyerinde satın aldığı belirlendi.

400’ü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında toplayan ve bu mağazalardan alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen Avantajix.com, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çalışan kadın üyelerinin online alışveriş eğilimlerini belirlemek amacıyla anket düzenledi.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, daha önce yaptıkları anketler ile karşılaştırıldığında, çalışan kadınların online alışveriş alışkanlıklarındaki en büyük değişimin, tercih edilen saatlerde görüldüğünü söyledi.

Önceki yıllarda, her 10 kadından sadece ikisi sanal mağazalarda gezinmek için akşam saatlerini tercih ederken, Avantajix.com’un son anketi artık kadınların işyeri kadar evde de aktif olduklarını ortaya koydu.

-Akşam saatlerinde iki kat artış

Ankete göre, her 10 kadından dördü 18.00 – 23.00 saatleri arasında, dijital vitrinlerde turluyor. Bunlardan sadece biri alışverişini gece sonlandırırken, üçü satın alma aşaması için gündüz mesai saatlerini ya da öğle tatilini tercih ediyor.

Kayral, akşam saatlerinde internette mal ve hizmet arayan çalışan kadın oranında iki kata yakın artış olduğuna dikkat çekerek, “Kendilerini ekonomik anlamda işyerlerinde daha özgür hissettiklerinden olsa gerek, evde başladıkları alışverişi, işyerlerinde sonuçlandırmayı tercih ediyorlar” dedi.

Ankete göre kadınlar, internetten en çok Çarşamba ve Perşembe günleri alışveriş yapıyor. Bu günlerde hafta sonu tatili için rezervasyonlar yapan, yine hafta sonu kullanılacak giyecek ve kozmetik ürünleri satın alan kadınların gün olarak üçüncü tercihleri Pazartesi oluyor.

Hafta sonlarında AVM ya da cadde mağazalarında gezmeyi tercih eden kadınlar, e-ticaret için internete en az önce Cumartesi, ardından da Pazar günü giriyorlar.

-30-60 TL arası dayanılmaz halde çekici

Çalışan kadınların yüzde 42’si internetten giyim eşyası alıyor. Kadınların olmazsa olmazı ayakkabı ve çanta alanların oranı ise yüzde 26. İnternetten satın alınan diğer ürün grupları ise teknolojik cihazlar, kozmetik, kişisel bakım, hobi, kitap, müzik ve çocuk giyimi olarak sıralanıyor.

Kadınların yüzde 55’i e-ticaret sitelerinde sunulan moda, giyecek kategorisindeki ürünlerin ortalama fiyatları 30 ila 60 TL arasında olduğunda alışverişin “dayanılmaz halde çekici” olduğunu söylüyor. Yüzde 30’u 60-100 TL aralığındaki ürünleri cazip bulurken, tercihini 30 liranın altında ürünler için kullananlar yüzde 10’da, 100 liranın üzerinde ürünleri çekici bulanların oranı ise yüzde 5’te kalıyor.

-Sepet ortalamaları 90 TL

Alışveriş sepetlerinin ortalaması 90 TL olan çalışan kadınların son yıllardaki gözdesi ise dünyada online alışverişlerin yaklaşık dörtte birinde tercih edilen para iadeli alışveriş siteleri oldu. Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral da, “Başlangıçta çok düşük olan kadın üyelerimizin oranı son 2 yılda yüzde 45’e çıktı” diyerek kadınların alışveriş yaptıkça nakit kazanılan para iadeli alışveriş sistemine ilgisine dikkati çekiyor.

Ankete göre, çalışan kadınların diğer online alışveriş alışkanlıkları şöyle:

- Sosyal medyadaki reklamlar ve e-posta bildirimleri, erkeklere göre kadınların alışverişinde daha etkili oluyor.

- Fırsat sitelerini ve kampanyaları erkeklerden daha fazla takip ediyorlar.

- İnce eleyip sık dokuduklarından, satın almaya karar verdikleri ürünlerde bile alışverişe başlayıp sonlandırmaları 15-20 dakikayı buluyor. Erkeklerde bu süre 7-8 dakika oluyor.

- Markaları sosyal ağlarda daha fazla tavsiye ediyorlar.

- İade süresini sonuna kadar kullanmayı tercih ediyorlar.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme