Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirilebilir mi?

Ülkemizde kredi kartı kullanım oranları her gecen gün biraz daha fazla artıyor. Hatta bazı araştırmalar ülkemizdeki toplam harcamaların iç...

Ülkemizde kredi kartı kullanım oranları her gecen gün biraz daha fazla artıyor. Hatta bazı araştırmalar ülkemizdeki toplam harcamaların içerisinde kart kullanım oranının %50’lere yaklaştığını gösteriyor. Gelecek yıllarda bu oranın çok daha fazla artacağını öngörmek ise artık hiç de güç değil. Kredi karşılaştırma sitesi Hesapkurdu.com’un yaptığı araştırmaya göre bu kadar yoğun kart kullanımının olduğu bir dünyada kredi kartı borcu taksitlendirme ortaya çıkan önemli ihtiyaçlardan biri.

Kredi Kartı Borç Taksitlendirmesi Nasıl Yapılıyor?
Kredi kartı borcu taksitlendirme işlemi, borcun mevcut olduğu banka üzerinden bankanın belirlemiş olduğu şartlara göre yapılıyor. Bundan dolayı her bankanın uygulamasında çeşitli farklılıklar olabiliyor. Ama yine de bankaların çoğunun kişinin gelir durumunu kredi kartı taksitlendirmelerinde temel ölçüt olarak aldığı söylenebilir.

Bu şekilde kredi kartı borç taksitlendirilmesinin borç birleştirme kredilerinden en büyük farkı ise borçlunun kredi puanı düşük olsa dahi mevcut bankanın kredi kartı borcunu taksitlendirme yapmasıdır. Bunun nedeni ise bankaların diğer kredilerde olduğu gibi kredi kartı borçlarının da batık vermesinin istememesidir.

Kredi Kartı Borç Taksitlendirme Hesaplaması
Kredi kartı borcu ilgili mevzuat kapsamında "kredi kartı üzerinden yapılandırılırsa" en fazla 12 ay olarak taksitlendirilebiliyor (ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda vade 48 ay olabiliyor) Yine ilgili mevzuatta kredi kartı borcu için uygulanabilecek en yüksek faiz (gecikme durumlar hariç) TCMB'nin açıkladığı akdi faiz olarak belirlenmiştir. Uygulanabilecek akdi faiz ise 2017'nin son çeyreği itibarıyla aylık %1,84'tür. Kredi kartı için uygulanabilecek en yüksek gecikme faizi tutarı ise aylık %2,34 olarak TCMB tarafından belirlenmiştir.

Kredi Kartı Borcunun 48 Ay Vadeli Kredi ile Transferi
Borç transferi veya diğer ismi ile borç birleştirme kredileri son dönemde bankalarda en fazla başvuru yapılan kredi türleri arasında yer alıyor. Bunun nedeni ise kişilerin mevcut kredi, kredi kartı ve nakit borçlarını tek bir kredide 48 ay birleştirme imkânlarının olması. Öte yandan kredi kartı üzerinden yapılan taksitlendirmelerde en fazla 12 ay vade uygulanabilmesi, 48 ay vadeli borç birleştirme kredilerini uzun vadeli taleplerde daha cazip hale getiriyor.

Bunların yanında borçların tek bir kredide birleştirilmesi ile yeni kredi açılışı yapılıyor. Bundan dolayı mevcut krediler için ödenecek olan toplam faizlerden daha fazla bir faiz ödemesi yapılabiliyor. Ancak, bu durum ödemeler gecikmeye girmediği zaman geçerli oluyor. Çünkü ödemelerin gecikmeye girmesi durumunda gecikme faizi, yasal olarak en üst faiz sınırdan alınıyor. Durum böyle olunca çoğunlukla yeni bir kredi için katlanılacak olan faiz daha aşağıda yer alıyor. Bir de ödemelerin gecikmesinden dolayı kredi notunun düşmesi, ileride oluşacak finansal taleplerde sıkıntı yaşama durumu da ortaya çıkarıyor.

Kredi Kartı Borcunu Taksitli Nakit Avans Kullanarak Taksitlendirme
Kredi kartı borcunun kredi kartı üzerinden yapılandırmasında olduğu gibi taksitli nakit avans kullanılması durumu için de en fazla 12 ay taksit yapılabiliyor ve en fazla aylık %1,84 oranında akdi faiz uygulanabiliyor. Ancak kredi kartında yeterli limit olması durumunda 15 bin TL'ye kadar kredi kartı üzerinden taksitli nakit avans kullandıran bankalar da mevcut. Bunun için kredi kartı borcunuz varsa bankanız ile taksitli nakit avans kullanımı ile alakalı görüşmemizde fayda var. Öte yandan geliriniz yeterli olması durumunda taksitli nakit avans kullanımı için özel olarak bankalar tarafından kredi kartı limitiniz yükseltilebiliyor. Bu konuda daha detaylı bilgi almak ve taksitli nakit avans faizi hesaplamak için Taksitli Nakit Avans sayfamızdaki aracımızı kullanın.

Kaynak: Hesapkurdu.com - Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme