Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Barkod Yazıcı Nedir?

Barkod; farklı kalınlıklara sahip dik çizgi ve bu çizgilerinin arısında mevcut boşluklardan meydana gelmektedir. Barkod verilerin değişik bi...

Barkod Yazıcı Nedir?
Barkod; farklı kalınlıklara sahip dik çizgi ve bu çizgilerinin arısında mevcut boşluklardan meydana gelmektedir. Barkod verilerin değişik bir ortama hatasız olarak transfer edilme amaçlı kullanılır. Barkod ‘un ürünün kodu ve ürününü ismi gibi bilgileri içermemesi gerekir. Barkod ‘da sadece ürüne ait referans numarası mevcut olmalıdır. Referans numarası bilgisayara tanıtıldığı zaman ürün ile ilgili bilgilerin tamamı detaylı olarak bilgisayar ortamına barkod aracılığı ile aktarılır. 
 
Barkod yazıcısı nedir sorusu ile ilgili olarak piyasada çok farklı markaların ve modellerin bulunduğu cihazlar şeklinde karşımıza çıkarlar ve barkod üzerine baskı alımlarında kullanılırlar. Kısaca barkod yazıcı, barkod üzerine baskı alan bir cihazdır. Barkod yazıcılar iki farklı baskı yöntemi kullanarak barkod üzerine baskı alırlar.
 
Bunlardan birincisi termal transfer baskı yöntemi; Termal transfer yönteminde yakma işlemi yoktur. Bunun için kâğıt yerine ribon sarf malzemesi kullanılır. Termal baskı işlemi ise ribonun ısıtılarak kağıt üzerine yapıştırılması şeklinde gerçekleşir. Bu yöntem kullanılarak yapılan baskı işlemleri çevresel faktörlere karşı daha dayanıklı bir yapı barındırdıklarından dolayı uzun ömürlü olmaktadır. 
 
Termal transfer baskı yönteminin sahip olduğu özellikler; etiket ömrünün uzun olması, her türlü etiket üzerine baskı yapılabilir olması, yakma işleminin olmaması ancak ribon sarf malzemesine ihtiyaç duyulması nedeniyle ribon masrafının söz konusu olmasıdır. 

Direkt termal baskı yöntemi; Direkt termal baskı yönteminde ısıya dayanıklı olan bir kağıt aynen fax cihazlarında olduğu gibi kağıdın ısıtılarak yakılması ile gerçekleşen bir baskı işlemi olma özelliğine sahiptir. Direkt termal baskı yöntemi sonunda kağıt yakılmış olduğu için siyah bir renk alır. Direkt termal baskı işlemi kısa süreli olan bir baskı yöntemi olup kısa süreli kullanımlar için idealdir. Bunun böyle olmasındaki en önemli neden çevresel faktörler olan ısı, ışık ve güneş nedeniyle bozulmaya uğrayabilmektedirler.

Barkod Yazıcı Nedir?

Direkt Termal baskı yönteminin önemli özellikleri; bu yöntemde ısıya dayanıklı olan etiket kullanılır, Etiket ömrünün kısa olması sebebiyle kısa süreli etiketler için uygundur. Basım işlemi yakarak yapıldığı için ribon masrafı söz konusu değildir. Isıya dayanıklı yapıda etiketler kullanılmaktadır.
 
Nerelerde Kullanılır?
 
Barkod yazıcı kullanımı oldukça geniş bir alanı içermektedir. Kütüphaneler, Eczane depoları, Hastaneler, Kan bankaları, Turizm sektörü, Üretim sektörü, Ürün satış mağazaları, Lojistik sektöründe vb...
 
Piyasada En Çok Tercih Edilen Barkod Yazıcılar Hangileri?
 
Barkod etiket baskısı için tasarlanmış olan barkod cihazlar çok fazla çeşitliliğe sahiptir. Özellikle piyasada çok sayıda farklı model ve marka barkod yazıcı bulmak mümkün. Ancak gerek baskı kalitesi bakımından gerek dayanıklılık ve gerekse ihtiyaca yönelik çözümler sunmak bakımından en çok tercih edilen barkod yazıcı modelleri arasında ilk sırayı Honeywell PC42T, Toshiba FV4T, Zebra GC420T almaktadır. Ancak Zebranın kafa ömrü diğerlerine göre çok daha kısadır. Yine de kullanıcılar tarafından sahip olduğu özellikler bakımından en çok beğenilen ve tercih edilen olmaya devam etmektedir.
 
Barkod yazıcı kalitesinin yüksek olması ve ihtiyacı karşılayacak nitelikte özelliklere sahip olması son derece önemlidir ve kullanıcıya tercih yaptırma bakımından da etkili olmaktadır. Bir barkod yazıcı kullanıcının beklentilerini ne ölçüde karşılayan özellik ve donanıma sahip ise o kadar büyük bir kolaylık ve kullanıcısına kaliteli işlem yapma imkanı sunmaktadır. 


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |