Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Saç yapısı ve saç yapısı çeşitleri

Saç yapısı ve çeşitleri kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir. Bu neden ile kimi bireylerin saçları dökülürken, kimilerinin ise son der...

Saç yapısı ve saç yapısı çeşitleri
Saç yapısı ve çeşitleri kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir. Bu neden ile kimi bireylerin saçları dökülürken, kimilerinin ise son derece sık ve sağlıklı bir şekilde kalmaktadır.

Saç Ekimi Nedir?

Baktığımızda saç ekimi kişilerin saçlarının dökülmesi sonucu veya seyrelmesi sonucunda saçların yeniden yerine konmasına denir. Plastik cerrahın yaptığı saç ekimi alından başlayarak yapılan doku işlemidir.

Saç Kökü Nedir?

Kafa derisinden yağ dokunun içinde yer alan kısımdır. Saç ekimi için kalıcı çözüm almak da en faydalı alan burasıdır. Kişilerin köklerinden itibaren ekim başlayarak uzaması planlanır.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Proteinlerden oluşan ve güçlü bir yapıya sahiptir. Her kadın ve erkekte saçların yapısı ve çeşitleri çeşitlilik gösterir. Bazı saçlar yapılarından dolayı da dökülme sağlar. Saçların yapısı üç ana öğeden oluşur. Saçlarımız bu dönemde büyür ve gelişir buna anajen denir. Gerileme yani durduğu dönem katajen faz, dinlenip toparlandığı dönem telofen fazdır. Bu dönemlerin yanı sıra saçlarımızın çeşitleri de mevcuttur. Kuru, yağlı, ince telli, karma ve normal olarak çeşitlilik mevcuttur.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekiminde öncelikle kişilerin uzman doktora görünmesi gerekir. Kronik rahatsızlığı bulunan kişilere uygulanmayan bu yöntemde, gerekli bölgelerde saç kökü bulunan herkes saç ektirme işlemi yaptırabilmektedir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi yapan hastanelerin saç ekimi fiyatları bakımından da değişiklik gösterdiği bu süreçte iki farklı yöntemi vardır. FUE ve DHI olan bu yöntemler de, FUE özel bir medikal cihaz yardımı ile alınmış olan kıl kökleri özel sıvıda bekletilerek tek tek hedef bölgelere uygulanır. Bir veya birkaç seans uygulamasında etkisi görülür. DHI; saç traşına gerek kalmadan yapılan bu işlemde cihaz yardımı ile alınan kıl kökleri kısa sürede uygulanır bu yüzden diğer adı traşsız saç ekimi olarak adlandırılır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

İlgili bu alanında meslek sahibi olan doktor tarafından yapılır. İlk önce saçlar tıraş edilecekse edilir ve uyuşturmak için lokal anestezi yapılır. Daha sonra hangi yöntem ile belirlenmiş ise o yöntemle saçlar ekilme işlemi başlar. O sırada canlı saçların ölmemesi için saçlar muhafaza edilir ve belli bir sıvının içerisinde bekletilir. Kanallar doğru şekilde açılır ve açılan kanallara saçlar düzgünce yerleştirilmeye başlanır. 4 -8 saat süren operasyondan sonra işlemler tamamlanmış olur.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Başarılı sonuç sağlayarak diğer tedavilerden öne çıkar. Görülen geniş saç dökülmesi tedavilerinde iyidir. Daha geç evre olan dökülmelerde dahi iyidir. Erkekler çok fazla yaptırsa da kadınlar içinde uygundur. En güzel avaintajı saç ekiminden sonra saçlar dökülmez.

Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?

Bakıldığında yılın on iki ayı için uygun olan bir tedavidir. Bu yüzden herhangi ay dışında yapılmaz denilmemektedir. Fakat bazı mevsimsel dökülmeler de doktorlar hastaları bekletebilmektedir.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir?

Saçlar genetik olarak erken veya daha geç dökülebilmektedir. Aslında saç ekimi için herhangi bir yaş sınırı bulunmasa da genelde 20 ve 65 yaş arası kişilerin çoğunlukla yaptırdığı bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Belli başlı muayene süreçleri dışında doktorların ve yardımcılarının girdiği bu ameliyatlar genelde 6 ve 8 saat süren bir operasyon sürecidir. Saç ekimi fiyatı bu süreç içinde maaliyetli olsa da kısa sürede yanıt anılan güzel bir operasyondur.

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

6 ve 8 saat operasyon sonrası saç ekim sonucu meyvesini 3 ve 4 ay içerisinde vermeye başlar. 6. aydan sonra saçlar uzamış olacaktır. Ama muhtemel sonucu kesin olarak 1 yıl içerisinde kişi almış olacaktır.

Saç Ekimi Öncesi Nasıl Bir Cilt Bakımı Yapılması Gerekir?

Öncelikle ilaç kullanıyorsanız kullanmayınız. Saçlarınıza ekim öncesi lokal hiçbir ilaç sürmeyin. Sigara içmeyin. Kafeinden uzak durun. İlaç kullanıyorsanız doktorunuza söyleyin. Uygun kıyafetle gelin. Saçlarınızı gelmeden önce yıkayın. Diğer şekilde cilt bakımı özenle yapılmasına gerek yoktur. Günlük rutinleri doktorunuza danışın.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Yavaş hareketlerle saç ekim sonrası kabuk oluşmuş bölgedeki kabuklar alınır ve saç dipleri hava alması sağlanır. Yıkamadan önce krem sürerek bölgeleri de yumuşatabilirsiniz. Yıkama aşamasında nazik ve hafif hareketler uygulayınız. Yıkadıktan sonra yumuşak havlu veya sıcak üflemeyecek kurutma makinesi ile kurutun.

Saç Ekimi Fiyatları?

Oldukça maaliyetli olan saç ekimi fiyatları Türk parası ile bakıldığında son derece ekonomik bir aralıkta yer almaktadır.

Yurtdışından gelerek verilen sağlık hizmetinden almak isteyen kişiler için ise euro bakımından ortalama saç ekim fiyatları yine son derece ekonomik aralıklarda sunulmaktadır. Bazı bölgelerde bu fiyatlar daha da pahalanıp paketler olunca ucuz döneme denk gelebilmektedir.

https://www.nimclinic.com/tr/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |