Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Renkli Doppler

Renkli doppler ultrason görüntüleme tekniklerinden biri olarak damarlardaki kan akışını tespit etmek adına kullanılan önemli bir tekniktir. ...

Renkli Doppler
Renkli doppler ultrason görüntüleme tekniklerinden biri olarak damarlardaki kan akışını tespit etmek adına kullanılan önemli bir tekniktir. Yüksek frekansta ses dalgaları ile görüntülenen damarlarda Kan akışı izlendiği gibi daralmaya neden olan farklı etkenler de tespit edilebilir.

Renkli Doppler Nasıl Çekilir?

Renkli doppler çekiminin uzun ve Özen gerektiren bir hazırlık süreci bulunmamaktadır. Hasta muayene masasını uzandırıldıktan sonra doktor tarafından sürülen su bazlı jel ve prop yardımıyla çekim işlemine başlanılır. Ekranda bilinen kırmızı ve mavi renkler damarlardaki kanın hızını ve akış yönünün tespit edilmesine yarar.

Renkli Doppler Hangi Alanlarda Kullanılır?

Damar hastalıklarının teşhisinde ve vücut içinde tespit edilen kitlelerin damarlanılmasının nedenleri üzerine iki farklı amaç için renkli doplar kullanılmaktadır.

Aç Karnına mı Çekilir?

Ultrasonografik çekimler çekim yapılacak olan organ veya bölgeye göre açlık veya tokluk gerekliliği olan bir durumdur. Bazı çekimlerde açlık gerekirken bazı çekimler için açlık gerekmemektedir.

Renkli Doppler Hangi Hastalıkları Gösterir?

Renkli doppler çekimleri kardiyolojide kalp damar hastalıklarında ve gebelik takibinde kullanılan ve bu süreçlerdeki hastalıkları tespit etmek amacıyla başvurulan bir yöntemdir.

Ultrason nedir?

Tıbbi bir görüntüleme yöntemi olarak karşımıza çıkan ultrason birçok hastalığın ön teşhisinde kullanılmaktadır. Daha çok karın organları gibi ses dalgalarının kolayca geçebileceği konumundaki organların tetkikinde etkili bir inceleme yöntemi olarak ultrason çekimleri karşımıza çıkmaktadır.

Ultrason nasıl çekilir?

Ultrason çekimi esnasında hasta uygulama yapılacak bölgeye göre yatağa uzanır ve çekim bölgesine su bazlı bir jel sürülerek Ses dalgalarını biletimi hızlandırılır. Cihazın Pro kısmı bu bölgede gezdirilerek radyoloji uzmanının eline değerlendireceği görüntüler geçer. Bu görüntüler sayesinde tetkikler gerçekleştirilir.

Ultrason hangi alanlarda kullanılır?

Ağrı şişme enfeksiyon gibi durumları nedenini araştırmak için karaciğer böbrek pankreas safra kesesi dalak mesane testis ve Yumurtalıklar gibi iç organların görüntülenmesi için kalp kapakçıklarının işlevlerinin takibi Kalpteki anormalliklerin tespiti kalp yetmezliği veya kapakçıklardan kan sızmasını değerlendirmek için ve göz yumrularının incelenmesinde tiroid ve paratiroid incelemesinde eklem iltihaplanmalarının değerlendirilmesinde sıkça ultrason başvurulur. Aynı zamanda yumuşak dokularda oluşan Timur tespitinde ve ince uçlu iğne biyopsilerinde ve meme biyopsisinde de ultrason kullanılmaktadır.

Ultrason çeşitleri nelerdir?

Birbirinden farklı ultrason çeşitleri mevcuttur. Tüm batın ultrasonu opsettrick ultrason, pelvik ultrason, ekokardiyografi ultrason, renkli doppler ultrason, transvajinal ultrason, meme ultrasonu, transrektal ultrason, karaciğer raporu sonu, böbrek ultrasonu 3D ve 4D ultrason ve tiroid ultrasonu olmak üzere farklı çeşitler mevcuttur.

Renkli Ultrason Nedir?

Renkli ultrason kan akışının normal olup olmadığını belirlemek adına damarların incelenmesinde kullanılan bir ultrason çekimi yöntemidir.

Renkli Ultrason Kimlere Yapılır?

Damar sağlığı tespit edilmesi gereken pek çok kişide renkli ultrason kullanımına ihtiyaç duyulur. Kan damarlarıyla ilgili olarak damarların incelenmesinde tiroit ile ilgili sorunlarda karaciğer kontrolünde gebelikten kadın hastalıklarına kadar pek çok alanda renkli ultrason tercih edilebilir.

Renkli Ultrason Ne Zaman Yapılır?

Renkli ultrason hastanın durumuna göre de belirlenmekte olup gebelikte ise gebeliğin ilk 11 ve 13 haftaları arasında olmayla birlikte 18 ve 23 haftalarında da yapılabilmektedir. Ancak yüksek riski bulunan gebeliklerin ise 24 haftadan sonra uygulanmasında fayda vardır.

Renkli Ultrason Neden Kullanılır?

Renkli ultrasonun kullanımında damarlardaki kan akışını normal olup olmadığının belirlenmesi en önemli etkendir.

Renkli Ultrason Nasıl Çekilir?

Renkli ultrasonda normal ultrason gibi bir prop ve ses frekanslarını hızlı yaymaya yarayan jel aracılığı ile gerçekleştirilebilecek bir çekimdir. Çekimin yapılacağı olan bölgeye su bazlı jel sürüldükten sonra prop bölge üzerinde gezdirilir ve daha sonra ekranda elde edilen görüntüler Uzmanlar tarafından değerlendirilir.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |