Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Makula Deliği Nedir?

Makula delikleri görme merkezinin tam ortasında meydana gelen deliklerdir. Bu sorun gözlerde ciddi anlamda görüş kaybı oluşmasına neden olur...

Makula Deliği Nedir?
Makula delikleri görme merkezinin tam ortasında meydana gelen deliklerdir. Bu sorun gözlerde ciddi anlamda görüş kaybı oluşmasına neden olur. Bu nedenle makula deliklerinin mutlaka kaliteli bir göz doktoru klinik merkezi üzerinden erkenden teşhis ve tedavi edilmesi gerekir.

Makula Deliği Kimlerde Görülür?

Makula delikleri daha çok önceki dönemlerde çok sayıda göz iç ameliyatları geçirmiş olanlar ile ileri yaş grubundaki hastalarda görülür. Bu nedenle makula deliği gibi hastalıkların erkenden tedavi edilmesi hastada yaşam konforunun sağlanması açısından son derece önemlidir.

Makula Deliğinde Belirtileri Nelerdir?

Makula deliğinde bazı belirtiler söz konusudur. Gözlerin bulanık görmesi, görüş kapasitesinin azalması makula deliklerinin temel belirtileridir.

Makula Deliğinde Tanı Nasıl Konur?

Makula deliklerinde göz içi merkezi özel bir cihaz üzerinden incelenir. Bu kapsamda makulada herhangi delinme meydana gelip gelmediğine bakılır.

Makula Deliğinde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Makula deliklerinde birçok tedavi uygulamaları sunulur. Fakat bu göz içi hastalığı daha çok cerrahi müdahale üzerinden giderilebilir. Özel göz doktoru klinik merkezinden makula delikleri için ameliyat randevusu alabilirsiniz.

Sarı Nokta Hastalığı Tehlikeli Midir?

Makula dejenerasyonu olarak da bilinen ve daha çok genetik yapıyla birlikte bireyler arasında yayınlan sarı nokta hastalığı tedavi edilmesi gereken önemli bir göz içi sağlık sorunudur. Bu hastalık tedavi edilmediğinde ilerleyen dönemlerde görüşün tamamen yitirilmesine dahi neden olabiliyor.

Sarı Nokta Hastalığı Nedir?

Sarı noktalı göz hastalığı toplumlarda yaygın olarak meydana gelebiliyor. Bu nedenle tedavi edilmediğinde global anlamda dahi hızla yayılabilir. Ayrıca sarı nokta hastalığı göz renk tonunun ciddi anlamda farklılaşmasına neden olur.

Sarı Nokta Hastalığı Kimlerde Görülür?

Sarı nokta hastalıkları daha çok genetik yapısı müsait olanlarda, 55 yaş üzerindeki bireylerde,yoğun sigara ve alkol tüketenlerde görülebiliyor. Bu nedenle makula deliği gibi hastalıklar genetik olarak aile içerisinde yayılır. Ayrıca katarakt ameliyatı bugün yüksek teknolojiler üzerinden uygulanır.

Sarı Nokta Hastalığının Farklı Tipleri Var Mıdır?

Hastalık kuru ve yaş olmak üzere toplamda 2 farklı tip üzerinden meydana gelir. Bu nedenle sarı noktalı göz hastalığı genel anlamda sinsi bir biçimde meydana gelebiliyor. Özellikle de kuru tipli sarı noktalı göz hastalığı daha çok görülebiliyor. Sarı nokta hastalığında belirtiler ise genel anlamda geç zamanda fark edilir. Çünkü hastalık çoğu zaman yavaş bir şekilde ilerler.

Sarı Nokta Hastalığında Belirtiler Nelerdir?

Sarı noktalı göz hastalığında birçok belirtiler de meydana gelir. Fakat hastalık belirtileri bireyler arasında farklılık gösterir. Sarı noktalı göz hastalığındaki ana belirti ise, göz kornea renk tonunun sarımtırak renk tonuna dönüşmesidir. Bu belirtiyle birlikte gözlerde görüş kapasitesinin ciddi anlamda azalması da söz konusudur.

Sarı Nokta Hastalığı Tanısında Hangi Tetkikler Yapılır?

Sarı noktalı göz hastalığının tanısında bazı tetkikler ayrıca uygulanır. İlk olarak göz renk tonu doktor tarafından gözlemlenir. Çünkü sarı noktalı göz hastalığının tanısı daha çok göz renk tonunun sarı renk tonuna dönüşmesine bakılarak kolayca yapılır.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Katarakt tedavisi göz içerisinde meydana gelen katarakt hastalığının cerrahi müdahale üzerinden tedavi edilmesidir. İşlem genel anlamda 4 saat içerisinde başarıyla tamamlanır.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?

Katarakt ameliyatları ülkemiz genelinden en çok uygulanan göz hastalıkları ameliyatlarından biridir. Bu ameliyatın yapılabilmesi için gözlerde görüş potansiyelinin azalması gerekir. Bu durumda hastalar doğrudan profesyonel göz doktoruna başvuru yaparak katarakt ameliyatını talep edebilirler.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

Katarakt daha çok gözün kornea kısmının saydamlığını kaybetmesi sonucunda meydana gelir. Bu durumda gözde bulanış görüş ve görmede azalma durumu gibi bazı belirtiler söz konusu olur.

Katarakt Türleri Nelerdir?

Konjenital katarakt, senil nükleer katarakt ve son olarak da kortikal katarakt gibi kataraktın birçok farklı türleri söz konusudur. Ayrıca bu kriter katarakt ameliyatı için de geçerlidir. Çünkü katarakt da önemli bir göz içi hastalığıdır.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme