Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Laminate Veneer için doğru adres

Genel kapsamda laminate veneer , herhangi bir diş bozukluğu yaşayanlar için yapılabilecek bir operasyondur. Aynı zamanda; laminate veneer...

Laminate Veneer için doğru adres
Genel kapsamda laminate veneer, herhangi bir diş bozukluğu yaşayanlar için yapılabilecek bir operasyondur.

Aynı zamanda; laminate veneer özellikle ağız yapısını beğenmeyen ya da görüntüsünden hoşlanmayan kişiler için yaptırılabilecek operasyonlardandır.

Laminate Veneer Nedir?

Bu operasyon genellikle diş kayıpları, diş çarpıklıkları olanların sıklıkla tercih ettiği bir operasyon olmakla birlikte, dişlerini ya da diş etlerini beğenmeyenler için tercih edilebilen bir operasyondur.

Laminate Veneer (Yaprak Porselen) Kimler Yaptırabilir?

Ciddi diş, diş eti veya çene problemleri yaşayanların da yaptırabilecekleri operasyonlar arasında yer almaktadır.

Laminate Veneer Tedavisi Kimlere Uygulanamaz?

Bu operasyon estetik bir tedavi olduğu için öncelikle doktor ya da estetik uzman kontrolü yapılmasını gerektirmektedir. Bu nedenle laminate veneer tedavisi uygulanmadan önce diş hekimi kontrolünden de geçilmesi gerekmektedir.

Laminate Veneerler Nasıl Yerleştirilir?

Diş hekimi kontrolünden geçildikten sonra, ağız ölçüleri alınır ve daha sonra hazırlanan kalıplarla birlikte ağza uygun bir yapı oluşturulur. Daha sonra da bu yapı ağza yerleştirilir ve laminate veneer ağza yerleştirilmiş olur.

Porselen Laminate Veneer Hangi Durumlarda Uygulanır?

Özellikle diş yapılarını beğenmeyenler için uygulanabilecek operasyonlardan biri olan laminate veneer, çarpıklıklar, eksik dişler için yapılmaktadır. Bu sayede bu bozuklukların ya da kişilerin gözlerine hitap etmeyen değişikliklerin onarılmasında bu operasyon uygulanmaktadır.

Laminate Veneer Tedavisinin Dezavantajları

Fiyatı zirkonyum kaplama fiyatlarına göre daha pahalı olan bir yöntemdir. Ayrıca da hassa ve titiz bir çalışma yapılmasını gerektirdiği için özellikle dikkat edilmesi gereken bir çalışmadır.

Laminate Veneer (Yaprak Porselen) Tedavisini Nasıl Yapıyoruz?

Laminate veneer yapılmadan önce ağzın genel ölçüleri alınarak başlanıla bir işlemi içermektedir. Daha sonrasında ağzın alınan ölçülerine göre bir kalıp oluşturulur ve daha sonra da bu kalıpla yapılan özellikle zirkonyum kaplama yapılarak yerleştirilmesi şeklinde ilerlenmektedir.

Laminate Veneer Tedavisinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu ve bunun gibi tedavilerden sonra tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyeceklerin tüketilmesi zirkonyum kaplama yapılan bu kalıba zarar vereceğinden dikkat edilmelidir.

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Zirkonyum kaplama laminate veneerin yapılması sırasında kullanılan bir kaplama şeklidir. Bu kaplama genel olarak diğer kaplama şekillerinden daha hassas ve titiz bakımlar yapılmasını içereceği için daha çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu kaplama diğerlerinden daha pahalı olması sebebiyle tercih edilme sıklığı da azalmaktadır.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Laminate veneer ile aynı tarzda yapılan zirkonyum kaplama yine ağızdan ölçü alınması sonrasında ağza uygun çıkarılan kalıpların zirkonyum ile kaplandıktan sonra hastanın ağzına yerleştirilmesi şeklinde yapılmaktadır.

Zirkonyum Kaplama Kimler İçin Uygundur?

Zirkonyum kaplama yapılabilmesi için 18 yaşında olma şartı aranmaktadır. Yalnızca bu şartı taşıyan ve ağzında herhangi bir cerrahi problem olan kişiler için uygun olmayabilmektedir.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?

Diğer diş kaplamalarına göre daha doğal bir görünüm oluşturulabilen zirkonyum kaplama daha kaliteli bir görüntü sunabilmektedir. Bu nedenle zirkonyum kaplama diğer diş kaplama yöntemlerinden daha güzel bir görünüm sağlamaktadır.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun Mu?

Zirkonyum kaplama yaptıranlar genellikle bu kaplamanın görünümünden memnun olmaktadırlar. Bu kaplamanın karşılaşılan tek sorunu diğer kaplama türlerinden daha pahalı olmasıdır.

Kaplama Sonrasında Ne Zaman Kontrole Gitmek Gerekir?

Genellikle yapıldıktan sonra belirli aralıklarla kontrole gidilmesi önerilmektedir. Özellikle ilk 1 ayda ve daha sonra da 3 aylık kontrollerde bir sıkıntı olup olmadığına bakılması gerekmektedir.

Rengi İlerde Değişir Mi?

Zirkonyum kaplama, pahalı olmasına karşın kaliteli olmasıyla oldukça ünlü bir kaplama türüdür. Rengi de ilerde değişmeyeceğinin garantisiyle yaptırılabilen zirkonyum kaplama, kaplama ve laminate veneer nedir sorusunu soranlar için oldukça etkilidir.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |