Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Bu yıl 100 çalışandan 64'ü tatil planı yaptı

Havaların ısınması, okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatili için geri sayım başladı.  İş yerinin alışveriş yeri Avansas, bu kez çalışanla...

Bu yıl 100 çalışandan 64'ü tatil planı yaptı
Havaların ısınması, okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatili için geri sayım başladı. 

İş yerinin alışveriş yeri Avansas, bu kez çalışanların tatil planlarını, alışveriş hazırlıklarını ve pandemi sonrasında tercihlerini araştırdı. Türkiye genelinde 3634 çalışan ile gerçekleştirilen araştırmaya göre çalışanlar bu yıl Temmuz ve Ağustos ayında yaz tatili yapacak. 100 çalışandan 64'ü tatil planı yaparken, tatile çıkacakların yüzde 71'i özel araçla seyahat edeceğini söyledi. Çalışanların en gözde tatil rotası ise Antalya.

Avansas, iş dünyasının gündemindeki gelişmeleri araştırmaya devam ediyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020 ve 2021 yılında yaz tatili için kalabalık ortamlar yerine daha sakin, izole ortamları tercih eden çalışanlara bu yılki planları soruldu. Türkiye genelinde 4 bine yakın çalışanla gerçekleştirilen araştırmada çalışanların tatil planları, alışveriş hazırlıkları, ulaşım tercihleri, ayırdıkları bütçe ve pandemi sonrasındaki tercihleri soruldu. 

GÖZDE TATİL ŞEHRİ ANTALYA

Bu yıl çalışanların %46’sı tatilini Kurban Bayramı ile birleştireceğini belirtti. 100 çalışandan 64'ü yaz tatili için plan yaptığını paylaşırken, tatil planlarında en çok tercih edilen ilk üç şehir Antalya, Muğla ve İzmir oldu. Bu şehirleri ise Balıkesir, Aydın, Mersin, Çanakkale, İstanbul ve Edirne izledi.

100 ÇALIŞANDAN 47’SİNİN TERCİHİ OTEL

Bu yıl çalışanların yüzde 44'ü tatil planını Temmuz ayında yaparken, yüzde 37'si Ağustos, yüzde 12'si ise Eylül ayında plan yaptığını ifade etti. Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 47'si tatil için konaklama tercihini otelden yana kullanacağını belirtirken, 18'i kendi yazlığında, 15'i ise kiralık evde geçireceği bilgisini paylaştı.  Pansiyon tercih edecek çalışanların oranı yüzde 5 olurken; kamp yapmayı planlayanların oranı ise yüzde 2’de kaldı. 100 çalışandan 82’si ailesi ile tatil yapacağını ifade etti. Bu yılki yaz tatilini otelde geçirecek olan çalışanların yüzde 59'u 5 yıldızlı oteli tercih ettiğini belirtirken, 29'u 4 yıldızlı, 11'i ise 3 yıldızlı otellere rezervasyon yaptırdığını belirtti. 

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 71’İ ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT EDECEK

Araştırmada Covid-19 pandemisinin tatile olan etkisi de soruldu. Pandemi sonrasında çalışanlar yüzde 72 ile tatil tercihlerinde daha az kalabalık olan tatil bölgelerini tercih edeceklerini ifade etti. Tatile ulaşımda kullanılacak olan uçak, otobüs, tren, gemi gibi ulaşım araçlarını daha az tercih edeceklerini belirten çalışanların oranı ise yüzde 69 oldu. Pandemiyle birlikte bireysel araç kullanımının artmasına ilişkin bir sonuç da çalışanların ulaşım tercihlerinde göze çarptı. Çalışanların yüzde 71’i tatile giderken kendi araçlarını ya da bir yakınının araçlarını tercih ettiklerini belirtti. Yüzde 15 ile uçak ikinci sırada tercih edilirken yüzde 10 ile onu otobüs izledi.

TATİL ALIŞVERİŞİ BAŞLADI

İki yıllık koronavirüs arasından sonra tatil alışverişinde de canlanma bekleniyor. Avansas’ın tatil araştırmasında 100 çalışandan 70’i tatil alışverişi yapacağını belirtirken, tatil için en çok tercih edilecek ürünler de ortaya çıktı. Çalışanlar tatil öncesinde en çok güneş kremi aldığını ifade etti. Güneş kremini; tişört, kişisel bakım ürünleri, şort, mayo, güneş gözlüğü, şapka, deniz gözlüğü, şnorkel gibi deniz malzemeleri ve kitap takip etti.  Çalışanlar ayrıca son yıllarda turizm sektörünün yükselen trendi haline gelen kamp tatilleri için de alışveriş yapacaklarını aktardı. En çok tercih edilen kamp malzemesi ise kamp sandalyesi, soğutucu çanta, kamp masası, çadır ve uyku tulumu oldu.

TATİL BÜTÇESİ 5-20 BİN TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Bu yıl yaz tatili yapacak olan çalışanlar bütçe olarak 5 ila 20 bin TL arasında bütçe ayırdıklarını ifade etti. Ortalama tatil süresinin 8 gün olarak açıklandığı araştırmada konaklama türü olarak ilk sırada yüzde 47’lik oranla oteller yer aldı. Erken rezervasyon avantajlarından faydalananların oranı ise yüzde 47 oldu. Kalabalıktan uzak konaklama tercihlerinde ise yazlık ve kiralık apart yer aldı. Çadır ve kamp yerinin ise yüzde 2 oranında tercih edildiği belirtildi.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme