Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Göktay Çelik ile Pandemi ve Seyahat

Travellab’ın kurucu ortaklarından Göktay Çelik ile Pandemi ve Seyahat başlığında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.  Öncelikle hoş geldin...

Göktay Çelik ile Pandemi ve Seyahat


Travellab’ın kurucu ortaklarından Göktay Çelik ile Pandemi ve Seyahat başlığında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

Öncelikle hoş geldiniz. Kendinizden ve Travellab’den bizlere biraz bahseder misiniz? 

Teşekkür ederim. Bireysel olarak bolca seyahat eden biri olmamın yanı sıra iş hayatımda turizm üzerine kurulu. Uzun yıllardır Türkiye’nin en iyileri arasında yer alan farklı acentelerde Seyahat Uzmanı olarak çalıştım. Deneyimlediğim ve daha iyi olabilir dediğim her konuyu hayata geçirmek için Travellab’ın temellerini 2016 Ocak ayında değerli ortaklarımla birlikte attık ve kısa sürede uzun bir yol katettik. 

Travellab olarak hedefiniz nedir? 

Aslında bir yol haritamız ve rotamız var. Bu rotadan çok şaşmak istemiyoruz. Sektörün genç acentelerinden biri olabiliriz ama ben ve ekibim sektörün içinde pişmiş, deneyimleri oldukça yüksek insanlar. Bize gelen her talep bizim sunabileceğimiz hizmeti temsil eder. Bu yüzden öncelikli hedefimiz; var olduğumuz sürece sağladığımız hizmet kalitesinden ödün vermemek. 

Yakın zaman önce bireysel ve kurumsal talepleri online karşılayabilmek için bir yatırım gerçekleştirdik. Fakat pandemi araya girince biraz sekteye uğradı. Umuyorum yakın zaman sonra hayata geçirebileceğiz. 

Bu projenizden biraz bahsedebilir misiniz? Bildiğimiz kadarıyla online olarak hizmet veren birçok acente mevcut

Evet. Ülkemizde ve dünyada son kullanıcıya hizmet veren birçok acente var. Bu sistemlerin ortak çalışma prensipleri en ucuz uçak biletini bulup kullanıcıya sunmak diyebilirim. Hatta trafiği yüksek olan bazı acentelere yani online satış sitelerine havayolları özel fiyatlar veriyor. Bizim tamamlamak üzere olduğumuz proje bu standartları içermesinin yanı sıra havayollarının bazı kimlik sahiplerine sunduğu özel ücretleri online olarak verebilmesi ve birkaç yeniliği daha içeriyor. Sonuçları yakın zamanda birlikte göreceğiz. 

Pandemi süreci sizi ne kadar etkiledi?  

Daha çok denizci ve inşaat firmaları üzerine kemikleşmiş bir portföyümüz var. Yasal kısıtlamaların çoğundan muaf olan bu sektörler sayesinde pandemi bizi çok etkiledi diyemem.  

Son olarak pandemi ve sonrası özellikle Türk ve yabancı turistlerin alışkanlıklarının değiştiğini söyleyebilir miyiz?  

Kesinlikle evet. Aylarca süren kapanmalar yıllarca süren kısıtlamalar sonrası taleplere baktığımızda açık hava yani doğa turizmi çok önde ilerliyor. Tabi bir de paket turlar yerine bireysel tur seçimlerini görüyoruz. Önceleri hazır paket turları tercih edenler artık özgürce planladıkları seyahatleri tercih ediyorlar. Bence sektördeki herkes bunu fark edip yatırımlarını bu yönde kullanmalı. 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?  

Pandemi’nin hızlandırdığı bir dönüşüm süreci var. Bunun adına dijital danışman diyebiliriz. Bireysel portföyler bu sürece daha hızlı adapte olmuş olsa da kurumsal kısım da yavaş yavaş dahil olmaya başlıyor. Aslında bu zorunlu bir dahil oluş. Bu sebeple tüm meslektaşlarımın online sistemler üzerine daha çok yoğunlaşmasını, bu alanda farklı yenilikler ve projelerle sektöre örnek olmasını dilerim.  Umarım pandemi sürecini hızlıca atlatır, ülkemizdeki turizm kaynaklarını yeni dijital dünyanın imkanlarıyla daha çok ülkeye pazarlayabiliriz.  

Göktay Çelik 


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |