Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Gurmelere layık bir tatil için Gaziantep

Tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile dikkatleri üzerine çeken Güneydoğu Anadolu’nun incisi Gaziantep’te unutulmaz bir t...

Gurmelere layık bir tatil için Gaziantep

Tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile dikkatleri üzerine çeken Güneydoğu Anadolu’nun incisi Gaziantep’te unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Mistik bir doğu tatili yanı sıra, hayallerinizdeki gibi bir tatil geçirebilir ve kültürel çeşitliliğin tüm renkliliğini yaşayabilirsiniz. Gaziantep otelleri sayesinde konforlu bir şekilde konaklayarak mutfağı ile ünlü, Güneydoğu Anadolu’nun en güzel duraklarından birinde yeni lezzet duraklarını ziyaret edebilirsiniz. İşte bu lezzetlerden bazıları;

1. Antep Baklavası

6000 yıllık bir geçmişi ile dikkatleri çeken ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yerini alan Antep’in belki de en ünlü lezzetlerinden biri olarak karşımıza Antep baklavası çıkıyor. Türkiye’nin ve dünyanın hemen hemen dört bir yanından insanların lezzetine hayran olduğu Antep baklavası, çıtır çıtır ve kat kat yapısı ile tadına doyamayacağınız bir tatlı olarak sizleri bekliyor. 

2. Cağırtlak Kebabı

200’ün üzerinde lezzeti ile dikkatleri çeken Antep’in en ünlü lezzetlerindne biri olarak karşımıza çıkan kuzu ciğer kebabı, Cağırtlak kebabı olarak da biliniyor. Et yerine kullanılan ciğerle yapılan ve küçük küçük kesilen ciğerlerin şişe dizilmesi ile hazırlanan Cağırtlak kebabı, yanına yapılan piyazla birlikte sofralardaki yerini alıyor. 

3. Yuvalama Çorbası

Antep sofralarında hemen hemen her misafir sofrasının vazgeçilmez ana yemeği olan yuvalama çorbasını deneyebilir ve bayram sabahlarınızı, düğün sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Nohut, pirinç, kıyma, irmik ve yoğurt ile hazırlanan yuvalama çorbası ile sıcak Güneydoğu sofralarında serinleyebilirsiniz. 

4. Firik Pilavı

Bulgur, firik, nohut ve koyun eti ile yapılan ve Antep’in farklı lezzetleri arasında yerini alan Firik pilavını deneyebilir ve lezzet listenize bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Bol baharatlı Antep mutfağında bulgur pilavını bile çeşitli baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz. 

5. Antep Lahmacunu

Diğerlerinden farklı olarak sebze ve sarımsak ile hazırlanan Antep lahmacununu yerinde yemeyi tercih edebilir ve Dünya’ya açılan Antep mutfağından bir başka lezzet daha keşfedebilirsiniz. Türkiye’de en güzel et yemeği çeşitleri ve kebap çeşitlerini bir arada bulabileceğiniz Antep mutfağının gevrek lahmacunu ile yöresel lezzetlerden birini daha tadabilirsiniz. Hemen hemen her şehirde bulabileceğiniz bu lezzetleri yerinde yemeyi tercih ederek yöre mutfağının elinden çıkmış bu lezzetlerin tatlarına hayran kalabilirsiniz.

6. Antep Katmeri

Ülkemizin fıstık cenneti olarak bilinen ve en meşhur meyvelerinden biri olan Antep fıstığı ile yapılan birçok lezzeti Antep’te deneyebilirsiniz. Baklavasının yanında, bilinen ve tadından vazgeçilmeyen Antep katmerini tadabilir ve fıstık ile şerbetin mucizesine bir kez daha tanık olabilirsiniz.

7. Beyran Çorbası

Antep bölgesinde özellikle sabah vakitlerinde tüketilen bir lezzet olarak karşımıza çıkan Beyran çorbası ile, yörenin en meşhur lezzetlerinden birini daha keşfedebilirsiniz. Sulu et yemeğine benzeyen ancak çorba kıvamında olan Beyran Çorbası, sarımsak, acı ve iç yağı ile yapılan bir diğer lezzetin kapılarını aralıyor. 

8. İçli Köfte

Oval şekil verilmiş bulgurun içine doldurulmuş olan kıyma, fıstık ya da ceviz ile yapılan için muhteşem lezzetini yöresinde deneyebilir ve bu lezzeti sofralarınızdan eksik etmek istemeyebilirsiniz. Yine özel günlerde ve özel davetliler için hazırlanan lezzetlerin başında yerini alan içli köfte ile Adana, Maraş ve Antep yöresinin birbirinden ufak farklı yapılış çeşitlerini deneyebilir ve damak zevkinize uygun olan yöreyi tercih edebilirsiniz. 

9. Patlıcan ve Soğan Kebabı

Mutfağında en zengin lezzetlerden biri olarak karşımıza çıkan kebaplar ile dikkat çeken Antep’te, patlıcan ve soğan kebaplarını deneyebilirsiniz. Patlıcan ve soğanın kıyma ile eşsiz uyumunu tadabilir ve baharatlarla lezzetlendirilen bu kebap çeşitlerini sofralarınızı renklendirmek için hemen her davetinde kullanabilirsiniz. 

10. Alinazik

Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve ekmek üçlüsünün en leziz birlikteliğini deneyebilir ve dünyaca ünlü bu lezzeti vatanında yeme şansını yakalayabilirsiniz. Közlenmiş biber ve domates ile de renklendirilen Alinazik servisindeki sarımsaklı yoğurt tadını et ile bütünleştirebilir ve bu restoran yemeğini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan Gaziantep hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme