Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Yapılan Saç Ekimi Belli Olur Mu?

Uluslararası Saç Ekim Derneği (ISHRS), 2017 yılında dünya genelinde saç ekimi yaptıran kişilerin sayısının yüzde 181 artışla, 635 bine ulaşt...

Uluslararası Saç Ekim Derneği (ISHRS), 2017 yılında dünya genelinde saç ekimi yaptıran kişilerin sayısının yüzde 181 artışla, 635 bine ulaştığını açıkladı. Bu sayının yükselmesinin nedenlerinden biri de saç ekiminde istenilen sonuçlara, yeni tekniklerle ulaşılma kolaylığıdır.

Saç ekimi yaptırmayı düşünenlerin tereddüt ettiği konuların başında gelen doğallık, saç ekimi belli olur mu, saç ekimi yaptırdığım anlaşılır gibi soruların sorulmasını da beraberinde getiriyor. Yeni tekniklerle, doğal görüntü elde etmek kolaylaşsa da saç ekiminin belli olmaması için aynı zamanda belli kriterlere uyularak hareket edilmesi gerekir.

Doğallığı Olumsuz Etkileyen Durumlar
Tekniğin yanlış kullanılması, takip edilmesi gereken saç ekim aşamalarının doğru sırayla gerçekleştirilmemesi, doktorun tecrübesiz ve eğitimsiz olması doğallığı olumsuz etkileyen en temel nedenlerdir. Ayrıntılı anlatmak gerekirse, maddeler halinde sıralamak konuyu anlaşılır kılacaktır.

1. Tek Seferde Çok Greft Çıkarılması
Donör bölgede tek seferde çok sayıda greft çıkarmak, saç ekiminin belli olmasına neden olurken, görüntü açısından estetik bir sonuç elde edilememesine de neden olur. Donör bölgenin yaralanmasına dahi neden olabilecek bu duruma meydan vermemek için boş vaatlere kanılmamalıdır. Doğru eğitim almış kişiler, zaten tek seferde çok sayıda greftin donör bölgeden çıkarılmayacağını bilir. Sonuçta donör bölgede telafisi olmayan boşlukların oluşmasnı kimse istemez.

2. Eski Yöntemlerin Kullanılması
Eğitimi olmayan kişilerce, denetlenmemiş ortamlarda ekim sırasında yanlış teknikler uygulanabilir. Eski, modası geçmiş yöntemler daha kötü bir sonuçla karşılaşılmasına neden olur. Saç ekimi yaptırdığının anlaşılmamasını isteyen kişi, böyle bir ortamda deforme olmuş daha kötü bir sonuçla karşılaşabilir. Bu nedenle ekim yapılacak yere kullanılacak teknik mutlaka sorulmalıdır.

3. Kanalların Çok Geniş Açılması
Donör bölgeden çıkarılan saç köklerinin çapına uygun açılmamış kanallar, saç ekiminde doğal sonucu etkileyen başka bir durumdur. Günümüzde saç ekimi operasyonlarında mikro uçlar kullanıldığından, yapılan bu hata doktorun işini kötü yaptığının da bir göstergesidir.

4. Kanalların Birbirine Yakın Açılması
Saç ekiminde çıkarılan köklerin uygun bir şekilde yerleştirilmemesi de doğallığı etkiler. Kanalların birbirine yakın açılması aynı zamanda köklerin sık bir şekilde yerleştirilmesine neden olacağından saç ekimi yapıldığı belli olacaktır. Sık yerleştirilen saç kökleri, doğallığı etkilemesinin haricinde kafa derisindeki dokunun ölmesine, dolayısıyla cerrahi müdahaleye neden olacak bir hataya dönüşebilir.

5. Saç Ekiminde Doğru Adımın İzlenmemesi
Saç ekimi belli aşamaları takip ederek gerçekleşen bir operasyondur. Bu adımların periyodik olarak yapılması operasyon için çok önemlidir. Yapılan bir aksaklık, sürecin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Bu nedenle saç ekiminde doğru planlamanın yapılması, operasyon kadar ciddiyete alınmalıdır.

Yapılan Saç Ekiminin Belli Olmaması İçin Gereken Faktörler
Doğallığı olumsuz etkileyen durumlar başlığı altında incelenen maddelerden anlaşılacağı üzere, saç ekimi doktoru ve klinik seçimi çok önemli. Yapılan saç ekimi belli olur mu? sorusu altındaki cevapların birini bu maddeler oluştururken, diğerini de doktorun saç ekiminde doğallığı yakalaması için dikkat ettiği faktörler oluşturur. Saç ekimi operasyonlarında doktorun doğal bir görüntü elde etmek için dikkat ettiği ilk faktör saç çizgisinin planlanması, ikincisi ise kanalların açıları.

Ön Saç Çizgisinin Planlaması
Saç çizgisi kişinin yüzünde direkt göze çarpan kısımlardan biri olduğundan, doğal oluşturulması aynı zamanda saç ekimi yaptırdığının belli olmaması anlamına da gelir. Saç çizgisi doğası gereği girintili çıkıntı bir yapıya sahip olduğundan, oluşturulan saç çizgisi de girintili çıkıntılı bir hat üzerinden ilerletilmelidir. Doktor ön saç çizgisini oluştururken, kişinin yüz hatlarını da göz önünde bulundurulur.

Kanalların Açılması
Doktorun bir saç ekiminde doğallığı yakalamak için dikkat ettiği noktalardan biri de kanalların açılma sürecidir. Öncelikle açılan kanallar, donör bölgeden çıkarılan greft sayısı ile eşit olmalıdır. Fazladan açılan kanal, ekim sonrasında hoş bir görüntü oluşmasına engel olabilir. Kanal açarken doğallığı etkileyen en önemli kıstas, kanalların oluşturulduğu açılardır. Saç çizgisi farklı, şakak bölgesi farklı tepe bölgesindeki saçların çıkış açıları farklı olduğu için, hepsi için uygun açısının oluşturulması çok önemlidir. Saç çizgisi ve şakak bölgesinde daha dar bir açının oluşturulması gerekilirken, tepe bölgesi için daha geniş bir açı gereklidir. Açı, saç ekimi yapıldığı belli olmadan, doğal bir görüntü yakalanmasının en önemli adımıdır.

Özetle; saç ekimi belli olur mu sorusu altında verilebilecek cevaplar genel olarak bu şekildedir. İşinin ehli doktor tarafından yapılan operasyonlarda, saç ekiminde tatmin edici sonuçlar almak daha kolaydır. Uluslararası Saç Ekim Derneği’nin verileri de son yıllarda saç ekimi yaptıran kişilerin sayısındaki artışla saç ekimin kişiler arasında tatmin edici sonuçlar elde edildiğini göstermektedir. Ayrıca; ekim merkezi ve doktor seçiminin doğallıkta ne kadar önemli olduğu da ortadayken, saç ekimi yaptırmadan önce detaylı bir sorgula gerektiği unutulmamalıdır.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme