Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Şehir hayatından kaçanlar dağ ve çiftlik evlerine yatırım yapıyor

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak, dağ ve çiftlik evleri piyasasındaki hareketlenmeyi masaya yatırdı.  Fiyatların geniş...

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak, dağ ve çiftlik evleri piyasasındaki hareketlenmeyi masaya yatırdı. 

Fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği çiftlik evi piyasasında konutların fiyatı 20 bin TL'den başlıyor ve değeri 5 Milyon TL ve üzerine kadar uzanabiliyor. Dağ evleri piyasasında ise çiftlik evlerine benzer bir fiyat aralığı gözlemleniyor. 25.000 TL bandından başlayan dağ evleri 8 Milyon TL üst limitinden alıcı bulabiliyor.

Şehir hayatına bir alternatif oluşturmaya başlayan dağ ve çiftlik evlerinin son dönemde daha çok tercih edilmesini yorumlayan Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, “Şehir hayatının stresi, trafik ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler şehirden kaçmak için bu tipteki konutları daha çok tercih etmeye başladı. Geniş bir fiyat aralığına sahip konutlar özellikle büyükşehirlerde yaşayan alıcılar tarafından tercih ediliyor. En çok çiftlik evinin satışta olduğu illerin başında İzmir, Bursa Muğla ve Trabzon gelirken, en çok dağ evi ilanı olan illerde ise Burdur, Sakarya, Düzce ve Çanakkale ilk sıralarda yer alıyor.

Emlak sektörünü tek bir çatı altında buluşturmayı hedefleyen Hürriyet Emlak, dağ ve çiftlik evleri piyasasındaki hareketlenmeyi masaya yatırdı. Şehir hayatının stresi, trafik ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyenlerin tercihi olan dağ ve çiftlik evleri geniş bir fiyat yelpazesine sahip. Bu tipteki yapılara büyükşehirlerde yaşayan alıcıların ilgisi artmaya devam ediyor. Hürriyet Emlak verilerine göre son 6 ayda dağ ve çiftlik evleri satış verileri çıkış eğilimi sergilemeye başladı.

Hürriyet Emlak portföyünde yer alan çiftlik ve dağ evleri geniş fiyat aralığı dikkat çekiyor. Taban fiyat olan 130.000 TL’ye bir çiftlik evi sahibi olunabilirken 5 Milyon TL ve üzerine çıkan fiyat ortalamaları farklı beklenti ve ihtiyaçlara cevap verebilen geniş bir fiyat aralığı sunuyor. Satılık konut piyasasında hareketlenme yaşanan bir diğer kategoride de dağ evleri yer alıyor. Ortalama 150.000 TL bandından başlayan dağ evi fiyatları 8 Milyon TL’ye kadar uzanıyor.

En pahalı çiftlik evleri İstanbul’da yer alıyor. Silivri’de yer alan çiftlik evleri ortalama 9 Milyon TL fiyat bandıyla dikkat çekerken 50 Milyon TL’ye de çiftlik evi görmemiz mümkün. En yüksek fiyatlı çiftlik evleri listesinde İstanbul’u Muğla ve Bursa takip ediyor. Bodrum Bitez ortalama 21 Milyon TL, Bursa Karacabey ise 15,5 Milyon TL fiyat ortalaması ile listede öne çıkıyor. Satılık dağ evleri kategorisinde ise fiyatları ile dikkat çeken illerin başında Muğla, Çanakkale, İstanbul ve Sakarya yer alıyor. Muğla Fethiye ortalama 8 Milyon TL ile liste başında yer alırken, Fethiye’yi ortalama 5 Milyon TL ile Çanakkale Ayvacık, ortalama 4 Milyon TL ile İstanbul Göktürk ve ortalama 3,5 Milyon TL Sakarya Sapanca izliyor.

Şehirden kırsala göç hızlandı

Dağ ve çiftlik evleri piyasasında ciddi bir hareketlenme yaşandığını belirten Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, “Dağ evlerine baktığımızda; bu tipteki konutların satışta olduğu illerin başında Burdur, Sakarya, Düzce ve Çanakkale geldiğini görüyoruz. Bu kategoride en çok 250.000 TL - 300.000 TL bandındaki konutlar tercih ediliyor. Satışları artış eğilimi sergileyen bir diğer kategori ise çiftlik evleri. En çok çiftlik evinin satışta olduğu illerin başında İzmir, Bursa Muğla ve Trabzon geliyor. En hızlı satılan çiftlik evlerinin 300.000 TL – 350.000 TL fiyat bandında yer aldığını gözlemliyoruz” diyor.

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan alıcıların bu tipteki konutları tercih ettiği vurgulayan Çağrı Bozay, “Bu kategoride yer alan konutlar yatırım anlamında da alıcısına ciddi miktarda kazandırma eğiliminde. Emlak piyasası her zaman olduğu gibi bugün de uzun vadede alıcısına en çok kazancı sağlayan yatırım araçlarının başında geliyor, uzun dönemli düşünüldüğünde diğer yatırım araçlarına kıyasla emlak yatırımı ortalama 3 kata kadar daha fazla kazandırabilir” dedi.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme