Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Gözlüğünüzü kimseye vermeyin

Göz doktoru tarafından verilen gözlükler kişiye özeldir. Gözün bozukluk derecesi doktor tarafından saptanır ve tedavi için en uygun numaralı...

Göz doktoru tarafından verilen gözlükler kişiye özeldir. Gözün bozukluk derecesi doktor tarafından saptanır ve tedavi için en uygun numaralı cam verilir. Gözlük kullanımında en çok yapılan hataların başında başkasının gözlüğünü kullanmak geliyor. 

Aile içinde numarası birbirine yakın bireyler, birbirlerinin gözlüklerini kullanabiliyor. Bu durum göz sağlığı açısından son derece sakıncalıdır. Gözlük camları ve çerçeve proporsiyonları kişiye özeldir.

Aynı zamanda gözlük kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır. Zaman içinde göz problemleri artabilir, göz numaraları büyüyebilir veya başka rahatsızlıklar çıkabilir. Aynı gözlüğü çok uzun yıllar kullanmak doğru değildir. Kişiler düzenli göz muayenesi olmalı ve muayene sonucuna göre gözlük camlarını değiştirmeli. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, numaralı gözlüklerin kişiye özel olduğunun altını çiziyor; düzenli göz muayenesi, doğru cam ve çerçeve seçimi konularında tavsiyelerde bulunuyor.

Gözlük Kişiye Özeldir
Gözlük camları ve çerçeve proporsiyonları kullanıcılara özeldir; numarası aynı olsa bile bireyler birbirlerinin gözlüklerini kullanmaktan kaçınmalıdır. Üstün teknolojisi ile mükemmel görüş ve uyuma sahip Seiko Optik'in camları kişiye özeldir ve her çerçeve ile uyumludur. Seiko Prime Xceed, gelişmiş asiferik tasarımı ile daha az göz yorgunluğu ve mükemmel görüş sağlıyor. Yüksek estetik ve performans beklentisi olan gözlük kullanıcıları için titizlikle tasarlanıyor. Her koşula ve duruma uygun, kişiye özel ısmarlama gözlük camları bireysel gereksinimler dikkate alınarak üretiliyor. Seiko Prime Xceed, kullanıcılarına rahatlayan gözler, görüş berraklığı ve gündelik kullanım konforu sağlıyor.

Numaralı Gözlük Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Numaralı gözlük alırken, öncelikle uzman bir hekime göz muayenesi olunması ve tespit edilen sorunlara yönelik yazılan bir reçeteye sahip olmak gerekir. Eski bir muayene sonucunda yazılan reçeteye göre cam taktırmak yanlıştır ve yaşantınızda bir takım sıkıntılara sebep olabilir. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, 'Yüzünüzün şekline uygun bir çerçeve seçmeniz ve bu çerçevede camların uygun yerleştirilmesi için pupil mesafesinin doğru ölçülmesi gerekir.

Çerçeve seçiminde optisyeniniz size yardımcı olacaktır ama siz de kişisel amaçlarınıza uygun olarak, ihtiyaçlarınız doğrultusunda çerçevenin şekil ve büyüklüğü konusunda yönlendirmelerde bulunmalısınız. Ayrıca uygulanacak camların da çerçeve yapısına uygun olması gerekir. Cam ve çerçeve uyumu önemlidir. Sırf görsel olarak beğenilen bir çerçeveye, kişinin kullanımına uygun olmayan cam takılamaz.' diyor. Yetişkinlerde yanlış numaralı gözlük kullanımının çok kalıcı hasar yapmayacağını ama kesinlikle baskıya sebep olabileceğini belirten Gözpınar, 'Yanlış kullanılan gözlük camları yaşam kalitesini önemli ölçüde bozabilir. Bulanık görme günlük yaşamda sıkıntılara sebep olurken, araba kullanımı gibi faaliyetlerde de tehlikelere neden olur.

Vücudunuzda gerginlik, boyun ve baş ağrılarına, baş dönmelerine, çift görmeye, yanma ve kaşıntıya sebep olabilir. Bu nedenle uygun gözlük kullanımı sadece daha iyi görmek için değil, yaşam kalitenizi artırması açısından da önemlidir.' diyerek ekliyor.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme