Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Osman İlhan ile keyifli bir röportaj

Merhaba sevgili dostlar! Okuduğum kitapların yazarlarını hep merak etmişimdir. Mutsuz İnsanlar Sokağı son zamanlarda okuduğum ve çok etkil...

Merhaba sevgili dostlar!

Okuduğum kitapların yazarlarını hep merak etmişimdir. Mutsuz İnsanlar Sokağı son zamanlarda okuduğum ve çok etkilendiğim kitaplardan biriydi. Bu ilginç kitabın gizemli yazarıyla tanışmak istedim. Osman İlhan’la röportaj yapma fikri de bu merakım sonucunda gelişti. Gizemli yazarımızın kişiliği ve özel hayatı hakkında internette, sosyal medyada veya yazılı basında pek bilgi yoktu.
Röportaja giderken neler soracağım ve nasıl tepkiler alacağım konusunda biraz kaygılıydım ancak röportajın akışı kaygılarımı yok etti.

Osman İlhan eğitimi, mesleği, özel hayatı ve kalemi konusunda oldukça ketumdu. Ağzından cımbızla laf alsam da Mutsuz İnsanlar Sokağı’nda anlatılan tüyler ürpertici hikâyenin gerçek bir hikâye olduğu bilgisine ulaşabildim. Mutsuz İnsanlar Sokağı’nın devamının gelip gelmeyeceğini, beyaz perdeye aktarılıp aktarılmayacağını sordum. Osman Bey ser verip sır vermeyen kişiliğiyle kaçamak cevaplar vermeye çalışsa da gelecekle ilgili fikirlerini az çok öğrenebildim. Öğrendiklerimi sizlerle de paylaştığım bu kısa, net ve oldukça keyifli röportajı dilerim beğenirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle!

Osman İlhan kimdir? Biraz kendinizden bahseder misiniz?
Öncelikle sizinle röportaj yapmaktan çok mutlu olduğumu belirtip teşekkür etmek istiyorum. Sorunuza gelecek olursak; hayatı boyunca sıradan insanların arasına karışıp sıradan acıları olmayan kişileri arayıp gözlemleyen ve bunları topluma ulaştırarak onların sesi olmayı kendine görev edinmiş biriyim. Yıllarca dayatılmış düzenin bir parçası olarak iş hayatımın yoğunluğundan ötürü bu hedefimi gerçekleştiremedim. Lakin bir gece ansızın aldığım radikal bir kararla şirketimi kapatarak çalışma hayatıma son verdim ve kendimi tamamen hayallerimi gerçekleştirmeye; dolayısıyla yazmaya adadım. Şu sıralar olabildiğince toplumdan uzak durup, iç dünyamda yaşıyorum. Sonunu göremediğim bir yola girmiş olsam da yönümü kaybettirecek birçok etken olsa da bu yolda olmaktan çok mutluyum.

Bu zamana kadar yayınlanmış kaç kitabınız var?
Destek Yayınları etiketiyle Eylül ayında yayınlanan Mutsuz İnsanlar Sokağı adlı eserim kâğıda dökülmüş olan ilk kitabım. Fakat yüreğimde saklı, vücut bulmayı bekleyen onlarca kitap var ve gün yüzüne çıkmak için sabırsızlanıyorlar.

Mutsuz İnsanlar Sokağı kitabınız okuyuculardan gelen yorumlara bakıldığında herkesi derinden etkiliyor. Bu kitabın ikincisi gelecek mi?
Gelen tepkilerden çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Okuyan herkesin benden rica ettiği ortak şey şu: “Kitabın devamını lütfen yazın” Bu kitabı ikinciyi hatta üçüncüyü planlayarak yazdım. Lakin şunu söylemeliyim devamının gelmesi için kendime koyduğum belirli bir okuyucu hedefi var. İstediğim sayıda insana ulaşmadığı sürece bu romanın devamını yazmayacağım. Çünkü bu benim için manevi değeri büyük bir hikâye.

Bu kitap yaşanmış gerçek bir hikâye mi?
Gözlemlerime göre okuyan herkesin kitap bittiğindeki genel duygusu şu oluyor: “Allah’ım lütfen bu gerçek bir hikâye olmasın” İlk kez buradan sizin vasıtanız ile açıklıyorum. Evet, maalesef gerçek bir hikâye. Sadece yasal zorunluluk gereği yer, zaman, kurgu ve karakter isimleri değiştirildi.

Sizin için edebiyatın mutsuz çocuğu diyorlar. Ne düşünüyorsunuz?
Edebiyatla ilgili olan kısmını yorumlamak ve böyle bir şeyi iddia etmek haddime değil. Ancak mutsuzluk ile ilgili her türlü yakıştırmayı kabul ediyorum.

Son olarak Mutsuz İnsanlar Sokağı kitabını film veya dizi olarak görmek isteyen kişi sayısı bir hayli fazla. Bu konudaki düşünceniz nedir?
Günümüz dizi ve film senaryolarına baktığımda bu hikâyenin ben de kesinlikle bir projede kullanılmasını düşünenlerdenim. Eminim ki insanlarımızın böyle sıra dışı bir hayat hikâyesi kesinlikle dikkatini çekecektir. Zaten bu konuda da sevgili Nilgün Bodur ile bir görüşmemiz oldu. Kendisi de kitabın konusuna çok inandığını, kesinlikle bir projede yer alması gerektiğini ve sektörün içinden biri olarak görüşmeler yapacağını belirtti. Kendisine buradan sizin aracılığınız ile bir kez daha teşekkürlerimi sunmak isterim.

Yazan:  Sevda KÖYÜSTÜ

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |