Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Ülkelerin kahvaltı sofralarını süsleyen lezzetler

Krallara layık kahvaltılarımız, uçsuz bucaksız Pazar sabahı şenliklerimiz, bol çeşitli güne merhaba öğünlerimizle mutfağımızı öve öve bitire...

Krallara layık kahvaltılarımız, uçsuz bucaksız Pazar sabahı şenliklerimiz, bol çeşitli güne merhaba öğünlerimizle mutfağımızı öve öve bitiremedikten sonra, Ligarba Turizm rotayı dünya mutfağına çeviriyor.

Dünya günün ilk dakikalarında uykusunu ne ile açar, kahvaltı sofrasına neler koyar? Bir kahveyle meseleyi çözen de olur, "kahvaltı sefası olmadan güne başlayamam" diyen de... Okuyanların ağzını sulandıracak dünya lezzetleri listesini sizler için derledik. Ligarba Turizm ile farklı kültürlerin tadlarını görmeye hazır olun.

Fransız usulü kahvaltıda tuz kıtlığı var!
Konuya sabahı en sakin yaşayan milletten giriş yapalım, midemizi hoplatmadan ya da ağzımızın sularından şelale yapmadan kontrollü başlayalım. Tanıdık bir lezzetle dünya kahvaltılarına merhaba diyor, onlarca çeşidimiz arasında yer alan meşhur kruvasanla turumuza başlıyoruz. Yanında üzümlü minik kekler ve portakal reçeliyle servis edilebilir, sütlü kahve uykunuzu bir güzel açabilir. Güne leziz, tatlı, hafif bir başlangıç için Fransız kahvaltısı oldukça idealdir.

İngiltere'de kahvaltı, soğuk taşa oturmuş etkisi yapar!
Sabah sabah pastırmalı fasulye yiyen İngilizler, serin havalardan olsa gerek ağır bir günaydın faslı yaşıyorlar, sanırız alışmışlar karın ağrısı, mide sancısı da çekmiyorlar. Bir de pudingin siyahını tercih ediyorlar. Yumurta zaten olmazsa olmazları! Dünyanın her yerinde görebileceğiniz bildiğiniz sallama çayından asla vazgeçmiyorlar. Sadece beşte değil, kahvaltı masalarında da çayı eksik etmiyorlar. Domates ve sosis kızartması ise favorileri... Türk kahvaltısıyla yarışır bir karmaşaları da yok değil.

İspanya'da dişine güvenmeyen kahvaltı sofrasından uzak dursun!
İster sade kahve, ister süt ilaveli, isterseniz de sıcak çikolatayla başlayacağınız kahvaltıda fazlaca çeşit aramayın, ya bisküvi ya da bisküviden farksız tahtaya dönünceye dek kızartılmış balyoz ekmek arasında bir tercih yapın. Fazla da düşünüp kafanızı yormayın, birbirlerinden pek farkları yok zira. Güne hafif zinde bir başlangıç için, takır takır ekmeğin üzerine tereyağı sürebilir, bisküvinizi çikolataya banıp yiyebilirsiniz. Halka tatlısına benzer bir hamur işiyle yenen çikolata sosu da oldukça meşhurdur. Nerede bu kahvaltının zeytini, peyniri diyenler; siesta sonrası midesi kazınanlara transfer olmuş.

İtalyan usulü kahvaltı olur da hamurun türlüsü iştah kabartmaz mı?
Krep üstüne sürmelik birkaç çeşit reçelle taçlanırsa tadına doyum olmaz, yanında bir de kapuçino varsa İtalyan sofrasından ayaküstü atıştırıp kalkılmaz! Eli hamurun lezizini tutan İtalyan kahvaltı yapar da orada tam kıvamında hamur çeşitleri boy boy salınmaz mı? Salınmaz! Zira İtalyanlar için form tutmak, fit kalmak da oldukça önemlidir. Ancak harika baharatlarla lezzetlenmiş pizza gibi şekillenmiş, muntazam omletlerle kahvaltısına protein katmak isteyenler için doğru adres İtalya!

Kanada'nın kahvaltısı olay, sanırsınız kaçak katı bol bir saray!
Tabağın altını patates kızartması süsler, hemen üzerinde sıcağını korusun, yağını emsin diye bir dizi krep boylu boyunca yatar, ardından kahvaltı soflarının renkli kişilikleri jambon, salam ve sosis çeşitleri üçüncü kattaki yerini alır; kimisi çiğ konur kimisi azıcık fırınlanır! Hayal gücünüzü zorlayın, abartacağınızı sanmayın. Bu tabağa istediğiniz karmaşayı ekleyebilir, Kanada'nın kahvaltısını gönlünüzce kaosa sürükleyebilirsiniz. Ama pankekler için ayrı bir servis istemeyi unutmayın!


El Salvadorlular alışık da bizim için oldukça karışık!
Dünyanın ilk futbol savaşının tarafı olan, yaklaşık bir ay boyunca sporun dönüştüğü milletler arası kavgayı sürdüren bir millet olarak hafızalara kazınan El Salvador'un kahvaltı sofrasında sıra! Türk damat tadı için garip bir kombinasyondan söz etmek üzereyiz. Öncelikle kızarmış muzla başlayalım, ilkin bununuza güzel kokular gelsin, sonra fasulyeli soğanlı pilav yanına iliştirilsin. Yumurta yanında salsa sosu da masadaki yerini aldıysa afiyet olsun.


İster tatlı olsun ister tuzlu, Çin mutfağında ille de pirinç olsun!
Uzak Doğu pirinç olmadan öğün geçirmiyor. Kahvaltıda, öğlen arasında, ayak üstü atıştırmalığında, akşam sefasında fark etmiyor. Pirinç yoksa o yemek yemekten sayılmıyor. Tatlı tuzlu ayırmayan Çin mutfağı kahvaltı sofrasında haşlanmış bir tür sulu pirinç olan; congee yemeyi tercih ediyor. İster şeker ister tuz ilave etmek de kişinin tercihine kalıyor.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme