Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Türkiye'nin otomobili için imzalar atılıyor!

Türkiye’nin otomobili için yola çıkılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrıyı yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB ko...

Türkiye’nin otomobili için yola çıkılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrıyı yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB koordinasyonunu yürüttü. 5 firma elini taşın altına koydu ve Ortak Girişim Grubu’nu oluşturdu. 60 yıllık rüya için imzalar bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde atılıyor.

Ortak Girişim Grubu’nda 5 babayiğit bulunuyor. Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding Ortak Girişim Grubu içerisinde tecrübelerini, güçlerini birleştirecek. Hedef 2018’in başında Türkiye’nin Otomobili’ni yapacak şirketi kurmak.

Türkiye’nin 60 yıllık hedefi için en somut adım bugün atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Mayıs’ta TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı çağrı üzerine başlatılan çalışmalar ilk meyvesini verdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda yürütülen Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin Ortak Girişim Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde bugün (02.11.2017) atılacak imzalarla harekete geçiyor. Moda tabirle elini taşın altına koyan 5 babayiğit: Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding’den oluşuyor. Grubun hedefi markası yerli, tasarımı yerli, teknolojisi yerli Türkiye’nin Otomobili’ni kısa sürede yollara çıkarmak.

Ortak Girişim Grubu, Türkiye’nin Otomobili’ni şirketleşme aşamasına götürecek
Bu süreçte, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TOBB ve Ortak Girişim Grubu birlikte çalışmalarını devam ettirecek. Finansal ve teknolojik alternatifleri ve çözüm yöntemleri belirlenecek, proje’nin detaylı zaman ve faaliyet planlaması yapılacak. Teknolojik ve finansal analiz çalışmalarının sonuçlarına bağlı olarak şirketin sermaye, hissedarlık ve yönetim yapısı belirlenecek. Şirketleşme için gerekli hukuki süreçler tamamlanarak, 2018 yılının başında şirketleşme süreci tamamlanacak.

Türkiye’nin Otomobili, yeni nesil otomobil trendini yakalayacak
Dünya genelinde otomotiv sektöründe büyük değişimleri beraberinde getirecek gelişmeler yaşanıyor. Bir yandan üretilen araçlar her geçen gün yeni teknolojilerle donanıp giderek güçlenirken diğer yandan alışılmış otomobil algısını kökten değiştirmeyi hedefleyen yeni oyuncular pazara giriyor.

Geleceğin kritik teknolojilerine entegre olmak yazılım ve elektronik sektörleri ile otomotiv sektörü arasındaki ilişkileri şimdiden görüp bu alanlara yatırım yapmak gerekiyor.

Kollarını bu hedef doğrultusunda sıvayan Ortak Girişim Grubu tarafından üretilecek Türkiye’nin otomobili de yeni nesil otomobil teknolojilerine sahip olacak. Türkiye, 50 yıl önce kaçırdığı otomotiv sektöründe kendi markasıyla yer alma fırsatını, bu sefer yakalayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan, Türkiye’nin hedefi yerli otomobil için büyük çaba sarf eden tarafların projeye ilişkin görüşleri ise şöyle:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin, yerli marka bir otomobilin çok ötesinde anlamlar taşıdığını söyledi. Türkiye’nin otomobilinin Türk sanayisinin transformasyonu ve teknolojik atılımın önemli bir eşiği olduğunu bildiren Bakan Özlü, “Bu iş, ileri teknolojidir, teknolojik dönüşümdür, yürüyen yazılımdır, otonom sistemlerdir, yapay zekâdır, Sanayi 4.0’dır. Bu açıdan bakıldığında Türkiye’nin Otomobili Projesine sadece yerli marka olarak değil aynı zamanda geleceğin teknolojilerine bizi taşıyabilecek bir Teknoloji Geliştirme Platformu olarak bakıyoruz” ifadesini kullandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
Projenin özel sektör tarafında koordinasyonunu yürüten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız TOBB Genel Kurulu’nda bize bu çağrıyı yaptığında, hiç tereddüt etmeden koordinasyon görevini kabul ettim. Çünkü Türk özel sektörünün gücünü çok iyi biliyorum. O gün eğer devletimizin desteği arkamızda olursa, biz bu işi başarırız dedik. Bugün de girişim grubumuzla yola çıkıyoruz. Girişim grubumuzu oluşturan 5 babayiğidimizin gücüne inanıyoruz. Girişim grubumuzun toplamda 65 milyar liralık ciro büyüklüğü, 110 bin kişilik istihdamı var. Türkiye’de zaten çok ciddi bir otomotiv sektörü deneyimi var. Hem ana sanayide, hem de yan sanayide rekorlar kırıyoruz. Şimdi bu gücümüzü yerli markaya, yerli tasarıma ve yerli teknolojiye dönüştüreceğiz. TOBB camiası olarak biz tüm gücümüzle Türkiye’nin Otomobili projesi için çalışmaya devam edeceğiz.”

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça
Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise Turkcell’in, önümüzdeki birkaç yıl içinde hizmet vermeye başlayacak olan 5G teknolojisinin hazırlığı içinde olduğuna vurgu yaptı. Akça, “Türkiye’nin otomobili projesini destekleyecek olan, akıllı ulaşım sistemlerinin öncü teknolojilerinin hazırlık çalışmaları da bu kapsamda devam etmektedir. Yerli otomobil projesine önemli katkılarımızın olacağına inanıyoruz. ‘Kader gayrete aşıktır’ diyor ve Türkiye’nin otomobili için yola çıkıyoruz” diye konuştu.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |