Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Popüler estetik ameliyatlar

Burun ameliyatı nedir? Burun Ameliyatı burnun şekil bozukluğunu düzeltmek amacıyla yapılan cerrahi işlemdir. Estetik cerrahi’de en çok ...



Burun ameliyatı nedir?
Burun Ameliyatı burnun şekil bozukluğunu düzeltmek amacıyla yapılan cerrahi işlemdir. Estetik cerrahi’de en çok yapılan operasyondur. Burun estetiği adı altında yapılan bu işlemde ayrıca hastanın nefes almasını engelleyen kemik ve kıkırdak eğrilikleri düzeltilmektedir.
Burun estetiği 18 yaşından itibaren uygulanabilir. Yüz gelişiminin tamamlanması sonrası bu cerrahi girişimler yapılabilir.

Ameliyatın genel özellikleri
Burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır.
Burun ameliyatı yaklaşık 2 saat sürmektedir. Bazı ikincil veya üçüncül vakalar kulak ya da kaburgadan kıkırdak alınmasını gerektirdiğinden daha uzun sürebilir.
Burun estetiği ameliyatında burun içine, ortasında kanal olan, nefes alınabilen silikon tampon konur. Tampon 1 hafta sonra alınır. Silikon çok kaygan olduğu için sümük gibi burundan kolayca çıkartılır.
Ameliyat esnasında buruna uzun etkili ağrı kesici yapıldığı için ameliyat sonrası ağrı sıkıntısı pek olmamaktadır. Zaten en çok ağrı ilk 24 saatte olur. Buna engel olmak için ameliyat esnasında uzun etkili ağrı kesici yapılmaktadır.

Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı sonrası hastanede kaç gün yatılır?
Ameliyat sonrası bir gece hastanede kalmak yeterlidir. Böylelikle buz tedaviniz de düzenli olarak yapılmış olur. Bazı hastalar ameliyat akşamı çıkmak isteyebilir. Bu da mümkündür. Tedaviye evinizde devam edebilirsiniz. Özellikle burun ucu estetiği yapılan hastalar ameliyat sonrası rahatlıkla evlerine gidebilirler..

Yüz Gerdirme
Yüz gerdirme ameliyatı, henüz ciddi bir operasyona hazır olmayanlar için yaşlanma belirtilerini hafifletecek, cilde daha genç, daha sıkı bir görünüm verecek invazif olmayan tedavilerdir.

Yüz germe ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmelidir?
Yüz germe ameliyatı öncesi kanamayı arttırma ihtimali olan aspirin, E vitamini, benzeri ilaçlar, bitki çayı kesilmelidir. Sigara özellikle yüz germede yara iyileşmesini oldukça geciktirir. Sigara kullanımı ameliyattan 3 hafta önce kesilmelidir. Saçlar ameliyat sonrası 1 ay boyanamayacağı için 1 hafta önceden boyatılabilir. Saçların uzun tutulması ameliyat sonrası kullanılan pansumanları gizlemek açısından yarar sağlar.

Yüz germe ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Ameliyattan 1 gün sonra kulak arkasından alandaki sıvıların toplanmasını önlemek üzere konulan dren alınır. Ameliyat sonrası buz uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır. Ameliyatı 2. günü taburcu olunur. Taburcu olurken giymek üzere bir güneş gözlüğü getirilebilir. 1 haftada yüz ve göz kapaklarındaki dikişler alınır. 10. günde saç içindeki metal dikişler alınır. Ameliyattan 2 gün sonra banyo yapılabilir.

Burun estetiği ve yüz germe hakkında detaylı bilgi almak için https://gurkankayabasoglu.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Göğüs Estetiği
Göğüs estetiği kadınların memelerinin estetik açıdan istendiği gibi olmasıdır. Bir kısım kadın göğüslerinin küçük olmasından yakınırken, bir kısmı büyük olmasından, bazısı sarkmış göğüslerden yakınır. Bu yüzden kendilerine duydukları öz güven azalır, yaşamlarında daha mutsuz olurlar. Bu sorunlar dış görünümlerine estetik açıdan olumsuz yansımalar yaparken, fonksiyonel sorunlar yaşatır ve ruhsal durumları bile olumsuz etkilenir. Bu olumsuzluklarının giderilmesi için göğüs küçültme, göğüs büyültme, göğüs dikleştirme ameliyatları yapılır.

Göğüs Büyütme
Göğüs Büyütme, silikon implant olarak da adlandırılan protezler yardımıyla veya yağ enjeksiyonu ile küçük göğüslü kadınların göğüslerinin istenilen boya getirilmesi işlemine ve bunun için yapılan ameliyata verilen isimdir.

Meme protezi büyüklüğüne nasıl karar verilir ?
Meme ameliyatı
yapılacak hastanın boyu, omuz genişliği, varsa sarkma oranı, göğüs kafesi genişliği ve hastanın isteği dikkate alınarak konulacak protezin büyüklüğüne karar verilir. Meme büyütme ameliyatı sırasında çeşitli boyutlarda olan ölçü protezleri ile karşılaştırma yapılarak kalıcı protezin boyutlarına karar verilir. Aslında protezin büyüklüğüne karar verirken en önemli kriter hastanın isteğidir.

Yapılan Meme Büyütme İşlemi Kalıcı mıdır?
Yağ ekimi ile meme büyütme işlemi hastanın mevcut meme boyutuna bağlı olarak genellikle 2 seansda uygulanır. Kalıcılık literatürde değişkenlik göstermesine rağmen tamamıyla eski halinize dönmeniz beklenmemektedir.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası
Ameliyatın kapsamına, asimetri varlığına bağlı olarak meme büyütme ameliyatı yaklaşık 1-1,5 saat civarında sürer. Ameliyatı takiben göğüslere küçük bir pansuman uygulanır, sütyen kullanılır. Ameliyat sonrası, ağrı ilaçla kolaylıkla kontrol edilebilir ve birinci veya ikinci günde kaybolacaktır.

Hastaların en çok tedirgin oldukları konu ağrının miktarıdır. Ben göğüs büyütme ameliyatı sırasında ameliyat sahasına uzun etkili lokal anestezi uygulamaktayım. Bu sayede hastalar ameliyat sonrası dönemi oldukça rahat geçirebilmektedirler.

Yaklaşık 1 hafta kadar şişlik olacaktır. Bu sürenin sonunda göğüslerde ki şişlik azalacak, göğüs daha yumuşak hale gelecek, yeni oluşturulan meme altı kıvrımı doğallaşmaya başlayacaktır.
Dikişler bir haftada kaynar, içten dikiş kullandığım için dikiş alınmasına gerek olmamaktadır.

Göğüs Küçültme
Göğüs Küçültme; Değişik nedenlerle normalden büyük ölçülere ulaşmış ve sarkmış bir meme (makromasti, gigantomasti, meme hipertrofisi) beden algısını ve özgüveni olumsuz etkileyebilmekte ve ciddi psikolojik sorunlara yol açabilmektedir. Bunun yanı sıra sırt ve boyun ağrıları, omuzlarda sutyen izleri, meme altlarında pişik vb fiziksel rahatsızlık kaynağı da olmaktadır.

Ameliyat öncesi yapılması gerekenler neler?
Ameliyata geçirmeden önce ameliyat için kişilerin uygun olup olmadığı da çok önemli bir konudur. Meme küçültme ihtiyacını hastanın kendisi hisseder ve talep eder. Büyüklükten dolayı meydana gelen şikayetlerin oluşu ameliyat olmak için yeterli bir sebeptir. Meme gelişimini tamamlamış olan ve büyüklüğünden yana şikayetleri bulunan ve sağlığı yerinde olan her kadın için meme küçültme operasyonu yapılabilir.

Ameliyat sonrası ne kadar zamanda iyileşilir?
Göğüs küçültme ameliyatları sonrası hastanede kalış süresi genellikle 1 gündür. Ameliyat bölgesinde biriken sıvıları uzaklaştıran drenler son zamanlarda pek kullanılmaz. Ancak çok büyük memelerde kullanılır. Bunlar çekilip, pansuman tamamlandıktan sonra sporcu sütyeni giydirilen hasta taburcu olur. Kontroller 1. ve 2. haftada yapılır. İkinci hafta dikişler alındıktan sonra iz tedavisine devam edilir. Meme büyütme estetik ameliyat sonrası 4. gün duş alınabilir. Genellikle ameliyattan sonra 1 hafta istirahat yeterlidir. Sporcu sütyeni kullanıldığı için hasta kendini güvende hisseder ve iş başı yapabilir.

Ameliyattan sonra çok ağrı olur mu?
Göğüs küçültme ameliyatı sonrası ağrı diğer ameliyatlardan farklı değildir. Ağrı ağrı kesiciler ve buz uygulaması ile kolaylıkla kontrol edilebilir. Ameliyat sonrası 6 – 12 ay süresince göğüslerde ara sıra yanma, batma hafif sızlamalar olabilir. Ancak çok şiddetli bir ağrı duyulmaz.

Göğüs büyütme ve göğüs küçültme hakkında detaylı bilgi almak için https://www.bulenttekerekoglu.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme