Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Hamilelikte güzel ve sağlıklı olmanın 8 sırrı

Hamilelik süresince baştan aşağı sağlıklı ve güzel olmanın yollarını biliyor muydunuz? Önerilerimizi mutlaka okuyun! Hamilelik tarif edilem...

Hamilelik süresince baştan aşağı sağlıklı ve güzel olmanın yollarını biliyor muydunuz? Önerilerimizi mutlaka okuyun!

Hamilelik tarif edilemeyecek zevkte bir macera. Ama aynı zamanda vücut için oldukça zor bir sınav. Alınan kilolar, kalınlaşan bel, değişen cilt, duygusallaşan ruh hali ile birlikte hormonların gücüne şahitlik ettiğimiz bir dönem.

Bu dönemi kendinizle barışık geçirmenin birinci yolu, bedeninizin eskisi gibi olmadığını kabullenmek (ama gülümseyerek!) Onun dışında size şimdi açıklayacağımız birkaç öneriyi dikkate alırsanız hamileliğinizi baştan aşağı “güzel” geçirebilirsiniz!

Doğru kilo alımı

Hamilelik süresince aldığınız fazla kilolar kötü kan dolaşımından çatlaklara ve sırt ağrılarına kadar birçok sorun doğuracaktır. Bu nedenle aldığınız kiloları mutlaka kontrol altında tutmanız faydalı olacaktır. Hamilelikte genelde kilo alımı ölçüleri ise şu şekilde:
*İlk üç ay: çok az kilo alınır
*4-5 ay: haftada 250-300 gr arası
*6-7 ay: haftada 350-400 arası
*8-9 ay: haftada 450-500 arası

Sağlıklı beslenin

Hamilelik süresince sağlıklı beslenmenin birinci adımı yeme alışkanlıklarınızı değiştirmemenizdir. Sadece bazı besinlere ayrıcalık vermenizdir. Peki nedir bu besinler?
*Vitaminler: Kivi, turunçgiller, yeşil sebze gibi C vitamini; havuç, domates gibi A vitamini; süt, yumurta, tam tahıllılar gibi B vitamini…
*Demir: Kırmızı et, balık, mercimek, ıspanak… 
*Folik asit: Demiri organizmada sabitleyemeye yarayan folik asit için karaciğer, kuşkonmaz, ceviz, badem…
*Kalsiyum: Kemikler için çok önemli kalsiyum için süt, peynir, yoğurt ve beyaz peynir gibi süt ürünleri… 
*Su: Her zaman sağlığın temeli suyu hamileler günde 1,5-2 lt arası tüketmelidir.

Mışıl mışıl uyku

Formda ve sağlıklı bir hamile vücudu için en önemli ilaçlardan biri de uykudur. Unutmayın: hamileliğiniz boyunca kendinizi iyi hissetmelisiniz! Bunun için de vücudunuzu dinlemeniz en iyisi olacak! Sürekli esnemeye mi başladınız? O halde kendinizi uykunun huzurlu kollarına bırakın.

Akşamları erken yatın. Yatakta kitap okumaktan veya bulmaca çözmekten vazgeçin. Çalışan anne adayları için önerimiz ise gün sonunda ufak şekerlemeler yapmaları ve haftasonu bol bol dinlenmeleri.

Doğru sporları yapın

Yürüyüş, hafif jimnastik, su jimnastiği ve yüzme. Bu dört spor dalı hamilelik süresince en ideal sporlardır. Eğer hamileliğiniz özel bir durum ihtiva etmiyorsa, dokuz ay süresince spor yapabilirsiniz. Çünkü spor sizin bacaklarınızdaki kan dolaşımını artıracak ve solunumunuzu düzeltecektir.

Tabii sakınmanız gereken spor dalları da vardır. Örneğin düşme tehlikesi barındıran bisiklet, at, kayak gibi… Uyguladığınız spor her ne ise, onu yumuşak bir şekilde uygulamanız daha sağlıklı olacaktır. Gerçek bir gevşeme için de yoga ve pilates son yıllarda hamilelerin tercih ettikleri sporlar arasında. 

Çatlamayan bacaklar

Evet, anne adaylarının en büyük şikayetlerinden biri de çatlaklardır. Hatta her on hamile kadının sekizinde görülmekteymiş. Derinin nemini, yağını artıran, elastikiyetini koruyan genellikle lokal kullanılan birtakım ürünlerle çatlakların olabildiğince az oluşması sağlanabilir. Bunun dışında gebelik esnasında bol su içmek, sebze ve meyve tüketimine dikkat etmek faydalı olabilir.

Bacaklar ise hamilelikte tüm yükü taşıyanlar oldukları için, onlara çok iyi bakmalıyız. Kan dolaşımı için onları sık sık yukarı doğru dinlendirmeli, serinletici bacak kremleri sürmeli ve fazla uzun ayakta kalmamalıyız.

En önemli anahtar: Dinginlik

Hamileliğinizde dinginliğe özel bir ayrıcalık tanımanızı bu süreci her anlamda çok iyi geçirmenize yardımcı olacaktır. Tek başınıza yürüyüşünüzü yapın, ev işlerine düzenli olarak gelecek birini mutlaka işe alın, meditasyon yapın. 
*Profesyonel bir yoga kursuna yazılın. Burada hem ruhunuzu ve zihninizi dinlendirecek, hem formunuzu koruyacak, hem de sizin gibi anne adaylarıyla arkadaş olacaksınız. 
*Arkadaşlarınızla buluşmalar ayarlayın. Unutmayın; arkadaşlarla sosyalleşmenin rahatlatıcı yanı tarif edilemez!
*Ve tabii ki seks! Hamilesiniz diye cinsel ilişkiniz sona erecek değil; tüm uzmanlar bunu söylüyor. 

Doğru duruşu bulun

Elbette kocaman bir karınla mükemmel sağlıklı bir duruş sergilemek mümkün değil! Çünkü artık ağırlık merkeziniz farklı, ayak bilekleriniz daha kuvvetsiz, dengenizin kurulması daha zor, sakatlanma ihtimalleriniz daha fazla. Bazı hareketlerinizde şu duruşlara dikkat etmenizi öneririz:
*Çökerken: Kalçalarınızı topuklarınızın üzerine yerleştirin ve sırtınız düz tutacak şekilde inin.
*Yerden bir şey alırken: Az önce anlattığımız şekilde çökün ve çok hafifçe öne eğilin.
*Yataktan kalkarken: Yana doğru dönün, bacaklarınızı çapraz yapın ve dikilmek için ellerinizi kullanın.

Seksi olun

Hamileyken de seksi olunur! Nasıl mı?
*En temel kural: seksi hisset!
*Kendinizi bırakmayın, salmayın; bakımlı olun.
*Hormonların tadını çıkarın; parlak saçlarınızın keyfini sürün.
*Tabuları yıkın ve pozitif olun.
*Giyiminizde detaylara dikkat edin;
*İlişkinize özenden vazgeçmeyin.
*Cinsel korkularınızı yenin.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme