Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

6 adımda dijital bahar temizliği

Yaz gitgide yaklaşırken sonbahar ve kış aylarındaki yoğun çalışma temposu da yavaşlamaya başlıyor. Baharın dinamik enerjisi, şirketleri sist...

Yaz gitgide yaklaşırken sonbahar ve kış aylarındaki yoğun çalışma temposu da yavaşlamaya başlıyor. Baharın dinamik enerjisi, şirketleri sistemlerini gözden geçirmeye ve yeni kararlar almaya davet ediyor.

Bu dönem dijital güvenlik kontrolü için de oldukça ideal bir zaman. Lider güvenlik duvarı ve UTM sağlayıcısı WatchGuard, şirketlerin ve bilgi güvenliği uzmanlarının dijital bahar temizliğinde yapması gerekenleri 6 adımda sıralıyor.

Şirketlerin bilgi güvenliği profesyonelleri için bahar, dijital bir temizlik için oldukça uygun bir zaman. Yoğun çalışma temposunun azaldığı bu dönemde yapılacak dijital bahar temizliği ile sistemlerinizi güncellemekten şifrelerin değiştirilmesine kadar birçok işlemi gözden geçirebilirsiniz. Lider güvenlik duvarı ve UTM sağlayıcısı WatchGuard, şirket çalışanlarının günlük çalışma rutinindeyken unuttuğu veya ertelediği 6 işlemi hatırlatarak şirketlerde daha verimli çalışmalara imza atılmasına ve daha güvenli bir siber güvenlik sistemi yaratılmasına yardımcı oluyor.

1. Sunucu ve cihazlarınızı güncel hale getirin. Bilgi güvenliği profesyonellerinin çoğu, masaüstü bilgisayarlar veya sunucular için aylık güncelleme oluşturuyor. Ancak yine de her şirket ağı düzenli olarak güncellemeleri ve güncellemelerle gelen yamaları yüklemeyen az sayıda sunucu veya cihazı barındırıyor. Şirketinizin bütün güncellemelerini her cihazınız için takip edin ve yazılımlarınızı en güncel hale getirin. Eğer eski bir sunucu kullanıyorsanız eski uygulamalarınızı kullanmanıza izin verecek yeni bir sistem planı yapıp onu kaldırabilirsiniz. Güvenlik zafiyetleri ve yamalama yazılımları bu işi kolaylaştırıyor ama bu araçların sizin IoT cihazlarınızla ilgili her şeyi bilemeyeceğini de aklınızda bulundurun.

2. Şifrelerinizi değiştirin ya da yeni bir parola yöneticisi yükleyin. Dijital bahar temizliği için şifrelerinizi gözden geçirin ve gerekirse değiştirin. Uzun, rasgele ve birbirinden farklı şifreler seçin. Çoğu güvenlik profesyonelinin bir parola yöneticisi vardır çünkü yüzlerce parolayı hatırlamak oldukça zordur. Bu sistemlere sahipseniz ve girişler için sürekli aynı şifreyi kullanıyorsanız değiştirin ya da yeni bir parola yöneticisi yüklemeyi düşünün. Şirket genelinde yıllık olarak şifre güncelleme girişimi başlatın.

3. Ayrıcalıkları yeniden belirleyin. Ağ yöneticileri ve bilgi güvenliği çalışanları sık sık yeni hesaplara ayrıcalıklar tanıma veya kaldırma işlemi yapar. Şirket güvenliğinizde zayıf noktaların oluşmaması için hesaplara tanıdığınız hakları yeniden gözden geçirin ve kaldırmayı unuttuğunuz ayrıcalıklara gerekli işlemleri uygulayın.

4. Verilerin önem sırasının farkında olun. Şirket çalışanlarının, verilerinin önem sırasını bilerek siber güvenlik önlemlerini daha iyi belirlemeleri için genelde bir veri bilimciyle beraber çalışmaları gerekiyor. Bahar temizliği bu denetmenle yeni görüşmeler ve kararlar için veya memnun değilseniz başka bir profesyonelden görüş almak için muhteşem bir fırsattır.

5. Güvenlik tehditleri konusunda bilinçlenin. Siber güvenlik alanında uzun zamandır bir eğitime katılmadıysanız ve güncel tehditler hakkında yeterince bilgi sahibi değilseniz yeniden bilinçlenmeye ihtiyacınız var demektir. Örneğin, e-postalara eklenen bazı dosyalara fazla mı güveniyorsunuz ya da çalışanlarınız oltalamaya ve kimlik avına dair modern tekniklerden haberdar değil mi? Bilinçlenmek için bir sorunun oluşması beklemeyin.

6. Güvenlik duvarlarını ve UTM araçlarınızı inceleyin. Çoğu bilgi güvenliği çalışanı güvenlik duvarlarını ve birleştirilmiş tehdit yönetimi (UTM) araçlarını kuruyor ve uzun süre tekrar bakmıyor. Ancak ağlar tahmin edildiğinden daha dinamik olduğundan sürekli yeni tehditler oluşuyor. Güvenlik duvarı ve UTM’lerin oluşturduğu raporları kullanarak güvenliğinizdeki boşlukları doldurun. Saldırı yöntemleri değiştikçe güvenlik politikalarınızda da değişiklikler yapın.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme