Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Enfes sofraların sırrı 12 pratik bilgi

Kendi ve sevdikleri için enfes sofralar kurmak istese de hazırlıklara kısıtlı vakit ayırabilenlere mutfakta hız kazandıracak pratik bilgiler...

Kendi ve sevdikleri için enfes sofralar kurmak istese de hazırlıklara kısıtlı vakit ayırabilenlere mutfakta hız kazandıracak pratik bilgileri bir araya getirdik.  

Bembeyaz leziz pilavlar yapmaktan tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmaya, yumurtayı en hızlı şekilde haşlamaktan nar gibi kızarmış tavuk hazırlamaya, amatör şeflerin çok işine yarayacak mutfak sırları bu derlemede.

Evde yemek yapmak çok keyifli olsa da, bazen buna ayıracak vakit bulmak zor oluyor. Hele ki misafir geleceği zaman işler iyice çığırından çıkabiliyor. Yemek.com, az vakitte harikalar yaratmak isteyen amatör şeflerin işlerini kolaylaştıracak pratik bilgileri bir araya getirdi. İşte o ipuçları:

Yeşilliklere tazelik aşısı
Taze görünümünü kaybeden ve pörsüyen ıspanak, kereviz, marul, brokoli gibi sebzeleri yeniden eski haline getirmek için sebzelerin uç kısımlarını keserek buz gibi soğuk su dolu bir kavanoz ya da sürahide bekletmek yeterli.

Sarımsakları soymaya dakikalar harcamayın
Sarımsakları 10 saniyede soymak için tek yapmanız gereken dişlerine ayırdığınız sarımsakları bir kaba koyduktan sonra üstünü başka bir kap ile kapatmak ve hızlıca çalkalamak. Kabı açtığınızda hepsinin soyulmuş şekilde sizi beklediğini göreceksiniz.

Kurumuş ekmekleri geri kazanın
Kuruyup bayatlamış ekmekleri ve pideleri yeniden yumuşacık hale getirmek için, onları nemli bir mutfak havlusuna sarın ve mikrodalga fırında 10 dakika kadar bekletin.

Yemek fazla tuzluysa içine patates atın
Eğer yaptığınız sulu yemeğin veya çorbanın içine yanlışlıkla fazla tuz koyduysanız, içine soyulmuş bir iki dilim patates atın ve biraz bekleyin. Tuzu emen patatesleri yemeği servis etmeden önce tencereden çıkarın.

Yağın ayarı kaçtıysa çözüm marulda
Çorba yağlı oldu diye onu çöpe döküp yenisini yapacak haliniz yok. Çorba sıcakken içine iri bir marul yaprağı atıp yağı çekmesine izin verin. Yağı emdiğinde tencereden çıkarın.

Bembeyaz leziz pilavın sırrı limon suyunda
Kaynar suyu pirinçlere ekledikten sonra birkaç damla limon suyu sıkarsınız pilavınız bembeyaz olacak, bir çay kaşığı şeker ise onu sandığınızdan çok daha lezzetli yapacaktır.

Yumurta haşlarken hız sınırını aşın
En hızlı şekilde haşlanmış yumurta elde etmenin yolu, yumurtaları bir kap suyun içine koymak ve üzerine bir tatlı kaşığı tuz dökerek mikrodalgada 4-5 dakika bekletmek.

Karbonata tazelik kontrolü
Karbonatın hala taze olup olmadığını anlamak istiyorsanız, iki kaşık sirkenin üzerine bir çay kaşığı karbonat dökün ve köpürüp köpürmediğini kontrol edin. Eğer köpürüyorsa hala tazedir. Benzer bir deneyi kabartma tozu için de yapabilirsiniz. Formül, sıcak suya 1 çay kaşığı kabartma tozu.

Hamurun kaşığa yapışmasına son
Ev yapımı hamuru kaşıkla karıştırıyorsanız ve hamurun kaşığa yapışmasından şikayetçiyseniz kaşığı bir kez süte batırıp öyle kullanın.

Patates kızartırken zaman kazanın
Patatesleri daha kısa sürede kızartmak için, tavaya almadan önce mikrodalgada 3-4 dakika beklettin. Böylece daha kısa sürede kızardıklarını göreceksiniz.


Jilet gibi ekmek dilimleri için
Ekmeği kesmeden önce bıçağı kaynar suya batırıp bir bezle silerek, ekmeğin dağılmasını engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda ekmeği ters çevirip keserseniz dağılma olasılığını iyice sıfıra indirirsiniz.

Nar gibi kızarmış tavuk için şekerden
Fırında bütün tavuk yapacağınız zaman üzerine şeker serpin. Böylelikle tavuğun üzeri fırında nar gibi kızaracaktır.


*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme