Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Mevsimlik yemek aşkları

Türkiye’nin yemek alışkanlıklarının nabzını tutan meraklı Yemeksepeti ekibi, son araştırması ile mevsimlere göre yemek tercihlerimizi ortaya...

Türkiye’nin yemek alışkanlıklarının nabzını tutan meraklı Yemeksepeti ekibi, son araştırması ile mevsimlere göre yemek tercihlerimizi ortaya koydu. 

3,5 milyon kullanıcının verileri gösteriyor ki klişelerden kaçış yok. Bikini mevsimi öncesindeki ilkbahar günlerinde bir ümit salataya sarılıyoruz. ‘Yazın hafif takılmalı’ diyerek meze siparişlerini artırıyoruz. Kış geldiğinde ise Akyürüyenlerin bile içini ısıtacak gerçek kış silahlarımızı ortaya çıkarıyoruz: Çorba, çiğ köfte ve tatlı sipariş oranlarını yaza göre 2’ye katlıyoruz. En sadık yemek aşıkları ise karbonhidrat severler ve kahvaltıcılar.

Makarna, mantı, noodle ve siparişleri mevsim değişikliklerinden etkilenmiyor. Mevsimden bağımsız tüm yılın liderleri ise kebap, lahmacun burger ve pizza.

Dört mevsim, Vivaldi’nin bir klasik eseri, Cemal Süreya’nın bir şiiri, ekonomistler için istatistiki birer birim, kalpler için biyolojik takvim anlamına gelebilir. Yemeksepeti ekibi içinse dört mevsim Türkiye’nin yemek alışkanlıklarını okuyabilecekleri eğlenceli değişiklikler demek. 62 ildeki 3,5 milyon kullanıcının verilerini inceleyerek oluşturdukları araştırmalar ile Türkiye’nin yemek alışkanlıklarının nabzını tutan Yemeksepeti ekibi, bu sefer de mevsimlere göre yemek tercihlerimizin nasıl değiştiğini merak etti.

Bikini sezonuna hazırlık için ilkbaharda bir ümit salataya sarılıyoruz
Güneşin parıldadığı, bikinilerin dolaplardan çıktığı bu güzel yaz günlerinde, elbette ki salata siparişleri de artıyor. Fakat salata siparişlerindeki esas artış yazın değil, ilkbaharda yaşanıyor. Tüm yıl kebapların, burgerlerin çekim alanına kendini kaptıran Türkiye, ‘bilinçli’ davranarak deniz-kum-güneş mevsimi öncesindeki ilkbahar günlerinde salata siparişlerini yüzde 50 artırıyor.

Mezeler yazın siparişi en çok artan lezzetler
Yazın tüm seçenekler içinde sipariş oranını en çok artıran lezzet ise, mezeler. Zeytinyağlısından yoğurtlusuna ferah ve hafif mezeler, kendimizi balkonlara bahçelere attığımız yaz sofralarının vazgeçilmezi oluyor.

En lezzetli balığın kışın çıktığını biliyoruz
Tahmin edilenin aksine deniz ürünleri en çok kışın tüketiliyor. Hafifliği nedeniyle deniz ürünleri yazın sık sık sipariş edilse de, Türkiye bu topraklarda en güzel balığın kışın çıktığını biliyor.

Sipariş oranlarını yaza göre ikiye katlayan gerçek kışlıklar
Kışın sipariş oranları tavan yapan, trending topic haline gelen, Akyürüyenlerin bile içini ısıtacak güce sahip lezzetler ise şöyle:

Çiğ köfte siparişleri yaz rakamlarının tam 2,5 katına çıkıyor. Belli ki nefis acısı ile insanın içini tatlı tatlı yakan çiğ köfte yazın unutuluveriyor. Çorbada da yaz ile kış arasında uçurum bulunuyor. Kışın çorba siparişleri yaza göre yüzde 115 artıyor. Enerjiye muhtaç bünyeler tatlı siparişlerini de uçuruyor: Tatlı kışın yüzde 75 daha çok sipariş ediliyor. Son olarak sert ve soğuk günlere göğüs germemize yardım eden anne sıcaklığındaki ev yemeklerinin siparişleri yüzde 60 artıyor.

Karbonhidrat moleküllerine her mevsim hastayız
Bir de sadık lezzet dostları var. Mantı, makarna ve noodle mevsimlerden etkilenmiyor; yılın her dönemi benzer miktarlarda sipariş ediliyor. Kahvaltı keyfinin tadını bilenler de bu kategoride yer alıyor ve yaz kış demeden sabaha leziz bir menüyle başlıyor.

Zamansız liderler
Her mevsimin tartışmasız sipariş liderleri ise kebap, lahmacun, burger ve pizza. Kış aylarında burger siparişleri yılın diğer dönemlerine göre yüzde 30 artıyor. Pizza sipariş oranları yazın gelmesiyle birlikte yüzde 9 düşüyor.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme