Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Hangi saç rengini nasıl seçmeliyiz?

Cildinize sık sık bronzlaştırıcı uyguluyor ve dudaklarınızdan renkli parlatıcıları eksik etmiyorsanız, yanlış saç rengini seçmiş olabilirsin...

Cildinize sık sık bronzlaştırıcı uyguluyor ve dudaklarınızdan renkli parlatıcıları eksik etmiyorsanız, yanlış saç rengini seçmiş olabilirsiniz.

Trend olduğu için farklı saç renklerini denemekten kendinizi alıkoyamıyorsanız, öncelikle kendinize hangi saç renklerinin yakışıp yakışmadığını bilmelisiniz. Doğru saç rengiyle daha ışıltılı görünen bir cilde ve hatta daha canlı ve dolgun görünen dudaklara bile sahip olabilirsiniz. Yeter ki bu illüzyonu nasıl yaratacağınızı bilin.

Göz rengine göre doğru saç rengi nasıl seçilir?

Gözlerinizin iris tabakasında bulunan ve gözlerinize parlaklık veren renk pigmentleri, saçlarınızla uyumlu olduğunda gözleriniz olduğundan daha parlak ve büyük görünür. Bu nedenle gözleriniz mavi, açık yeşil gibi soğuk renklere sahipse, saç renginizi seçerken alt tonlarında soğuk renklerin olmasına dikkat edin. Sarı, açık kahverengi ve kızıl tonları gözlerinizle uyum sağlayabilir. Gözleriniz sıcak renkler olan ela veya kahverengiyse koyu kestaneler, karameller ve koyu çikolata tonları tam size göre. Bu renkler gözlerinizi ön plana çıkararak daha parlak görünmelerini sağlayacak.

Öneri: Saç diplerinizde doğal renkler yerine koyu renkleri tercih edin. Koyu renkler cildinizin daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Işıltılı saçlarla da gözlerin daha parlak bakacağını unutmayın. Saçlarınızın yeterince parlamadığını düşünüyorsanız, saçlara ışıltı kazandıran ürünlerden de yararlanabilirsiniz.

Ten rengine göre doğru saç rengi nasıl seçilir?

Doğduğunuz zamanki kaş renginiz, cildinizi en iyi biçimde tamamlar. Doğal kaş renginizden uzaklaştıkça daha kötü görünebilirsiniz. Bu nedenle saç renginiz kaşlarınızdan iki ton daha açık ya da koyu olmalı, saç renginizi seçerken buna özellikle dikkat etmelisiniz.

Öneri: Sıcak cilt tonları sarı ya da altın rengi gibi, soğuk cilt tonlarıysa mavi ya da pembe gibi alt tonları taşır. Sıcak cilt tonluysanız bakır, altın, kestane renklerini saçlarınızda denemelisiniz. Soğuk cilt tonluysanız küllü, mor ve bejlerle cildinizi vurgulayabilirsiniz.

Dudakları ön plana çıkaran saç renkleri neler?

Saçlardaki kırmızı tonlar dudakların doğal rengini ortaya çıkarır. Dudakları daha gösterişli ve çekici gösterir. Yanlış renkler ten renginize gölge düşüreceğinden seçim yaparken dikkatli olun. Buğday tenliyseniz kestanenin her tonunu saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Açık tenliyseniz saçlarınızın önlerine yaptıracağınız açık kırmızı balyajlarla daha havalı görünebilirsiniz. Kızıl saçlara özel şampuanları kullanarak, saçlarınızdaki kızılların daha çok parlamasını sağlayabilirsiniz.

Öneri: Saç uçlarınıza yaptıracağınız kırmızı ışıltılı balyajlar yüzünüzü mükemmel biçimde çerçeveleyebilir. Saçlarınıza kalıcı olarak başka renkler eklemek istemiyorsanız, kızıl sprey saç boyalarını deneyebilirsiniz. Saçlarınızdaki balyajlar, dudaklarınızı belirginleştirecek ve birkaç yıkama sonrasında saçlarınız kendi rengine dönecektir.

Yüz şekline göre saç kesimi nasıl olmalı?


Mükemmel bir görünüm için, yüz şeklinizin, saç renginizin ve kesiminizin uyumuna dikkat ederek saçlarınızı şekillendirmelisiniz.

Oval yüzler
Reese Witherspoon gibi oval yüzlüyseniz, her kesim ve saç uzunluğu size yakışır. Yüz çevresindeki katlı kesimler ve röfleler yanakların daha dar görünmesini sağlar.

Kare yüzler
İnce katlar ve röfleler kare yüz şeklinde güzel durur. Eva Mendes'inki gibi biraz asimetrik kesilmiş saçlar köşeli görünen çene kemiklerini yumuşatır.

Yuvarlak yüzler
Kate Hudson'ınki gibi yuvarlak yüzlerin daha uzun görünmesi için dikkati saçların uç kısımlarına çekmek gerekiyor. Kısa katlı kesimler yüzün daha yuvarlak görünmesini sağlayabilir.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Back Link | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |