Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
FALSE
HIDE_BLOG

Son Haberler:

latest

Olgun kadın ve genç erkek ilişkisi

Bir ilişkide erkek kadından büyük olur da, kadın erkekten olamaz mı? İşte Hollywood dünyasından en genç beyaz atlı prensler ve orta yaşlı ka...

Bir ilişkide erkek kadından büyük olur da, kadın erkekten olamaz mı? İşte Hollywood dünyasından en genç beyaz atlı prensler ve orta yaşlı kadınların bu tercihleri altında yatan nedenler.

Yaş farkı konusunda yapılmış bir araştırmanın liste başı haliyle bayağı bir uçuk! Rekor yaş farkına sahip olan Malezyalı çiftte Wook Kunder isimli kadın 104, Muhamad Noor Che Musa isimli ‘genç adam’ ise sadece 33 yaşında. Elbet bu tuhaf durumun açıklaması çok zor. Ama daha az bir yaş farkının söz konusu olduğu, erkeğin ise kadından daha genç olduğu birtakım ilişkilere değinmek istedik. Hollywood camiasında bolca rastlamaya başladığımız bu durumun ne gibi açıklamaları oluyor; bunları sizlerle paylaşmak istedik.

Bu aslında şimdilerde rastladığımız bir durum değil; sadece şimdilerde daha ‘sık’ rastladığımız bir ilişki türü. Zamanında Elizabeth Taylor ile Larry Fortensky arasındaki 20, Tina Turner ile Erwin Bach arasındaki 16, Susan Sarandon ile Tim Robbins arasındaki 12 yaş farkı oldukça konuşulmuştu. Ama şüphesiz günümüzde Demi Moore ile kendisinden 15 yaş küçük aktör sevgilisi Ashton Kutcher’ın ilişkisi ‘orta yaşlı kadın – genç erkek’ meselesine damga vurdu. “İlişkide kadın erkekten büyük olabilir mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Uzmanlar ne diyor?

Yurtdışında geçtiğimiz yıllarda 40 ila 69 yaş aralığındaki 3,500 kadın ile yapılan bir araştırmada, kadınların yüzde 34’ünün kendinden 10 veya daha fazla yaşta genç olan erkeklerle ilişki yaşadığı ortaya çıkmış. Uzmanlar bu duruma toplumsal açıdan baktıklarında kadınların son yıllardaki konumlarıın güçlenmesinin; kadınların kendi kariyer ve yaşam tarzlarını belirleyebildikleri gibi, kendilerinden genç yaştaki erkekleri tercih etme konusunda da özgür hissetmelerinin neden olduğunu belirtiyorlar.

Uzmanlar aynı zamanda belli bir yaşı geçip, belli deneyimleri yaşadıktan sonra kadınların kontrol altında tutulmaktan ziyade daha özgür olabilecekleri ve daha fazla eğlenebilecekleri ilişkiler yaşamak istediklerini söylüyorlar. Böyle bir durumda da beyaz atlı prenslerini kendilerinden yaşça küçük seçmeyi tercih ediyorlar.

İlişkideki yaş farkı konusunda uzmanların değindiği bir başka konu da var. Yaşımız daha küçükken 2 yıllık bir yaş farkı bile oldukça büyük gelir göze, kulağa… Çünkü hayat deneyimimiz, ilişki tecrübelerimiz, kişisel gelişimimiz de henüz yaşımıza göre gelişmektedir. Buna ek olarak yaş farkı toplumsal açıdan da olumlu karşılanmayan bir durumdur. Fakat yaşımız ilerledikçe; hem duygusal gelişimimiz, hem yaşam tecrübelerimiz ilişki konusundaki yeteneğimizi ve kaynaklarımızı dengelemeye başlar. Böylece 10 yıl ve benzeri yaş farklılıkları sizin ilişkinize iyi bir yön verdiği sürece önemsiz hale gelir. İyi bir iletişim kurabiliyor, birlikte problem çözebiliyor ve birbirinizi tutkuyla sevebiliyor olduğunuzda yaş farkının hiçbir önemi kalmıyor.

Medyada da ön planda

Sex and The City’deki Samantha karakterini düşünün. Veya Desperate Housewives dizisindeki kendinden yaşça küçük erkeklerle ilişki yaşayan umutsuz ev kadınlarını… Televizyon sektöründe kariyer sahibi güçlü kadınlardan, dul ve çocuklu orta yaşlı kadınlara kadar birçok örnekte genç bir sevgiliye rastlamak mümkün. “Bunlar sadece dizi” de diyemeyiz. Çünkü paparazzilerin her geçen gün ortaya çıkardığı birçok ilişkide, yani gerçek hayatta, orta yaşlı kadın ve genç erkek çiftine rastlamak mümkün. Sadece Demi Moore değil; Madonna’nın kendinden 10 yaş küçük eşi Guy Ritchie’den boşanıp, bu kez kendinden 26 yaş küçük Jesus Luz ile ilişki yaşaması da medyada büyük ses uyandırmıştı.

İlişkiler uzun vadeli mi?

Peki bu ilişkilerin ömrü, aradaki yaş farkı kadar fazla oluyor mu? Demi Moore ve Ashton Kutcher örneğine bakarsak ilişkinin istikrarlı bir şekilde yürüdüğü söylenebilir. Ama Janet Jackson’ın kendinden 10 yaş küçük olan yakışıklı oyuncu Colin Farrell’la çok kısa bir ilişki yaşaması gibi hızlı sonuçlanan örnekler de var. Aynı şekilde Jennifer Aniston’dan olaylı bir şekilde ayrılarak hayatının en kötü dönemini onunla yaşadığını belirten 9 yaş küçük John Mayer vakası gibi tatsız sonuçlananlar da oluyor. Kimisi de yaş farkını çok da belli etmeksizin, ilişkisini herkes gibi sürdürebiliyor. Örneğin Gwyneth Paltrow kendinden 5 yaş küçük müzisyen eşi Chris Martin ile mutlu bir evlilik sürdürüyor.

Uzmanlar bu tip ilişkilerde başarının sırrının iki kişinin motivasyonuna bağlı olduğunu belirtiyor. Kimi orta yaşlı kadınlar gerçekten kendilerini çok genç hissedebiliyor ve bu nedenle kendileri kadar aktif genç erkeklerle oldukça sağlıklı bir ilişki sürdürebiliyorlar. Veya genç erkek, orta yaşlı sevgilisine oldukça mantıklı kariyer tavsiyelerinde, duygusal önerilerde bulunabiliyor. Unutmayın; kronolojik yaşın her zaman fiziksel kapasite veya duygusal olgunlukla aynı ilerlediğini söylemek doğru değildir.

*Sosyal sorumluluk projesi*

Hiç yorum yok

Sizlerden yorumlarınızı ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Önizleme
Reklam Tanıtım | Link Medya | Kadınca | Zayıflama | Spor | Sağlık | Güzellik | Yaşam | Moda | Cinsel Sağlık | Haber | Teknoloji | Ekonomi | Dünya | Medya |
Önizleme